Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

....Jakość wykonania - jak dla mnie - nie ma konkurencji wśród okien plastikowych. Jestem bardzo zadowolona....

Najważniejsze, że jesteś zadowolona choć mało okien widziałaś pisząc o konkurencji ;)

Uwierz, są inni tworzący co najmniej jakościowo okna porównywalne, wielu robiących je jeszcze lepiej

Ale . . . czy kryterium jakości okien, zwłaszcza w perspektywie ich użytkowania, jest tylko estetyka ?

Śmiem wątpić :)

Ja wybrałam okna Oknoplastu, pakiet trzyszybowy, kolor dąb bagienny, zawiasy niewidoczne. Jakość wykonania - jak dla mnie - nie ma konkurencji wśród okien plastikowych. Jestem bardzo zadowolona.

[ATTACH=CONFIG]295084[/ATTACH]

Jak dla mnie - najbrzydsza klamka na rynku w tym segmencie :p

Ps. A ten bezkonkurencyjny pakiet trojszybowy to jakie ma parametry?

[quote name= Jakość wykonania - jak dla mnie - nie ma konkurencji wśród okien plastikowych. Jestem bardzo zadowolona.

[ATTACH=CONFIG]295082[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]295083[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]295084[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]295085[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]295086[/ATTACH]

to mało widziałaś a co do jakości to maja konkrecje na swoim poziomie jaki i nie wyższym (to moje stwierdzenie) może w twoim regionie akurat sie tak trafiło ze ta firma króluje

na tych zdjęciach to widać jakąś jakość jakiś klamek z jakiegoś okna..... i nic więcej.

Gdzie tutaj jakość okien i co ta jakość prezentuje? zgrzew, kolor okleiny, wzór klamki (chyba tak bo to głównie jest na zdjęciach) kolor dachu? ( bo też jest na zdjęciach) czy cena najwyższa i trochę głupio, że nikt nie widzi ceny tylko jakieś tam okna ;)

Edytowane przez slaku

Mam takie zagadnienie. Okna Vetrexu V82 posiadają opcjonalnie możliwość montażu okuć Roto NT Designo (ukryte). Czy fakt ze jest to opcja nie wpływa negatywnie (praca, termika, inne?) na finalny produkt?

I takie oto pytanie:

Czy możecie polecić firmę sprzedającą i montującą Vetrex, dom w okolicach Warszawy. Zakładając montaż warstwowy oczywiście.

Jedna z firm z okolic Warszawy powiedziała mi, że ościeża jak na zdjęciu nie wymagają przygotowania....wydaje mi się że raczej wymagają...

pozdrawiam!

Oscieza1.jpg

Oscieza2.jpg

Oscieza3.jpg

Mam takie zagadnienie. Okna Vetrexu V82 posiadają opcjonalnie możliwość montażu okuć Roto NT Designo (ukryte). Czy fakt ze jest to opcja nie wpływa negatywnie (praca, termika, inne?) na finalny produkt?

I takie oto pytanie:

Czy możecie polecić firmę sprzedającą i montującą Vetrex, dom w okolicach Warszawy. Zakładając montaż warstwowy oczywiście.

Jedna z firm z okolic Warszawy powiedziała mi, że ościeża jak na zdjęciu nie wymagają przygotowania....wydaje mi się że raczej wymagają...

pozdrawiam!

Oscieza trzeba wyrownac bo tyko wtedy montaz warstwowy spelni swoje zadanie.

Czasami przygotowaniem osciezy zajmuje sie firma montazowa lub murarz.

już na wstępnie odrzuć ich propozycję - wnęka okienna jest totalnie nie przygotowana do montażu warstwowego - taka może pozostać do tradycyjnego bądź MOWO. Nawet pod JBD powinna być wygładzona, nie musi być otynkowana ale wszystkie zagłębienia i nierówności muszą być wypełnione zaprawą

...I takie oto pytanie:

pozdrawiam!

[ATTACH=CONFIG]295467[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]295468[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]295469[/ATTACH]

Gaap,

Fajnie że pytasz przed szkodą, bo masz szansę na uzyskanie lepszego efektu montażu warstwowego. Wyrównanie otworów da szansę na dokładniejszy montaż folii. Nie da gwarancji, ale warto. A firma wykonawcza która nie jest tego świadoma po prostu nie rozumie idei montażu warstwowego i to nie jest dobry sygnał.

I najgorsze że to jest średnia rynkowa, bo nawet dziś oglądałem podobne otwory a wykonawca okien (lider okienny w okolicy) nic nie wspomniał o wyrównywaniu .

Witam. Czy mial ktos do czynienia z oknami firmy ms okna? Dostalem wycene tylko z jednej firmy bo reszta wykonawcow kompletnie mnie "zlewa" i nie mam nawet porownania cenowo:-(

Firma uznana. Od lat na rynku, także warto je brać pod uwagę.