Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pierwsze slysze - moze w tym systemie jest takie zalecenie ?

Pchelek - coz za publiczne wyznanie do Charliego :lol:

Teraz ja mam klopot i wszystkich bywalcow znajacych sie w tym co napisze o pomoc prosze

Wyglada na to ze niebawem wejde w blizsze uklady ;) ze spoldzielnia pod nadzorem konserwatora zabytkow - juz jednego jestem pewien - musze rozszerzyc swoja oferte o cos do czego wewnetrznego przekonania nie mam choc montowac umiem - chodzi o okna drewniane. Poszukuje namiarow na dobra firme z warszawy lub najblizszych jej okilic (max 30km do palacu ;)). Sprawdzona co najmniej piec lat i nie musi byc z najwyzszej polki - towar o dobrze wywazonym stosunku ceny do jakosci

Ktos pomoze? Urzedowski z racji ceny odpada choc wiem ze akurat z nim nie mialbym klopotu w czasie gwarancji jakiej ja bede udzielal na okna

Pomozecie? ze zapytam jak taki jeden w 70 roku

Sprubuj w STYL -MEB Wiązowna:

Tel.: 022 789 99 70

0 501 050 824 Konrad

Powołaj się na mnie to potraktują Cię odpowiednio :lol:

Najlepszy czas na zakup okien - ceny spadają co tydzień wprost proporcjonalnie do spadku ich sprzedaży :lol: :lol: :lol:

Ciekawe STARY do ilu dojdą cyfry ?! :lol: :lol: :lol:

Ceny spadają a i tak nic sie nie dzieje,podejrzewam ,że gdyby powiesić reklamę OKNA ZA DARMO :wink: to równiez kolejka za długa by nie była. Wiesz sam -ilu producentów już się wyłożyło od jesieni.Myślę jednak ,że nasze firmy -rozsądnie zarządzane- uporają sie z tym problemem - za długo istniejemy na rynku, żeby tak sobie splajtować. :lol: :lol:

Najlepszy czas na zakup okien - ceny spadają co tydzień wprost proporcjonalnie do spadku ich sprzedaży :lol: :lol: :lol:

Ciekawe STARY do ilu dojdą cyfry ?! :lol: :lol: :lol:

eee tam spadają, wyceny dostaję po tyle samo, albo nawet drożej, może od producenta wychodzą taniej, a po drodzę znacznie drożeją :-?

To będzie najdroższe jedzenie w Twoim życiu.Uważaj na takie wycieczki.

A co do okien ,to u mnie drewno wyszło raptem 2tys drożej (mahoń urzędowski) od Salamandra czy Jezierskiego.

Oferta nie została wybrana ze względu na wycieczke :-? . Dostałem jeszcze dodatkowy rabat na te okna. Stąd ten wybór.

Jezlei chodzi o te wycieczki to wiem jak to wygląda, ale dzięki za ostrzeżenia :wink:

Ja porównywałem oferty okien drewnanych (wolałbym je), ale generalnie wychodziły kilka tyś drożej a na to już nie mogłem sobie pozwolić. Niestety.

Przeczytałem cały wątek "Szukam dobrych okien" i inne dotyczące stolarki PCV ale gdy przychodzi pora na wybór to trudno się zdecydować stąd prośba o Waszą podpowiedź.

Mam następujący wybór:

- OKNOPLUS - profil Brugmann AD ActivPlus 4komorowy z okuciami Winkhaus

- OKNOPLAST - profil VEKA Koncept 5 komorowy z okuciami MACO

- DRUTEX - profil Aluplast IDEAL 4000 Intertec 4000 5 komorowy z okuciami MACO

Please doradźcie co wybrać ponieważ w cenach są niewielkie różnice.

Daniel (+Agata)

Przeczytałem cały wątek "Szukam dobrych okien" i inne dotyczące stolarki PCV ale gdy przychodzi pora na wybór to trudno się zdecydować stąd prośba o Waszą podpowiedź.

Mam następujący wybór:

- OKNOPLUS - profil Brugmann AD ActivPlus 4komorowy z okuciami Winkhaus

- OKNOPLAST - profil VEKA Koncept 5 komorowy z okuciami MACO

- DRUTEX - profil Aluplast IDEAL 4000 Intertec 4000 5 komorowy z okuciami MACO

Please doradźcie co wybrać ponieważ w cenach są niewielkie różnice.

Daniel (+Agata)

Marcin U mam Gealan 7000 (BB) jak masz jakies pytanie to moze pomoge.

