Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rozumiem, ze to artykuł z serii o błędach montażowych ? :)

ha ha ha niestety CINEK, to przykład w wątku http://muratordom.pl/budowa/okna-i-akcesoria/cieply-montaz-okien-jak-montowac-okna-i-jak-je-uszczelniac-zeby-zminimalizowac-straty-ciepla,111_9363.html

Też mnie zastanawia jak wygląda dół tego HS-a

Szanowna Redakcji.

Jest tu nas kilku, dać artykuł do sprawdzenia bo później takie babole wychodzą

Zmieńcie to zdjęcie czym prędzej bo to obciach

A widzicie podpis pod tym zdjęciem: "system odpowiednich kotew lub konsoli umożliwia wysunięcie poza mur nawet bardzo ciężkich ościeżnic".

Myślę ze to słuszny dopisek redakcji, ale szkoda że nie napisano, że na zdjęciu są pokazane właśnie te nieodpowiednie kotwy... Rehał się nie popisał.

Ostatnio puszczam bardzo mało zdjęć z obawy o brak poprawności montażowej ;)

Tylko dzięki temu, że jest tu kilku popaprańców co zamiast czas spędzać z rodziną bądź na rybach stara się trochę wiedzy sprzedać za darmo

Nie wymagajmy od Redakcji wiedzy budowlanej, oni wymyślili Muratora w 1984 i konsekwentnie rozwijali

To że na dziś to bardziej miesięcznik z reklamami niż wiedzą praktyczną to inna sprawa

Już od dawna nie kupię bo szkoda kasy na artykuły sponsorowane i reklamy

Dawniej można było się naprawdę czegoś dowiedzieć i nauczyć

To zostało zamontowane tak jak zażyczył sobie zamawiający. Nie jest wyposażeniem standardowym więc pytanie skieruj do niego.

Możliwe, że z różnych powodów chciał uniemożliwić otwieranie okna na oścież w normalnej eksploatacji

Może być, przy otwartym na oścież oknie, poślizgnąć się na mokrej posadzce nie wyleciał przez okno? Jasnowidzem nie jestem

To zostało zamontowane tak jak zażyczył sobie zamawiający. Nie jest wyposażeniem standardowym więc pytanie skieruj do niego.

Możliwe, że z różnych powodów chciał uniemożliwić otwieranie okna na oścież w normalnej eksploatacji

Może być, przy otwartym na oścież oknie, poślizgnąć się na mokrej posadzce nie wyleciał przez okno? Jasnowidzem nie jestem

Zamawiającym jestem ja :-) i niczego takiego sobie nie życzyłam, dlatego tym bardziej jestem zdziwiona.

Dzięki wielkie za odpowiedź, przynajmniej wiem co mam.

Tak myślę o tym naszym szambie w kontekście ostatniej afery i dochodzę do pewnej ciekawej konkluzji:

skoro 8 chłopa z ABWehry nie jest w stanie odebrać laptoka małemu tłuścioszkowi w okularkach to nie dziwmy się, że okno tak trudno jest zamontować :) i jeszcze go torturowali. HS-owi by nie dali rady nawet w 16 - tu :):):)

A na koniec kuferka z narzędziami pracy zapomnieli - szczyt wszystkiego.