Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To może inaczej zapytam, porównując cenę ostateczną, wychodzi na to, że Wikęd ma kosmiczną technologię?

A zapewne rabat mieli największy?

Np o chłopie, po jakiego grzyba nam rabat skoro i tak, Ty płacisz cenę po rabacie

Marketowe chwyty już tak pozbawiły Was logicznego myślenia?

To opowiem Ci jak to jest z rabatami, promocjami i innymi chwytami by ustrzelić jelenia

Chciałem oddać skórę do renowacji.

Akurat trafiłem na promocje - renowacja skór minus 30 %

Super, podpisałem, miałem zapłacić 270 zł PO rabacie. Na moje szczęście na karcie miałem o 100 za mało, a następnego dnia kończyła się promocja.

Nie pojechałem bo inne powody temu przeszkodziły, odpuściłem sobie i trafiłem ponownie gdy nie było śladu po promocji na skóry, pojawiła się na futra.

Dostałem rachunek, BEZ 30% promocji, do zapłaty dokładnie 177 zł

Komentarz jest zbędny

A zapewne rabat mieli największy?

Np o chłopie, po jakiego grzyba nam rabat skoro i tak, Ty płacisz cenę po rabacie

Marketowe chwyty już tak pozbawiły Was logicznego myślenia?

To opowiem Ci jak to jest z rabatami, promocjami i innymi chwytami by ustrzelić jelenia

Chciałem oddać skórę do renowacji.

Akurat trafiłem na promocje - renowacja skór minus 30 %

Super, podpisałem, miałem zapłacić 270 zł PO rabacie. Na moje szczęście na karcie miałem o 100 za mało, a następnego dnia kończyła się promocja.

Nie pojechałem bo inne powody temu przeszkodziły, odpuściłem sobie i trafiłem ponownie gdy nie było śladu po promocji na skóry, pojawiła się na futra.

Dostałem rachunek, BEZ 30% promocji, do zapłaty dokładnie 177 zł

Komentarz jest zbędny

Przyznam, że trochę mną trzącha, jak widzę coś takiego. Dopiero zaczynam się rozglądać i pewnie stąd taka gwałtowna reakcja. Już by się lepiej nie wygłupiali, bo odstraszają klientów.

Nikt nie wypowiedział się w kwestii jakości okien. Przyjmuję zatem, że są porównywalne. Dzięki wszystkim, tym uchachanym moim naiwnym pytankiem na temat rabatów również ;)

Nani pisze : " Nie no w ogóle u nas w tym zad....łym Radomiu, to nie ma salonów renomowanych firm."

a wspomniany VETREX , OKNOPLAST, OKNOBUD ... - tez buduje w okolicach radomia

zwiedziłem te firmy i kilka innych, okna zamowiłem juz - beda za 4 tygodnie

wybór jest ogromny - jakosc i obsługa różna - jezeli "wejdziemy" w tą samą półke jakościowa stwierdziłem że ceny sa bardzo podobne

z montażami troche inaczej - tu polegałem na opini znajomych kto u nich montował, ogladałem tez realizacje tych firm.

Kejt_Rz wyszczególnionych firm mogę się ciepło wypowiedzieć o MS a reszty po prostu nie znam więc trudno zabrać głos w ich ocenie

To się dobrze składa, bo kontakt z ich kierownikiem sprzedaży uważam za bardzo dobry, frontem do klienta. I po kobiecemu patrząc, mają najładniejsze kolory wybarwień :D (sama z takiego sposobu postrzegania rechotam). Dzięki wielkie za merytoryczne wypowiedzi.

Chodzi mi zwłaszcza o ocenę podanych parametrów okna, komentarz do jakości tych produktów i jak to jest z rabatami.

Ja na żadnej z wycen nie dostrzegam żadnych parametrów okna, więc nie ma czego oceniać. Jakość? Dla mnie okno dobrej jakości, to okno które spełnia moje wymagania, a dokładniej wymagania obiektowe domu który buduję. Nie ma podanych wymagań, nie wiadomo, czy okna je spełniają, nie wiadomo czy są "dobrej jakości". Ogólnie "dobra", czy "wysoka" jakość nie istnieje. No chyba, że przyjmiemy definicję Platona, że "jakość to pewien stopień doskonałości". Wtedy każde z tych okien jest na swój sposób doskonałe, więc i jakiejś jakości. Rabaty? A co mi po nich. Ważna jest cena ostateczna, za produkt spełniający wszystkie albo większość moich oczekiwań, a czy będzie wcześniej rabatowana, czy nie to co to ma za znaczenie?

Witam,

Doradźcie co wybrać:

W zasadzie na placu boju zostały 3 oferty:

- MS Line, 3 szyby, ciepły montaż, Uw=1,1-0,89 cena ok. 20 tyś.

