Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Czy ktoś zamawiał okna Deceuninck profil Zendow w firmie F.H.U. JARPOL z Łomianek (buiro handlowe na Bartyckiej). Chodzi mi o jakość montażu itp. nie o same profile, choć uwagi szczególnie krytyczne mile widziane.

A jeśli chodzi o profile to bardzo mało pojawiło się na forum o profilach firmy PLUSTEC 5k. Może ktoś wybrał takie i może coś powiedzieć, ewentualnie doradzić gdzie w Warszawie znajduje sie dobra firma zajmująca sie ich sprzedażą i montażem.

Za wszelkie informację z góry dziękuję, chć pewnie stali bywalcy stwierdzą, że wystarczy przejrzeć podobne tematy na forum i wszystko jest jasne. Ja niestety nie dysponuję taką ilością czazsu, żeby przeczytać wszystko co do tej pory pojawiło się o oknach, choć jest to bardzo pasjonująca lektura. Jeśli więc znajdą się życzliwi, zeby mnie wesprzeć to wielkie dzięki.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Kamak.

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to dosztukowanie to knot nad knoty - do wymiany bezwzględnie - dokumentqacja systemowa nie dopuszcza takich "ulepszeń'

słoniacz - co do firmy to należy brać okna od sąsiada - czyli z Puław od ALUX-a to dobra firma

kamak - masz adres dobrej firmy co robi okna PLUSTEC - WERK, Bramki, ul. Łódzka 45 [przy trasie poznańskiej] tel. 22/7963268 mail [email protected] [chyba jeszcze jest ważny]

Witam!

Poniewaz wlasnie koncze stan surowy chcialbym sie Was poradzic czy ze wzgledu na myszy mam zakleic czyms styropian w murze (budynek ma zimowac bez okien) i czy bedzie to mialo jakis wplyw na pozniejszy montaz okien?

Pozdrawiam

Tomek

Ludzie!!! mimo iż z ogromną ostrożnością wybieram materiały na moją budowę....wpadłam!!! Okna firmy Schuco montowane przez firmę Lantier Technologies z Nadarzyna nie spełniają nie tylko standardów firmy Schuco, na które powołuje się wykonawca w umowie, lecz także jakichkolwiek norm technicznych: wygięły się po kilku dniach od wstawienia!!! - prawdopodobnie nie użyto w ogóle stali wewnątrz profili!!!!. Ponadto nie użyto istniejącego w ofercie obu firm łączenia szprosów. Okna kosztowały wraz z montażem 32 900 zł. Zadna z firm nie bierze dziś odpowiedzialności za poniesione przeze mnie straty. Oni naprawdę myślą że ja to puszczę płazem. Pragnę przestrzec budujących przed ofertą firm o wysokim standardzie, nie dbających jednak o satysfakcję indywidualnego klienta prowadząc interesy z podwykonawcami którzy, jak sie dowiedziałam w siedzibie głównej Schuco, są już znani z tego typu przestępstw!!! Dziś firma SCHUCO beztrosko odsuwa od siebie odpowiedzialność za fiasko mojej inwestycji mówiąc że nie jest stroną w umowie między mną a firmą Lantier Technologies, nie myśląc o tym jak ucierpi renoma ich firmy po opublikowaniu zdjęc ich wyrobu w ostatecznej formie. Pan wykonawca twierdzi że łączenie szprosów nie istnieje więc go nie dostanę, a wyginające się profile to zbyt absurdalne aby przyjeżdżał to sprawdzać. Co Wy o tym myślicie???!!!

....Dziś firma SCHUCO beztrosko odsuwa od siebie odpowiedzialność za fiasko mojej inwestycji mówiąc że nie jest stroną w umowie między mną a firmą Lantier Technologies, nie myśląc o tym jak ucierpi renoma ich firmy po opublikowaniu zdjęc ich wyrobu w ostatecznej formie. Pan wykonawca twierdzi że łączenie szprosów nie istnieje więc go nie dostanę, a wyginające się profile to zbyt absurdalne aby przyjeżdżał to sprawdzać. Co Wy o tym myślicie???!!!

wybacz - rozumiem Twoje rozzalenie ale co ma do tego producent profila tzn Schuco??? Oni naprawde nie sa strona w tym sporze zas postepowanie firmy (o ile Twoj pierwszy post nie jest postem ich konkurencji na tej samej ulicy ;) ) z ktora podpisalas umowe jest karygodne i zycze ci udanej walki o swoje

