Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Wielkie dzięki pchelek można na Ciebie liczyć! W chwili obecnej myślę jednak o oknach Veka z uwagi na gorsze parametry profilu euro.W mojej okolicy jest też producent Gorana (Chełm lub Wola Uhruska w woj Lubelskim) dziś jadę pooglądać te okna z wcześniejszych opini na forum wiem że sam profil Gelan jest dobry nic niewiem na temat firm.Chcę wydać nie więcej jak 1000 zł za okno 147x143 (typowe) barwione w masie z dwustronną okleiną złoty dąb jestem w rozterce naczytałem się tyle różnych opinii na temat okien że już niewiem komu wierzyć.Liczę na opinie na forum powinny z założenia być bezstronne.Pchelek pisze że należy kupować blisko siebie ale jak się mieszka we Włodawie nad Bugiem to trudno o lokalnego producenta okien.

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Włodawa to piękne miasto. Spędzam tam urlopy. A jakie lasy i grzyby. I Wasze nowe kąpielisko.

Gruby13 - polecam Ci firmę Goran jednak. Tam we Włodawie był przedstawiciel tej firmy. Nazywał się Gregpol [?]. siedziba była przy drodze na Orchówek. Masz jeszcze na rynku kilku przedstawicieli. Jeden z nich obok foto Kodaka.

Cicho bo się wszyscy na procesję szykują i na wybory do Unii.

Montaż za

arwi mi ekipa z firmy. dzięki jareko - nie chcę Cię obciążać.
    Książka - musimy się spotkać

cos mi sie zdaje ze zjadlo ci kawalek tekstu ;) uzupelnij prosze a co do spotkania - realnie wolniejszy jestem od srody - zawsze do uslug Pchelku :)

a co do procesji..... milego spaceru wszystkim zycze a w niedziele szczegolnie ;)

Czy meranti i mahoń to to samo? Bo spotkałem się z opinią,że meranti jest gorszej jakości od mahoniu a mahoń aby był dobry to jego jakość jest odzwierciedlona w cenie i wynosi 2 razy tyle co sosna. Chcę kupić Urzędowskiego drewniane ale brak mi informacji co lepsze lita sosna czy meranti w naszych warunkach dodam,że jeśli się nie pomyliłem co cena jest jest taka sama. Pomocy.

Pytanie do specjalistow. interesuje mnie profil veka 5 komor perfectline. jaką maxymalną dlugosc-szerokosc moze miec skrzydlo bez wzmocnien, slupkow. chce miec okna pojedyncze np 150x150 otwierane i uchylne. i z tego co wiem to jest to bardzo wazne bo potem profil nie trzyma ksztaltu. a tak podobno robia domorosli specjalisci od okien . jak klient chce to tak bedzie. i potem same klopoty. prosze o opinie

Pytanie do specjalistow. interesuje mnie profil veka 5 komor perfectline. jaką maxymalną dlugosc-szerokosc moze miec skrzydlo bez wzmocnien, slupkow. chce miec okna pojedyncze np 150x150 otwierane i uchylne. i z tego co wiem to jest to bardzo wazne bo potem profil nie trzyma ksztaltu. a tak podobno robia domorosli specjalisci od okien . jak klient chce to tak bedzie. i potem same klopoty. prosze o opinie

o ile dobrze pamietam VEKE - bez wzmocnienia jakies 500x500 (a milimetraxh oczywiscie :) ) i juz powyzej wzmocnienie musi sie pojawic a co do reszty - nie wiem kto takie ploty rozpuszcza - albo system narzuca wzmocnienie i jego ksztalt albo nie i nic nie pozostawia sie tutaj klientowi - poza wyborem jego funkcji i kolorystyki

slupek staly mimo wszystko polecam - jest to najlepsze rozwiazanie i nikt nie wmowi mi ze slupek ruchomy jest lepszy hehehehehe - ale i tak was wszystkich lubie i pomoca sluze :)

Czy meranti i mahoń to to samo? Bo spotkałem się z opinią,że meranti jest gorszej jakości od mahoniu a mahoń aby był dobry to jego jakość jest odzwierciedlona w cenie i wynosi 2 razy tyle co sosna. Chcę kupić Urzędowskiego drewniane ale brak mi informacji co lepsze lita sosna czy meranti w naszych warunkach dodam,że jeśli się nie pomyliłem co cena jest jest taka sama. Pomocy.

jedno co potwierdzic moge to to ze dobre okna mahoniowe faktycznie sa tak drogie (no. z firmy WELET)