Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Spytaj dealera Avante o autoryzację od producenta i poproś o instrukcję montażu, tam powinno wszystko być napisane:)

albo, jako czytelnim FM masz dostęp do sieci i masz coś takiego jak wujek Google - jest ? Jest ! więc wpisz tam - Instrukcja montażu okien - i będzie miał lektury na lata. Dobry jest link do PDF instrukcji montażowej Aluplasta

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chłopaki, pewnie trochę poprzekręcałem i źle zrozumiałem - spędziłem tam blisko 30 min :) Jest tak jak myślałem, że jak wejdę na forum to mi tylko namieszają w głowie :) Mimo to dziękuję za zainteresowaniem się moim postem.

Przede wszystkim odrzuciłem te trzy firmy (profile, cokolwiek z tą nazwą), ponieważ wyczytałem na ich temat złe/średnie opinie. Mniejsza o to, tamte odrzuciłem i chcę wybrać któreś z tych okien, które zostały (ewentualnie podajcie jakieś swoje propozycje). Mam już wszystko wyliczone, budżet to 9000 zł (brutto), więc udałoby się kupić nawet Oknoplast. Pytanie tylko czy są to aż takie różnice, że warto dopłacić? O montażu trochę poczytałem i będę starać się bacznie przyglądać montażystom. W końcu to 7 bardzo dużych okien, które będą musieli dotargać na 4 piętro, bawić się w demontaż w starym budownictwie i jeszcze wszystko zamontować - może to ostudzić ich zapał do pracy :)

Skoro chcesz dobrych okien to klasyfikacja wg. której wybrałeś okna jest o kant dupy rozbić. Bo niby nie ma recyklingu w avante i dlatego jest ekstra super? Powodzenia. ze niby avante będzie tansze ok okien w zasadzie większości producentów w systemie aluplast 4000? no ciekawe ciekawe. Jeszcze jakieś fajne rzeczy napiszesz o "innym gazie"? które jest i tak taki sam u każdego producenta szyb zespolonych.

Albo faktycznie dałeś się zrobić w konia albo chcesz promować avante. Jedno z dwóch.

Pozdrawiam i zachęcam do lektury portalu oknotest. I nie pisz więcej że avante jest super bo nie jest!!! Okna jak okna.

@slaku

Wiele mógłbym Ci odpisać, ale raczej sam sobie wystawiasz świadectwo takimi wpisami... Chociaż dobrą lekturę podałeś - za to mogę podziękować.

Widzę, że tutaj nic więcej się nie dowiem bo wszyscy jacyś nadzwyczaj podejrzliwi... Zapewniam Was, że gdybym chciał cokolwiek reklamować to na pewno lepiej bym się do tego przygotował. Szkoda słów.

Pozdrawiam.

Moim zdaniem to marketing jako wsparcie sprzedaży powstał dla Klientów z obszaru DEBIL w celu dokręcenia im pokrywki przy podejmowaniu decyzji zakupu BADZIEWIA.

Hasła typu CENA ADEKWATNA DO JAKOŚCI, CENA CZYNI CUDA, KLIENTA NASZ PAN , etc. mają zadanie oddziaływać POZYTYWNIE a wręcz OPTYMISTYCZNIE na DEBILI , którzy uważają, że TANIE JEST the Best.

Rzeczywiście JEST ale tylko CENOWO :)

Tak naprawdę to w obszarze fachowców śmieją się wszyscy z tego frajerstwa, które uważa, że dokonało zajebistego zakupu W STYLU tanio i dobrze.

Nie ma czegoś takiego jak tanio i dobrze.

P.S byłem dzisiaj w fabryce kotletów dla McDonalda - życzę smakoszom tego sheetu dużo zdrowia.

Tez ich nie sprzedaję, ale pewien gość z którym trenuję pewne sporty sprzedawał je przez kilka lat. Usterkowość i ilość reklamacji nie odbiegała od standardu na rynku. Choć czasami mieli takie nietypowe wtopy. Ogólnie okno to okno, jeśli nie jest przesadnie tanie i dobrze zamontowane i nie ma jakiś mega gabarytów to w większości przypadków będzie spełniać swoje funkcje.

Moim zdaniem to marketing jako wsparcie sprzedaży powstał dla Klientów z obszaru DEBIL w celu dokręcenia im pokrywki przy podejmowaniu decyzji zakupu BADZIEWIA.

Hasła typu CENA ADEKWATNA DO JAKOŚCI, CENA CZYNI CUDA, KLIENTA NASZ PAN , etc. mają zadanie oddziaływać POZYTYWNIE a wręcz OPTYMISTYCZNIE na DEBILI , którzy uważają, że TANIE JEST the Best.

Rzeczywiście JEST ale tylko CENOWO :)

Tak naprawdę to w obszarze fachowców śmieją się wszyscy z tego frajerstwa, które uważa, że dokonało zajebistego zakupu W STYLU tanio i dobrze.

Nie ma czegoś takiego jak tanio i dobrze.

P.S byłem dzisiaj w fabryce kotletów dla McDonalda - życzę smakoszom tego sheetu dużo zdrowia.

Napisałeś piękne i prawdziwe podsumowanie tylko czy oni to zrozumieją ?

Dotyczy to wszystkiego, nie tylko okien

Super tekst

Taki mój mały patyczek w mrowisko.

Wybrałem jedne z najtańszych okien na rynku, Drutex profil chyba iglo. Za to dopłaciłem do trzeciej szyby. W domu mam wentylacje mechaniczną więc okna są otwierane tylko do mycia. Wszystko jest ok po za suwanką, ta jest upierdliwie ciężka i domykać trzeba dwoma rękoma. Okna wybrałbym te same, drzwi suwanych nie.

Taki mój mały patyczek w mrowisko.

Wybrałem jedne z najtańszych okien na rynku, Drutex profil chyba iglo. Za to dopłaciłem do trzeciej szyby. W domu mam wentylacje mechaniczną więc okna są otwierane tylko do mycia. Wszystko jest ok po za suwanką, ta jest upierdliwie ciężka i domykać trzeba dwoma rękoma. Okna wybrałbym te same, drzwi suwanych nie.

wszystko ok bo okien nie otwierasz, obyś się nie zdziwił jak będziesz na święta miał je umyć i się nie otworzą :)

masz przykład na suwance że firma za bardzo się nie przykłada albo wina montażystów bo nawet dobre okno źle zamontowane itd

nikt ci nie każe jeździć mercedesem ale odpowiedz tak szczerze czy jadąc pandą nie zazdrościsz tym w mercedesach?:D