- MSevolution, 3 szyby, ciepły montaż Uw=0,78-0,65 cena ok. 23 tyś.

- Dako DPQ 82, 3 szyby, ciepły montaż Uw=0,85-0,68 cena ok. 20 tyś.

Byłem zdecydowany na MsLine ale dostałe ofertę z Dako z zimowej promocji i teraz nie wiem... okna cieplejsze, ale kompletnie nie znam ich dystrybutora. Z kolei na okna MS mam ofertę od polecanego dystrybutora z Mikołowa...

Na jakie jeszcze parametry okien zwrócić uwagę?

Witam,

Doradźcie co wybrać:

W zasadzie na placu boju zostały 3 oferty:

- MS Line, 3 szyby, ciepły montaż, Uw=1,1-0,89 cena ok. 20 tyś.

- MSevolution, 3 szyby, ciepły montaż Uw=0,78-0,65 cena ok. 23 tyś.

- Dako DPQ 82, 3 szyby, ciepły montaż Uw=0,85-0,68 cena ok. 20 tyś.

Byłem zdecydowany na MsLine ale dostałe ofertę z Dako z zimowej promocji i teraz nie wiem... okna cieplejsze, ale kompletnie nie znam ich dystrybutora. Z kolei na okna MS mam ofertę od polecanego dystrybutora z Mikołowa...

Na jakie jeszcze parametry okien zwrócić uwagę?

Wybierz MS-a, Dako deklaruje kiepskie właściwości użytkowe swoich produktów. Nie tylko Uw się liczy:) - poczytaj

Edytowane przez ok**t
dodanie linku

Nani pisze : " Nie no w ogóle u nas w tym zad....łym Radomiu, to nie ma salonów renomowanych firm."

a wspomniany VETREX , OKNOPLAST, OKNOBUD ... - tez buduje w okolicach radomia

zwiedziłem te firmy i kilka innych, okna zamowiłem juz - beda za 4 tygodnie

wybór jest ogromny - jakosc i obsługa różna - jezeli "wejdziemy" w tą samą półke jakościowa stwierdziłem że ceny sa bardzo podobne

z montażami troche inaczej - tu polegałem na opini znajomych kto u nich montował, ogladałem tez realizacje tych firm.

Wiesz, pisząc, że nie ma salonów renomowanych firm, chodziło mi np. o salon MS, który przedstawia się w sposób następujący: 3 okienka na wystawie, wielkość 50x70cm, to po pierwsze. Po drugie w każdym salonie patrzą jak Ci tylko wypchnąć towar, myślą, że jesteś chodzącą niemotą. Tak naprawdę w jednym salonie obsługa podeszła do tematu normalnie i nie wciskała kitu jak to robią inni. Jak zamówiłeś okna, to się ciesz, ja już jestem blisko sfinalizowania zamówienia i wiesz co Ci powiem, też będę happy...

... 3 okienka na wystawie, wielkość 50x70cm, to po pierwsze. ...
A tak z innej beczki - po co więcej? Miałem wystawkę jakiej nie miał nikt w mazowieckim. HS z dwoma ruchomymi skrzydłami, PSK, balkon dwuskrzydłowe, okna dwu i jednoskrzydłowe w kilku kolorach a i tak często przychdził klient i narzekał - dlaczego nie ma Pan HSa w kolorze sraczki ;)

Wam nigdy się nie dogodzi a małe okienko w zupełności wystarczy by pokazać zgrzew, klamkę jak się otwiera

Salon ma za zadanie sprzedać a nie częstować kawą i gadać o pięknej pogodzie. Wciskanie kitu to niestety jest problem i nie da się go zwalczyć - niestety

Po drugie w każdym salonie patrzą jak Ci tylko wypchnąć towar, myślą, że jesteś chodzącą niemotą. Tak naprawdę w jednym salonie obsługa podeszła do tematu normalnie i nie wciskała kitu jak to robią inni. ...
\

To smutne co piszesz, Nawet nie wiem co powiedzieć. Moze ten ktoś normalny zasługuje na większą uwagę. Może to właśnie zakup u niego da Ci wewnętrzny spokój niż wybór potencjalnie wyreklamowana firma co do któej osobiście nie będziesz przekonana.

Z jednej strony fajnie jak salon jest wyposazony w HS`a, kilka rodzajów przesuwek itp. Z drugiej strony to kosztuje i trzeba na te ekspozycje zwyczajnie zarabiać (bardziej na utrzymanie lokalu niż sam jednorazowy koszt).

