Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1833

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Obawiam się, że różnica między stałym szkleniem a przesuwką będzie większa niż 5 tys do 8 tys. Zrobienie z tego czegoś balkonu otwieranego, z ruchomym słupkiem wymusza podział na 4 by to sensownie wyglądało.

Jeśli masz obok balkon jednoskrzydlowy, to może on by wystarczył do wychodzenia na zewnątrz?

Z okolic Rzeszowa polecam Domat z Łańcuta (http://www.domatsc.pl/) Znam od dawna tych chłopaków - sensowni, co nie znaczy że dam za nich głowę, bo tej nawet za siebie nie poświęcę :) Z drugiej strony Rzeszowa - Tarnów i firma naszego forumowego kolegi - Unimar. Tyle widzę ze swojego stołka:)

to droga to przesuwka :)

chyba że to przed rabatami.

Suwanki o takich gabarytach bym nie brał chyba że w podziale niesymetrycznym lub z bocznymi naświetlami

tylko że to już dojdzie jakiś łącznik itd to trochę cena podrośnie ,no chyba że ktoś na normalny zamontuje

Dalej obstaje za HS

Witku droga w stosunku do czego? Zwróć też uwagę na stwierdzenie " na sensownym profilu i o poprawnych parametrach " a należy jeszcze wziąć pod uwagę sposób montażu w określonych warunkach. Sama przesówka bez dodatkowych elementów niezbędnych w moim przypadku i bez montażu to 6,5K brutto. W tym jednostronny kolor. Edytowane przez plusfoto

wykusz.jpg

przy ruchomym slupku myslalam wlasnie o podziale na 4. Ale zastanawiam sie czy jest sens robic tutaj to wyjscie, bo i tak miejsce bedzie potrzebne zeby otworzyc skrzydlo, tak samo jak na bocznym balkonie. Plusem wyjscia w tym miejscu z ruchomym slupkiem bylaby szerokosc po otwarciu. A jest to jedyne wyjscie na ogrod.... Ale nie do konca jestem przekonana do tego ruchomego slupka.... Czyli chcac przesuwke, z podzialem na 3 kwatery, z czego dwa fixy, musze liczyc sie z kosztem rzedu....8-9 tys...hmmmm...... tylko zastanawia mnie tutaj fakt, iz ja mam otwor 3900 x 2100 a plusfoto pisze o 2,4*3m

Obawiam się, że różnica między stałym szkleniem a przesuwką będzie większa niż 5 tys do 8 tys. Zrobienie z tego czegoś balkonu otwieranego, z ruchomym słupkiem wymusza podział na 4 by to sensownie wyglądało.

Jeśli masz obok balkon jednoskrzydlowy, to może on by wystarczył do wychodzenia na zewnątrz?

Z okolic Rzeszowa polecam Domat z Łańcuta (http://www.domatsc.pl/) Znam od dawna tych chłopaków - sensowni, co nie znaczy że dam za nich głowę, bo tej nawet za siebie nie poświęcę :) Z drugiej strony Rzeszowa - Tarnów i firma naszego forumowego kolegi - Unimar. Tyle widzę ze swojego stołka:)

Dzieki za namiary. To moze zamiast glowy, poswiecisz cos innego? ;) Tarnow - 80km, chyba troche daleko, ale Lancut (ok.30km) mysle ze brzmi niezle :)

Dzieki za namiary. To moze zamiast glowy, poswiecisz cos innego? ;) Tarnow - 80km, chyba troche daleko, ale Lancut (ok.30km) mysle ze brzmi niezle :)

W moim przypadku odległość firmy Unimar to 150km i nie stanowiło to większego problemu. Życzyłbym sobie, aby kolejne chociaż kilka ekip na mojej budowie podchodziło tak profesjonalnie do swojej pracy. Szczerze polecam ich usługi.

Po montażu cały dzień chodziłem z bananem na buzi, że jeszcze można spotkać porządną ekipę na budowie. A wszystko na przekór tym, którzy mówili, że jestem poje...by, że wziąłem firmę z forum i aż z Tarnowa (chociaż trafny wybór na forum nie zawsze musi być regułą)

P.S. Jedynie co, to póki co nie zauważyłem gratisowego, ozdobnego prawdziwka w szybach;))) jak się nie pojawi, złożę reklamację;)

P.S.2 - I nie wiedzieć czemu, ciągle wychodzili na pole ^^

Edytowane przez putek

W moim przypadku odległość firmy Unimar to 150km i nie stanowiło to większego problemu. Życzyłbym sobie, aby kolejne chociaż kilka ekip na mojej budowie podchodziło tak profesjonalnie do swojej pracy. Szczerze polecam ich usługi.

Po montażu cały dzień chodziłem z bananem na buzi, że jeszcze można spotkać porządną ekipę na budowie. A wszystko na przekór tym, którzy mówili, że jestem poje...by, że wziąłem firmę z forum i aż z Tarnowa (chociaż trafny wybór na forum nie zawsze musi być regułą)

P.S. Jedynie co, to póki co nie zauważyłem gratisowego, ozdobnego prawdziwka w szybach;))) jak się nie pojawi, złożę reklamację;)

P.S.2 - I nie wiedzieć czemu, ciągle wychodzili na pole ^^

Hmmm....czyli odleglosc nie ma znaczenia mowisz? :) to moze i tam sprobuje :) dzieki

p.s. chyba musze odrobic zadanie domowe bo nie mam pojecia o jakich prawdziwkach dywagujecie :)

Witku droga w stosunku do czego? Zwróć też uwagę na stwierdzenie " na sensownym profilu i o poprawnych parametrach " a należy jeszcze wziąć pod uwagę sposób montażu w określonych warunkach. Sama przesówka bez dodatkowych elementów niezbędnych w moim przypadku i bez montażu to 6,5K brutto. W tym jednostronny kolor.

mówiłem tylko o sensownym:)

Widzę że Marek T-ski już polecam Berluxa przy Cieślewskich w Warszawie, ja też kupowałem tam okna. Trafiłem tam sumie z przypadku, bo kompletnie nie znam się na temacie okien, a musiałem coś kupić :) Pomogli mi wybrać odpowiedni model, wytłumaczyli czym różnią się między sobą poszczególne modele. Współpracę wspominam miło.

Witam.

Mam dylemat z oknem dachowym- wstawic z PCV czy moze z drewna? Glownie obawiam sie mocnego naslonecznienia okna- promienie UV, temperatura. Okno po stronie poludniowej budynku, czy profil okna PCV wytrzyma? Czy moze po trzech sezonach bedzie wygladal jak banan?

Dodam, ze przymierzam sie do okna PCV Roto 69G K WD trzy szybowe, Uw- 0.86.

Bardzo prosze o pomoc w podjeciu decyzji.

Pozdrawiam

Edytowane przez Tomaszs131

No i nadejszla ta wiekopomna chwila...otrzymalam wycene: PCV kolor dwustronny pakiety dwuszybowe, ciepła ramka, montaż,

profil Brugmann AD-Arte, okucie Winkhaus Activ Pilot Concept 3 zaczepy antywłamaniowe w każdym skrzydle. Troche martwi mnie fakt ze rozpietosc przenikalnosci cieplnej ofertowanych okien jest w przedziale 1,30-1,45....Pakiet szklenia U 1,1. Hmmmm...... Co na to eksperci? :)