Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Wytknę Ci pewien bład w założeniu - oba parametry musza być spełnione + trzeci, montaż

Czyli okna do domu energooszczędnego powinny być szczelne, o niskim Uw i szczelnie zamontowane

Preferuje to profile powyżej 80 mm, z trzema szybami o Ug=<0,5, dobrze by było by miały trzy a nie dwie uszczelki i montaż warstwowy tzw. ciepły

Hmmm.... np. Pasiv Line Plus, Pasiv Line Ultra, Schuco Si82, Rehau Geneo i jeszcze kilka by się znalazło

No wytknąłeś coś co nie napisałem, a jestem świadom :) stad moje pytanie o kompleksowość oferty - przychodzę zamawiam dobry produkt z fachowym montażem.

Produkt tak jak wspomńiales 3szyby, 3 uszczelki, i ciepły montaż warstwowy - jak już ktoś mi podpowiedział w moim temacie.

Wszystko wiem tylko boje się ze kupie niby fajne okna złe poskładane profile i ekipa złe zamontuje...

Dlatego szukam dobrego pośrednika z fachowcami od montażu.

Dzieki

Edytowane przez kuba2101

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam. Mam pytanie dotyczące okna przesuwnego Psk.

Mój kolega ma założone okno Psk nie Hs o szerokości 360cm i wysokości 210-220 cm.Pakiet 3 szybowy profil okienny Veka ,produkcja Petecki.Podział okna część stała 200cm ruchoma 160cm.

Czy warto inwestować w takie okno, gdyż mam takie same wymiary, a niestety nie stać mnie na Hs ???

Z góry dziękuję za odp.

Witam

Witam. Mam pytanie dotyczące okna przesuwnego Psk.

Mój kolega ma założone okno Psk nie Hs o szerokości 360cm i wysokości 210-220 cm.Pakiet 3 szybowy profil okienny Veka ,produkcja Petecki.Podział okna część stała 200cm ruchoma 160cm.

Czy warto inwestować w takie okno, gdyż mam takie same wymiary, a niestety nie stać mnie na Hs ???

Z góry dziękuję za odp.

a nie prościej zapytać KOLEGI, który takowe właśnie użytkuje ?

Pozdrawiam

MMichal prościej, nawet sam je przesuwałem, ale jest to dom w stanie deweloperskim, gdzie drzwi zamontowano dosłownie tydzień temu.

Może lepiej normalne z ruchomym słupkiem w podziale 4x90cm??

Chyba gdzieś na tym forum czytałem że tak dużego Psk nikt nie produkuje.

stąd moje pytanie. Wiadomo że sprzedawca będzie zachwalał , ale chcę kupić okno na kilkanaście lat.

nie, zapewne dwa balkony dwuskrzydłowe obok siebie - zamiłowanie Fina do symetrii jest znane na całym świecie ;)

W tym zdjęciu zrobiłbym fixy w skrzydle a nie w ościeżnicy - byłoby jeszcze ładniej

I pochwała dla Cinka że dał statyki :) rzadko sprzedawcy wiedzą że potrzeba by całość nie fruwała przy zamykaniu

Będzie ok. Prawidłowo.

Mnie jednak kusi te dwa balkony obok siebie. Nie musi być drożej - bo odejdzie niemały koszt jedego słupka statycznego. Ale czy pasowałoby to do Ukladu Twojego domu to musi ocenić już ktoś, kto to widzi.