Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczekujesz że podamy Ci konkretną odpowiedź. Możemy być pewni, że dany producent jest dobry i jego okna są godne polecenia. Alemoże się zdarzyć, że trafisz na słaby salon (tak jak te wrażenia od trzech pań), do tego mozesz dostać kiepskiego montażystę, który dobre okna sknoci (masz przykład u mamy).

Ważne by Twoje niezłe okna zamontowała dobra, doświadczona ekipa. Popytaj sąsiadów, którzy nie dawno wymieniali okna. Nie skreślałbym tak od razu O. (aż sam nie wierzę, że mogę ich bronić ;).

Oczekujesz że podamy Ci konkretną odpowiedź. Możemy być pewni, że dany producent jest dobry i jego okna są godne polecenia. Alemoże się zdarzyć, że trafisz na słaby salon (tak jak te wrażenia od trzech pań), do tego mozesz dostać kiepskiego montażystę, który dobre okna sknoci (masz przykład u mamy).

Ważne by Twoje niezłe okna zamontowała dobra, doświadczona ekipa. Popytaj sąsiadów, którzy nie dawno wymieniali okna. Nie skreślałbym tak od razu O. (aż sam nie wierzę, że mogę ich bronić ;).

Doskonale to rozumiem, ekipa montażowa może być z pierwszej łapanki. Kiedyś mój znajomy nie mając pojęcia o oknach pracował w Dobroplaście w Zambrowie i taki oto "znawca" montował okna. U tych sąsiadów, okna były wstawiane 2 miesiące temu, w innym bloku parę dni temu.

Co do mojej mamy to nigdy tych okien nie konserwowała, nie regulowała, po prostu zaklejała je sobie od 5 lat i dopiero teraz po 10 latach poszła do nich raz i więcej nie. powiedziała, że nie będzie im płacić. Więc nie przekonam się, jak naprawiają wady. Okna wydają się jak najbardziej OK, normalnie się otwierają i zamykają. Tylko skądś wieje.

A jeśli to wina montażu, czy da się poprawić to jeszcze??

A jeszcze przy balkonie wybrałam okno jednoskrzydłowe, bo i tak jest bardzo wąskie, i wszędzie tylko ramy, a lubię jasne pomieszczenia. Może wygląd taki sobie, ale więcej światła będzie wpadać.

Mam nadzieję, ze wybierając Oknoplast, nie będę kolejną narzekającą osobą

..,nauka montażu okien czy drzwi to nie jest jakiś problem dla w miarę inteligentnych i myślących :) Część forumowiczów sama potrafiła sobie zamontować okna posiłkując się radami Jareko, Finlandi, Starego, Witka i innych.

Problem w tym, że większość z Fachowców na dzień dzisiejszy pracuje w okolicach Londynu czy Monachium a reszta w Polsce to unikaty.

Zresztą, najlepiej wiedzą o fachowcach i Fachowcach Ci co się budowali czy budują.

Gdyby nie było problemów to ten wątek nie bił by rekordów wpisów.

Kaidar - znalazłem taką hurtownię budowlaną, a na ich stronie nia ma słowa o dostawcy okien PCW. To może sugerowac, że to producent "no name" nie ma wyrobionej marki a proponując taką konstrukcję wręcz sugeruje, że zrobią wszystko, byleby złapać klienta.

zawsze można znaleźć inne forum gdzie użytkownik bez wymądrzania napisze chociaż nazwę firmy lub kilku.

Aby podłechtać Waszą próżność zapytam raz jeszcze: jakie polecacie dobre rolety do okien?

jakoż iż próżność została połechtana następuje odpowiedź ze strony mojej na pytanie twoje;

-krispol

-portos

moje typy jako dobre !

Możliwość wyboru utrapieniem inwestora

:bash:

Witam.

W najbliższym czasie będę dokonywał wymiany okien.

Interesuje mnie demontaż starych okien, montaż nowych okien, parapety demontaż i montaż.

Ceny są mniej więcej takie same, różnica to 300-400zł, jedni dają tańsze okna, droższy montaż i odwrotnie.

Sprawdzałem ceny okien w kilku firmach.

Zaproponowano mi:

Jezierski - Elita Thermo z dodatkową 3 szybą - http://www.jezierski.com.pl/?mid=offer&did=1&pid=1

HeKaPlast - CT70 Cava pakiet 2 szybowy - http://hekaplast.pl/?page_id=19,

IWBUD - VEKA Alphaline z pakietem 3 szybowym - http://www.iwbud.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=27&Itemid=36&lang=pl.

Najdrożej wypada HeKaPlast, potem Jezierski i IWBUD.

Okna z IWBUD brali znajomi, są zadowoleni.

Proszę o poradę - szybko proszę, bo muszę się zdecydować..

Jeżeli gdzieś jest podobny temat to proszę wrzucić tam.

A ja jeszcze podpytam drążąc temat profili Schuco Si81 i Veki V90+ jak to jest z trwałością i spełnianiem zadania przez trzecią, środkową uszczelkę w tych profilach. W V90+ widać, że jest ona dociskana przez skrzydło do ramy a w Si81 jest jakaś taka luźna.

...a ktoś tu pisał, że Alpha to lipa :)

W kilkudziesięcioletnim oknie :) (zabytkowa, poniemiecka kamienica )

Witek lubi takie trudne tematy a i Klientka zasobna w Euro :):) także dograli się !

no zobaczymy jak to będzie z tą zasobnością:)

a dodatkowo temat przeszklonej ściany wrócił i schodów bo klient wrócił właśnie z euro w portfelu !