W Gealanie wywietrzniki faktycznie gwizdza przy sztormach (podmuchy) ale za to nie musze myslec o wietrzeniu bo zawsze czuje "komfort oddechowy"

Napisz o ogólnych wrażeniach. czytałem dość niepochlebne opinie o okuciach MACO w odniesieniu do niezbyt dokładnie wykonanych przez BB okien (zacinanie się klamki). Na czym polega to gwizdanie nawiewników - wyraźnie zauważalne i głośne? Da się przy tym spać? Profil 7000 to jest ten 4-ro czy 5-cio komorowy?

Osobiście posiadam 7000 od BB. Jest to profil 5 komorowy półlicowany bardzo ładny w zestawieniu z kolorem w moim przypadku złoty dąb.

Zwróć uwagę na ofertę drzwi aluminiowych zewnętrznych od BB (kosztowały mnie 6.000zł wraz z witryną szklaną i witrażem o łącznej szerokości 1,5mb) ale warte były tej sumy. Wracając do okien okucia faktyczne zacięły się w 2 oknach balkonowych po montażu, jednakże po jednym telefonie reklamacyjnym za dwa dni miałem nowe. Ewentualnie służę zdjęciami zewnętrznej elewacji mojego domku.

Pozdrawiam

Waldemar

Witajcie,

właśnie kończę wybór okien drewnianych.

Dzięki dla wszystkich, którzy tu się wypowiadali wcześniej - sporo skorzystałem.

Z moich ocen wynika, że chyba zdecyduję się na Gorana. Mieści się w najniższych kwotach, okna wyglądają na solidnie zrobione, z dbałością o szczegóły.

Ładny był też Gebauer - ale cena o 20% wyższa, kilka innych firm odrzuciłem z różnych względów - jakości okien (te detale!!!) , jakości obsługi (rety, my mamy przecież 20 procentowe bezrobocie, a wiele osób pracuje nadal jak w sklepie GS), dłuuugiego oczekiwania na ofertę.

Pozdrawiam

(...) musze rozszerzyc swoja oferte (...) o okna drewniane. (...) towar o dobrze wywazonym stosunku ceny do jakosci

Hmm, czyżby rozwiązał mi się okienny problem? Skoro Jareko, kręcąc wprawdzie nosem, będzie sprzedawał i montował drewniane okna - a przecież taka firma bubli nie będzie miała - to już wiem, gdzie kupię?.. Ciesząc się sprawdzoną jakością, montażem - i może jakimś forumowym rabatem :D

Swoją drogą - to się nazywa doświadczony sprzedawca. Kiedy prosiłem swego czasu o wycenę plastików do naszego projektu, Jareko widać wyczuł, że klient tak naprawdę chce drewna - więc co mu tam głowę PCV zawracać :wink:

Pozdrawiam,

Maciek

Marcin U mam Gealan 7000 (BB) jak masz jakies pytanie to moze pomoge.

W Gealanie wywietrzniki faktycznie gwizdza przy sztormach (podmuchy) ale za to nie musze myslec o wietrzeniu bo zawsze czuje "komfort oddechowy"

Napisz o ogólnych wrażeniach. czytałem dość niepochlebne opinie o okuciach MACO w odniesieniu do niezbyt dokładnie wykonanych przez BB okien (zacinanie się klamki). Na czym polega to gwizdanie nawiewników - wyraźnie zauważalne i głośne? Da się przy tym spać? Profil 7000 to jest ten 4-ro czy 5-cio komorowy?

ROzmawiałem z BB o tym problemie z okuciami Macco. Próbowali zidentyfikowac , gdzie i kto miał taki problem, ale nie udało im się. Uważają, że prawdodpobnie nie oni robili montaz. DO pisywanych problemów z okuciami Macoo nie przyznawają się - mówią, że do tej pory nie mieli żadnej reklamacji w tym zakresie. Możesz z nimi pogadać o tym. Ja nawet zawiozłem kartkę z wydrukiem tresci z wątku do BB.

Osobiście posiadam 7000 od BB. Jest to profil 5 komorowy półlicowany bardzo ładny w zestawieniu z kolorem w moim przypadku złoty dąb.

Zwróć uwagę na ofertę drzwi aluminiowych zewnętrznych od BB (kosztowały mnie 6.000zł wraz z witryną szklaną i witrażem o łącznej szerokości 1,5mb) ale warte były tej sumy. Wracając do okien okucia faktyczne zacięły się w 2 oknach balkonowych po montażu, jednakże po jednym telefonie reklamacyjnym za dwa dni miałem nowe. Ewentualnie służę zdjęciami zewnętrznej elewacji mojego domku.

Pozdrawiam

Waldemar

Zgadzam się z lakis 1 co do drzwi. Posiadają w ofercie rzeczywiście pieksne drzwi, które mogą powalic na kolana. Niestety średnia cena drzwi (wewnętrzne, zewnętrzne) jest sporo wyższa od przeciętnych cen.