Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Witam

Dobre :) naprawdę dobre :)

a co do tematu - kupiłeś Drutex i jesteś zadowolony wszystko Ci się podoba i tak właśnie ma być ale nie ma się co oszukiwać,że przy bardziej wymyślnych konstrukcjach nie dałyby rady - np balkon gdzie Drutex daje poprzeczkę koniecznie (ale wymyślna konstrukcja :))

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reasumując nawiązanie do reklamy . Czyli Drutex zrobił Ci dobrze.....a inne firmy nie chciały ?

Inne castingu nie przeszły :)

W moim przypadku nie było co się spuszczać nad oknami (jedynie ta suwanka), wybrałem tańsze, za to trzy szyby. Żyje z nimi w zgodzie już pięć lat i pewnie jeszcze długo z nimi pożyję. Czy dzisiaj wybrałbym innej firmy? Może... Nie jestem ortodoksem :)

Wybrałem jedne z najtańszych okien na rynku, Drutex profil chyba iglo. Za to dopłaciłem do trzeciej szyby. W domu mam wentylacje mechaniczną więc okna są otwierane tylko do mycia. Wszystko jest ok po za suwanką, ta jest upierdliwie ciężka i domykać trzeba dwoma rękoma. Okna wybrałbym te same, drzwi suwanych nie.

Czyli używasz tylko jedno okno w domu i jest problem z jego zamykaniem. Ale jesteś zadowolony... Ciekawe podejście.

Czyli używasz tylko jedno okno w domu i jest problem z jego zamykaniem. Ale jesteś zadowolony... Ciekawe podejście.

Nie nie używam, wyłażę przez garaż :D

Dzisiaj nie zrobiłbym takiej suwanki i tyle. Może nie byłem w pełni świadomy jej działania...? Ogólnie chyba wolałbym normalne drzwi, które nawet dziecko otworzy i zamknie za sobą.

nie ma co się rozwodzić nad tematem , nie że nie lubię tej firmy czy coś mam do nich bo to nie jest moja bajka .

drutex można sprzedawać lokal przy lokalu i im to nie przeszkadza ,ale moje zdanie jest takie że to nie są dobre okna tylko takie "sztuki"

wstawialiśmy bramę klientowi który ma drutex i jak otworzyłem okno to już nie mogłem zamknąć :)

wychodzi że nawet jak mają być tylko do mycia to lepiej nie otwierać i wyjść na zewnątrz

Witam,

Pytanie do oknospeców. Stoję przed wyborem okien na profilach MS Evolution , Schuco SI82 lub Rehau Geneo. Mam 9 otworów tzw balkonowych (250 wys, różne szer) w nie wejdzie ok 12 okien w tym 5 narożników. We wszystkich pakiety 3 szybowe z szybą P2 i okuciami WK2. Otrzymałem wyceny i wyszło z nich cenowo w kolejności od najdroższych Schucco, Ms, Rehau. Które z tych profili warto wybrać i dlaczego? jestem ciekaw opinii. :confused::confused::confused: