Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maszyny kupuje się w leasingu - gotówki to nikt nie ma, parając się budowlanką w dzisiejszych czasach.

Jest firma w Polsce, która para się wynajmem tego typu zabawek. Wystawiali się na Budmie.

Namiary w necie.

nawet nie rozważałem kupna za gotówkę ale leasing też nie wychodzi w grę bo potrzeby na taką maszynę są znikome

[ATTACH=CONFIG]201366[/ATTACH]

przy tych rozmiarach to spokojnie formatki grubości 4 mm. Chyba, że chcesz zadbać o bezpieczeństwo to zastosuj szkło laminowane - podczas rozbicia dają efekt jak przednia szyba w samochodzie po uderzeniu np. kamieniem.

To my Ci go trochę odmetlimy i proponuje my juz do tego pana od szyb 6mm nie isc

Witam

ja bym człowieka tak od razu nie skreślał a może to jedyny, który pomyślał ? fakt, że błędnie ale ... jednak coś mu świtało, a może odrobinę zbyt ostrożny chciał być ? :)

Pozdrawiam

jeszcze w dwóch miejscach mi zaoferowali szkło 6mm w tych oknach... sama już nie wiem :(

OknoPlus wycenił normalnie na 4mm - choć nie wiem jakie to okno w końcu, bo AKTIV THERMO - a na stronie mają albo ActivPlus (te też wycenili) albo PlusThermo... a tego co na moje wycenie niet :(

a OknoPlast mi wstawił w te okna albo szybę 4mm albo 3mm:jawdrop: nie za cienka?

zgłupłam :o

Co sądzicie o oknach Iglo Energy Drutexa? W ogóle o tej firmie?

W necie widziałam opinie rozmaite, wiele złych - ale ile z tego to antyreklama, to nie wiem...

Nie ma co ukrywać, zdecydowanie wygrywają ceną - taki Iglo 5 wychodzi mi taniej o kilka tysięcy (!) niż inne firmy. Zastanawiamy się nad Energy, powinno się zmieścić w założonym budżecie - tylko czy warto?

Zależy mi przede wszystkim na wytrzymałości i sztywności ramy przy największym przeszkleniu: suwance 270x225 (na południowej elewacji, dodatkowo w okleinie), dalej na szczelności no i akceptowalnie niskim wsp U. Drutex da radę?

W necie widziałam opinie rozmaite, wiele złych - ale ile z tego to antyreklama, to nie wiem...

Nie ma co ukrywać, zdecydowanie wygrywają ceną - taki Iglo 5 wychodzi mi taniej o kilka tysięcy (!) niż inne firmy. Zastanawiamy się nad Energy, powinno się zmieścić w założonym budżecie - tylko czy warto?

Zależy mi przede wszystkim na wytrzymałości i sztywności ramy przy największym przeszkleniu: suwance 270x225 (na południowej elewacji, dodatkowo w okleinie), dalej na szczelności no i akceptowalnie niskim wsp U. Drutex da radę?

Temat firmy wiele razy poruszany a prawda jest taka że jeśli będzie "zastosowany" zły montaż okien to żadna firma profili nie da rady...

Poszukałbym raczej opinii o firmie, która okna sprzedaje i montuje.

Płatna lub kłamliwa antyreklama jest chyba karalna, za to sponsorowane pochlebne posty na forach to już plaga....

Witam,

wydawało mi sie ze Veka Alphaline 90+ to dobry wybór ale już mam taki mętlik w głowie - też macie takie wrażenie ze trzeba w danej dziedzinie doktorat zrobić zeby dobrze wybrać

Mam dwie wyceny Oknoplasty Winergrtic Passive i Veka Alphaline 90 +

Pierwsza odpadła bo cenowo kosmos wyszedł dla mnie więc padło na Vekę ale teraz ......juz sama nie wiem

Witam,

wydawało mi sie ze Veka Alphaline 90+ to dobry wybór ale już mam taki mętlik w głowie - też macie takie wrażenie ze trzeba w danej dziedzinie doktorat zrobić zeby dobrze wybrać

Mam dwie wyceny Oknoplasty Winergrtic Passive i Veka Alphaline 90 +

Pierwsza odpadła bo cenowo kosmos wyszedł dla mnie więc padło na Vekę ale teraz ......juz sama nie wiem

W poniedziałek montowano mi okna na profilu Veka90 z klinem docieplającym, piękne okienka, całościowo montaż wg wymagań gwarancyjnych producenta, bez zastrzeżeń.

Montaż balkonu jedynie "nietypowy" :sick:, ale to nie wina producenta, chyba nadaje się do katalogu szkoleniowego-będzie poprawka. :bash: