Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

zostało mi już do wyboru kształt drzwi tarasowych co myślicie o fotkach poniżej, od góry standard, wygląda bardziej jak drzwi balkonowe niż tarasowe, poniżej wymysł oknoplastu, jeszcze niżej zamiast panela wstawiłem szybę ornamentową (pomysł pchełka).

http://mdzalewscy.webpark.pl/drzwiczki.jpg

Co wam się podoba ?, Ja wiem iż to dla mnie ma się podobać ale taki mini sondaż, a może inspiracja dla przyszłych kupców, że można trochę powybierać, a nie kupować utarte standardy

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

....Co wam się podoba ?...

:roll: Proponuję opcje pierwszą- więcej światła

Opcja druga -ładnie wygląda, ale zależy z czego ten panel, jakiś tłoczony taki - możesz go kiedyś zagnieść np. kopnięciemi i póżniej mieć problemy z dokupieniem identycznego

Opcja trzecia - też niezła, ale ornament zwykle jest kruchszy od szkła, co akurat w tej części drzwi dosyć często używanych jest istotne.

I to by było na tyle........

p.s. No niestety ,Tygrys trafił na lepszego, ale i tak go podziwiam- tyle lat na tronie :D :D

mdzelawski - zlituj sie Wacpan :lol:

Wszak ty swymmi oczy bedziesz patrzyl na taras - nie my

ale teraz skoro sondaz to sondaz - moj glos oddam (a moze ankiete stworzysz?)

Pierwsza propozycja - geometrycznie ladniejsza, szyby w oknach i drzwiach identycznej wysokosci - ladne dla oka (moja ocena)

Druga i trzecia - skoro to wyjscie na taras to wieksza perspektywa widziana z salonu nie zaklocona po przeczka (tez moj osad)

Panel - hmmm... nikt ci tego ladnie w PVC nie zrobi

Ornament - musisz tylko wybrac odpowiedni bo oferta jest duza wbrew pozorom

Co lepsze? postaralbym sie dobrac ornament w kolorze ramy (jesli sie uda) lub matowy

Ale tu efekt koncowy dopiero po wykonaniu ocenisz. Probka nie da takiej mozliwosci

dzięki wszystkim za mini ankiete jakby ktoś chciał jeszcze wyrazić ocenę to zapraszam

Do Panów specjalistów mam pytanie. Jareko zwracał uwagę na małe znaczenie okuć (w porównaniu do siebie oczywiście). Przy drzwiach tych balkonowych/tarasowych (okucia Wink Haus) mam taki opis: Dodatkowy zawias pośredni, wzmocnione zawiasy dolny i górny. Jak zauważyłem w cenniku jest to pozycja dodatkowo płatna, czy warto się pokusić ?, bo 2x zawias pośredni = 46zł + zwiasy wzmocnione = 94zł = około 150zł. Czy ma to duże znaczenie na trwałość.

Pozdrawiam

ps. coś mnie Jareko ostanio piętnuje :(

mdzalewscy - pozycja pierwsza klasyczna - ja zawsze lubię pozycje :oops: klasyczne - ektrawagancje są dobre na raz lub dwa

W drzwiach zawsze jest zawias pośredni więc zapytaj dlaczego jest on jako dodatkowy. Rozstaw zawiasów nie może przekraczać 70 cm.

A te zawiasy wzmocnione to o większej nośności zapewne do 130 kg - też ich zapytaj na czym to polega - mnie to wygląda na podciąganie zaniżonej ceny wyjściowej - czy za klamki też dopłacasz i za biały kolor połysk :D

Cześć!

Czy można znaleźć gdzieś wzór umowy dotyczącej zakupu okien?

Prawdopodobnie w tym tygodniu będę podpisywał, nie chciałbym nadziać sie na jakiś haczyk....

kazda firma ma wlasna umowe i i nie mozna mowic o jakis wzorcowych umowach i w kazdej umowie jest jakis hak

np. odsetki za zwloke z reguly sa symboliczne dla producenta ale dla odbiorcy za magazynowanie iuz ida w procentach za np 1 dzien opoznienia w odbiorze okien

producent z reguly zastrzega sobie mozliwosc opoznieni dostawy z powodu awarii maszyn czy tez innego kataklizmu.

umowe z firmy w ktorej chcesz kupic okna zanies do prawnika i zobaczysz ile obowiazkow ma klient a ile producent czasami jest to ciekawa lektura zycze powodzenia przy probie dodatkowych zapisow majacych za zadanie ochrone praw klienta

Cześć!

Czy można znaleźć gdzieś wzór umowy dotyczącej zakupu okien?

Prawdopodobnie w tym tygodniu będę podpisywał, nie chciałbym nadziać sie na jakiś haczyk....

kazda firma ma wlasna umowe i i nie mozna mowic o jakis wzorcowych umowach i w kazdej umowie jest jakis hak

np. odsetki za zwloke z reguly sa symboliczne dla producenta ale dla odbiorcy za magazynowanie iuz ida w procentach za np 1 dzien opoznienia w odbiorze okien

producent z reguly zastrzega sobie mozliwosc opoznieni dostawy z powodu awarii maszyn czy tez innego kataklizmu.

umowe z firmy w ktorej chcesz kupic okna zanies do prawnika i zobaczysz ile obowiazkow ma klient a ile producent czasami jest to ciekawa lektura zycze powodzenia przy probie dodatkowych zapisow majacych za zadanie ochrone praw klienta

:D Masz rację, jednak mnie chodziło o inne kruczki, typu:

- gwarancję wystawia się na producenta, punkt sprzedaży, czy ekipę monterską (7% VAT), wydaje mi się, że na producenta?

- jak korzystniej, ma być na całe okno (tak chyba lepiej), czy na poszczególne części składowe?

itd, itp........

Słyszałem już różne śmieszne historie, może sie okazać, że handlowiec miły, cena atrakcyjna, a jak dostanę umowę, to po przejrzeniu trzeba będzie uciekać z biura....

Generalnie chodzi mi o to, na co zwrócić szczególną uwagę?

Wycenę robił mi Oculux z Warszawy. Macie jakieś uwagi na ich temat? W poniedziałek podpisuje umowe.

Mozna powiedzieć że bez zastrzezeń! Nie wiem jak to jest z serwisem w innych firmach ale serwisanci z Gebauera ( przez Okuluxa) chyba dwa lub trzy razy przyjeżdzali żeby wyregulować okucia bo miałem zastrzezenia.

Nie było poślizgów z terminami.