Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Coś M&S nie ma szczęścia do przedstawicieli. Ten z którym rozmawiałem zrobił mi wycenę nie na podstawie obmiaru który dostarczyłem,ale wrzucił typówkę. Niestety nie zauważyłem tego, zdecydowałem się złożyć zamówienie i zaprosiłem go na pomiar. Przyjechał z "fachowcami", którzy zadali mi pytanie "No to jak mamy te okna mierzyć". Po pomiarze, kiedy już odjeżdżali zapytałem nieśmiało czy nie jest istotne, które okno jest prawa, a które lewe. Po zastanowieniu stwierdzili,że chyba tak. Wycenę dostałem z dwoma błędami (inny typ okna niż uzgodniony)a kwota był znacznie wyższa od pierwszej wyceny zrobionej dla typówki (ich obmiar nie różnił się znacząco od tego ,który dostarczyłem na początku). Poprosiłem o poprawienie błedów i dostałem poprawkę,ale okazało się,że zmieniły się wymiary pozostałych okien. Po tym fakcie siły mnie opuściły i zmieniłem firmę. A same okna wyglądały super.

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja jestem baaardzo zadowolony z przedstawiciela M&S w bydgoszczy :D . Drugi raz u nich zamawiałem okna i jak zawsze pełne zawodowstwo. okna wyceniali wg projektu i owszem zmianki na ich typówki były ale wszystko w uzgodnieniu ze mną. Większość okien mam minimalnie wieksze niż w projekcie :-? , ale mimo to taniej, bo typówki. Wszyscy - gość od wyceny, ekipa montażowa bez najmniejszego zarzutu.

Wojtek

W sobotę zamontowali mi okna, zamawiałam w Gorzowie, mieli być o 8.00, okazało się że przyjechali o 12.00 spod Poznania, bo tam były składane okna na profilach Aluplasta z Poznania, a składa firma Martom Swarzędz. Montażyści z Gorzowa. No i co wy na to, nie dość, że z opóźnieniem to jeszcze bez zamawianych klamek do okien. Szyby P2- okna tarasowe duże i tylko 2 ludzi je rozładowywało i montowało. Pracowali 7 godzin, stałe (fix) montowali na kotwy, a ruchome na śruby. Ale to nic, w niedzielę się przeszłam i w świetle dnia obejrzałam moje cudne okna i 7 jest zarysowanych!!!!! Są to małe rysy w profilu zewnętrznym, mahoniowym, ale są, a ja wybuliłam mnóstwo forsy za te okna.

Pani przedstawicielka z Gorzowa, stwierdziła, ze klamki dowiozą we wtorek, a za spóźnienie nie wiadomo kogo obwinić? Na temat uszkodzeń będzie rozmawiała jutro i oddzwoni co z tą sprawą da się zrobić!!!!!

To nie tak, rozumien te uśmieszki, ale chciałam się upewnić i trochę uspokoić nerwy! Ja nie umiem wlepiać uśmieszków bo wlepiłabym diabełka. Czy możesz mi doradzić, te zadrapania nie będą się powiększać lub rdzewieć? czy można je reklamować, co powinnam zrobić, już zapłaciłąm ,ale czekam jeszcze na drugą część zamówienia z tej firmy, czyli ogród zimowy.