A tak z innej beczki - po co więcej? Miałem wystawkę jakiej nie miał nikt w mazowieckim. HS z dwoma ruchomymi skrzydłami, PSK, balkon dwuskrzydłowe, okna dwu i jednoskrzydłowe w kilku kolorach a i tak często przychodził klient i narzekał - dlaczego nie ma Pan HSa w kolorze sraczki ;)

Po co mi więcej okien na wystawce? - Już Ci tłumaczę, klient wchodząc do salonu chciałby zobaczyć jak przesuwa się PSK i HS z danej firmy, bo w każdej firmie chodzą inaczej, a to czy one są w kolorze sraczki jak to ująłeś czy np. czarnym jest banałem samego kupującego - wymagającego, do których się nie zaliczam, bo wiem jak wygląda kolor orzech, w takim właśnie kolorze będziemy te okna zamawiać.

Wam nigdy się nie dogodzi a małe okienko w zupełności wystarczy by pokazać zgrzew, klamkę jak się otwiera

Salon ma za zadanie sprzedać a nie częstować kawą i gadać o pięknej pogodzie. Wciskanie kitu to niestety jest problem i nie da się go zwalczyć - niestety

Nie oczekuje tego, że salon ma mnie częstować kawą i zapraszać na pogaduchy, ale tego, że sprzedający będzie wiedział więcej niż np. Pan w salonie todom.pl pośrednika MS, z którym ostatnio oglądałam tą szumną wystawkę 3 okienek, w dodatku zamontowanych na jakiejś nóżce żeby można było sobie nimi pokręcić jak karuzelą, ta wystawka to istna farsa w porównaniu do reszty salonów. Przyznam, że pierwszy raz weszłam do salonu gdzie było tak mało do przysłowiowego "pomacania".

\

To smutne co piszesz, Nawet nie wiem co powiedzieć. Moze ten ktoś normalny zasługuje na większą uwagę. Może to właśnie zakup u niego da Ci wewnętrzny spokój niż wybór potencjalnie wyreklamowana firma co do któej osobiście nie będziesz przekonana.

Z jednej strony fajnie jak salon jest wyposazony w HS`a, kilka rodzajów przesuwek itp. Z drugiej strony to kosztuje i trzeba na te ekspozycje zwyczajnie zarabiać (bardziej na utrzymanie lokalu niż sam jednorazowy koszt).

Wyobraź sobie finlandia, że salon, w którym na 99% zamówimy okna jest wyposażony w 3 rodzaje okien balkonowych + kilka okien 90x150 i to nam starczyło, nie zależało nam aby oglądać okna w danym kolorze, w naszym przypadku orzech. Jesteśmy świadomi tego, że salon nie może mieć wszystkiego. Sprzedawca konkretny, przede wszystkim nie mydlił nam oczu, jak to bywało u reszty. Nie wymagaliśmy, żeby salon miał nie wiadomo ile przesuwek, wystarczyło nam jak mogliśmy otworzyć hs, psk i zwykłe skrzydłówki. Do tego propozycje, które przedstawiali zaważyły na tym, że salon uznaliśmy za najbardziej konkretny w jakich do tej pory byliśmy, doszedł do tego jeszcze aspekt firmy, z której są te okna no i najważniejsze, to co możemy sobie zafundować dodatkowo w postaci "bajerów" jakie proponują. Dalsze szczegóły napiszę jak już podpiszemy umowę.

Za pomoc bardzo dziękuję, za komentarze też, mimo tego, że nie wszystkie były miłe.

Pozdrawiam

Nie no w ogóle u nas w tym zad....łym Radomiu, to nie ma salonów renomowanych firm. Dziś mam dostać wycenę z tego Vetrexu, wrzucę do oceny przez specjalistów, pod koniec tygodnia mamy mieć wycenę z tego MS.

Nani, my też się naszukaliśmy okien, W koncu trafiliśmy poprzez stronkę MS na ich dystrybutora w Ostrowcu Św. W necie nie było opinii na ich temat, dlatego mieliśmy duże obawy, czy z ich oferty skorzystać. Zaryzykowaliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni z całokształtu, zarówno z komunikacji, cierpliwego odp. na wszystkie szczegóły :), fachowy montaż /my wybraliśmy "ciepły montaż" + "ciepłe parapety". A do tego mają konkurencyjne ceny, trochę niższe niż w innych salonach MS.

Namiary mogę podesłać na priv.

Pozdr.

Nani, my też się naszukaliśmy okien, W koncu trafiliśmy poprzez stronkę MS na ich dystrybutora w Ostrowcu Św. W necie nie było opinii na ich temat, dlatego mieliśmy duże obawy, czy z ich oferty skorzystać. Zaryzykowaliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni z całokształtu, zarówno z komunikacji, cierpliwego odp. na wszystkie szczegóły :), fachowy montaż /my wybraliśmy "ciepły montaż" + "ciepłe parapety". A do tego mają konkurencyjne ceny, trochę niższe niż w innych salonach MS.

Namiary mogę podesłać na priv.

Pozdr.

Witam, proszę o ten namiar na priv

bardzo dziękuję za wiadomość, pozdrawiam