Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Jestem na etapie wyboru okien o wym 1500x1500 i 1700x1500 jednotaflowe Wiem że to maxymalne wymiary, ale dom w WM i otwierane będą może kilka razy w roku do umycia . Jakiej firmy wybrać i czy takie okna niebędą sprawiać problemu.

co dookna 1500x1500 to mysle że większość firm powinna to zrobić i jeżeli będzie dobrze zamontowane to będzie działało, ale jeśli chodzi o okno 1700x1500 to przy pvc możesz mieć duże problemy większość firm zapewne odmówi wykonania tego w jednym skrzydle więc proponuje się zastanowić

a tak na marginesie jakie pakiety szybowe planujesz??

Zastanawiam się kiedy zacznie uruchamiać się w Inwestorach choć minimum wiedzy z lat szkolnych.

Takie skrzydło ważyć będzie z 130-150 kilo i ciekawe jak długo wytrzymają jego ruch górne zawiasy.

A tak rozrysować sobie wektory sił jakie działają na zawiasy i chyba wszystko będzie jasne.

Po jaką cholerę ryzykować ?

Zastanawiam się kiedy zacznie uruchamiać się w Inwestorach choć minimum wiedzy z lat szkolnych.

Takie skrzydło ważyć będzie z 130-150 kilo i ciekawe jak długo wytrzymają jego ruch górne zawiasy.

A tak rozrysować sobie wektory sił jakie działają na zawiasy i chyba wszystko będzie jasne.

Po jaką cholerę ryzykować ?

Ej tam, marudzisz. Kilka razy musiałem się napocić żeby wytłumaczyć że jednoskrzydłowe np. 2400x900 jest niewykonalne jako rozwierne czy RU. Napocić bo jakoś dotrzeć nie mogło. Wrodzony takt nie pozwala mi komentować ;-)

Co myślicie na temat okien pasywnych?.Mam spory dom i dużą powierzchnię przeszkloną.Zależy mi na oknach ktore będą zmniejszać utratę ciepła.Interesuja mnie firma Internorm.Produkują oni okna do domów pasywnych.Słyszałem sporo pozytywnych opinii o tej firmie.Widziałem zamontowane okna wyglądają świetnie,bardzo nowoczesne.

naprawdę to już FM robi się totalnym śmietnikiem.

Tu Intercośtam się reklamuje,

Tu kolejny wykonawca coś chrzani o swoim montażu, z porad powoli bagno zostaje.

Admin powinien dokładniej studiować tu wpisy i takich wywalać na zbity pysk

Człowiek chce coś znaleźć to najpierw kilka stron durnych dyskusji o d.. Maryny przerzucić musi i reklam szeptanych

co dookna 1500x1500 to mysle że większość firm powinna to zrobić i jeżeli będzie dobrze zamontowane to będzie działało, ale jeśli chodzi o okno 1700x1500 to przy pvc możesz mieć duże problemy większość firm zapewne odmówi wykonania tego w jednym skrzydle więc proponuje się zastanowić

a tak na marginesie jakie pakiety szybowe planujesz??

Pakiet 3 szybowe. Okna te będą otwierany 3 razy w roku do umycia. Dostalem też ofertę na okno o wymiarze URP 1380x2000 na profilu KBE Energy LIne 88 mm okucia Roto zawiasy wzmocnione. Jak dostalem ofertę to są chyba do wykonania i nie przez firmę kogicik. Co wy na to

Nie sądzę aby taki sposób reklamowania się był skuteczny .

Co komu po informacji, że mam dobre okna z firmy X zamontowane przez firmę Y z profili Z a okuć to nie pamiętam jakie mam :):)

i tu masz racje charlie bo nie chodziło mi o reklamę ja tylko poleciłem jednego z wielu producentów jacy są na polskim rynku żeby się tylko mu przyjrzał i tyle. A poza tym jaka to reklama nikogo nie namawiam na zakup okien u mnie bo nie od tego jest to forum przynajmniej nie ten dział

i tu masz racje charlie bo nie chodziło mi o reklamę ja tylko poleciłem jednego z wielu producentów jacy są na polskim rynku żeby się tylko mu przyjrzał i tyle. A poza tym jaka to reklama nikogo nie namawiam na zakup okien u mnie bo nie od tego jest to forum przynajmniej nie ten dział

Niestety przez takie bezczelne reklamowe podjazdy to każdy wpis mający markę we wpisie jest potrencjalną reklamą i to jest taka schizofrenia. Teoretycznie może i jesteś zadowolony z tego A. (Twój klient) ale staż i doświadczenie na forum sugerują, że możesz być ich papugą. Kto wie, może jesteś, a może nie. I tak nikt nie przebije Drutexu i Internormu w śliskiej bajerze. Śliskiej jak skórki banana w bajce.

...

I tak nikt nie przebije Drutexu i Internormu w śliskiej bajerze. Śliskiej jak skórki banana w bajce.

:) tylu ludzi trudzi się w tych firmach za kupę kasy z działów marketingu żeby Klienty kupowali akurat te produkty a nie inne a Ty w dwóch zdaniach skomentowałeś owoc ich pracy poparty 4 latami studiów marketigu i zakończonych pracą magisterską w stylu: jak z gówna zrobić złoto :):)

Skoro już tak odbiegliśmy od głownego tematu, to i dorzucę swoje zdanie.

Oczywiście każdy z nas prowadzących firmy okienne ma swoje typy i mam nadzieję, że wynika to z przekonania o najlepszym wyborze ( jakości i ceny) więc mówiąc o dobrych oknach trudno pomijajać swoich dostawców (chylę czoła przed tymi którzy jednak dają radę). Ale jeśli już polecamy, to wypadało by to sensownie uzasadnić. Inaczej wygląda jedynie na marną reklamę.