Informuj nas :))))

aleksandra - skladaj reklamacje - zaządaj certyfikatu lub deklaracji zgodności tych okien z aprobatą techniczną - jak Ci nie dadza to zawiadamiasz powiatowego lub wojewódzkiego inspektora nadzoru budowlanego - okna zapewne maja za slabe usztywnienia - są też nieprawidłowo zamocowane - to jest pewne na 100% choć tego nie widzialem - napisz do Instytutu Techniki Budowlanej pismo z prośbą o wykonanie opinii [niestety taka opinia kosztuje] - ale może wystarczy te okna obejrzeć i napisać krótką notatkę - jak nie mają certyfikatu [lub deklaracji] a nie mają na pewno - to ich podajesz do Urzędu Skarbowego żę sprzedają wyrób który nie ma dopuszczenia do obrotu - czyli niezgodnie z Prawem Budowlanym - najlepszy jest Urząd Skarbowy - zawiadom producenta jakie kroki podejmiesz jak nie zareaguje na Twoje reklamacje - rysunek i łączenie szprosa mogę Ci przesłać faxem - podaj tylko jaki to system okien - jakie Schuco - masz klopot - ale że to Schuco to jestem zszokowany - to jeden z lepszych systemów - SCHUCO jako centrala musi zareagować

A ja mam pytanie, czy Wy - Jareko, albo Pchełku, lub ktoś inny, kto miał do czynienia z tymi oknami, może się coś więcej wypowiedzieć/polecić mi okna PCV ?

Chcę kupić do domu jeszcze w tym roku komplet okien PCV i tu dylemat - jakiej firmy? Co do parametrów, to mam na mysli profil 5-cio komorowy z ciepłą ramką, szybą k=1.1 (wskazane k=1.0), antywłamaniowymi okuciami renomowanej firmy. Wskazane jeszcze dodatki typu: mikrowentylacja, blokada błędnego położenia klamki itd. - choć nie są one konieczne.

Szukam producenta okien w moich okolicach - małopolskie. Zastanawiam się nad:

- Oknoplastem (trochę obawa w związku z problemami niektórych forumowiczów),

- DFB (okno PREMIUM na profilu KBE), http://www.dfb.com.pl

- OknoPlus (profil ActivPlus), http://www.oknoplus.com.pl

- Drutex (czyli Aluplast 4000RL),

lokalni (może nieco więksi niż garażowi producenci):

- BRUNO (profil SCHUCO - CT70 Rondo),

- PAGEN (profil Brugmann 5-cio komorowy MD), http://www.pagen.pl.

Mam również takie pytanie, czy nie jest korzystniej kupić okna u producenta wraz z jego montażem, czy też kupić u przedtawiciela, który ma swoją ekipę montażową, czyli jest pośrednikiem, a zarazem kolejną w firmą w ew. "rozgrywce" w przypadku reklamacji: producent profilu - producent okna - firma montująca. Kupując u procucenta i "biorąc" jego montaż mam: producent profilu - producent/monter okna. Czy ten drugi wariant nie jest w razie W, korzystniejszy?

Pozdrawiam

Darek

dwitek - rzut kostką Ci pozostaje tylko - sami liderzy i to bardzo mocni - no może ze wskazaniem na tych lokalnych - bo blisko i kasa zostaje w gminie - a ponadto jest kogo ścigać ewentualnie niedaleko - a nie na krańcu Polski - raczej montażysta producenta a nie pośrednika - z nimi różnie bywa - ale najlepiej wybierz jareko

dwitek - rzut kostką Ci pozostaje tylko - sami liderzy i to bardzo mocni - no może ze wskazaniem na tych lokalnych - bo blisko i kasa zostaje w gminie - a ponadto jest kogo ścigać ewentualnie niedaleko - a nie na krańcu Polski - raczej montażysta producenta a nie pośrednika - z nimi różnie bywa - ale najlepiej wybierz jareko

Dzięki za odpowiedź :D Jareko pewnie bym i wybrał, gdy nie ponad 300km odległości. Osobiście zaczynam się nieznacznie skłaniać ku DFB - profil Premium +, ale jeszcze nic nie przesądzone.

Pozdrawiam

witam

czy moze ktos cos pow, o tych producentach okien chodzi o dobre i zle opinie, bo pewnie wybiore jedna z tych firm, tylko ktora i to jest moje pytanie

ASTOL ul. Sobieszowska 8 58-560 Jelenia Góra [email protected] (75) 755-20-41

BR ul. Mickiewicza 33 58-300 Wałbrzych [email protected] (74) 666-32-92

DEKORPLAST ul. Traugutta 92 59-900 Zgorzelec [email protected] (75) 648-96-84

POWIERNIK ul. Objazdowa 12 57-300 Kłodzko [email protected] (74) 867-38-85

SEMANT ul. Kolejowa 10 55-300 Środa Śląska [email protected] (71) 317-60-89

TANPOL-OKNO ul. Klasztorna 14 58-200 Dzierżoniów [email protected] (74) 831-71-18

WROBUD ul. Szczecińska 7 54-517 Wrocław [email protected] (71) 353-57-30