Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Gealanowcy kochani,

a ile lat gwarancji dają Bracia Bertrand na swoje okna ?

Mi się coś wydaje, że 10 lat.

Wygrzebałem ten stary wątek, dlatego nie jest on w przyklejonym wątku o oknach.

Pozdrawiam,

mam od nich okna na profilu 7000 kolor złoty dąb

gwarancja 10 lat

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A czy ja je rozróżnię? :( :oops:

Propozycje są różne w zależności od firmy np. posługują się po prostu nomenklaturą "okucie antywyważeniowe WK2 pełne wraz z klamką z kluczykiem" .

Rozróżnisz :wink: Powiedz, że ma być jak najwięcej :lol: zasuwnica z grzybkami i zamknięcie środkowe również (między zawiasami z tyłu)- resztę powinni włożyć z obowiązku. :roll:

"okucie antywyważeniowe WK2 pełne wraz z klamką z kluczykiem" .- dopisek: zgodnie z katalogiem firmy np. ROTO czy Winkhaus.

Rezi,

Też tak myślałem. Przejrzałem umowę. I nic tam nie ma o długości gwarancji. Pamiętam natomiast, że przy podpisywaniu umowy padło hasło o 10 latach gwarancji.

Zadzwoniłem do nich i usłyszałem że nie 10 a 5 lat ,że tego w umowie nie podają, że na jakimś osobnym druku jest napisane :o

Czyli jak to jest ?

Pozdrawiam,

Pytanie dla zorientowanych prosze o garsc informacji na temat okien z firmy DECEUNINCK profile ZENDOW 4 komorowe biale.

Profile Zendow są 3- albo 5- komorowe. 4komorowych nie ma (tak mi się przynajmniej wydaje).

Białym kolorem Zendow nie różni się już od pozostałych profili.

Trzeba też pamiętać że obok profili w klasie A, są tak samo wygladające z zewnątrz, profole w klasie B.

Krzymi prawda jest że Deceunick Zendow to system trzy lub piecio komorowy. Tak jak Mondial tak i Zendow różni się bielą od innych. NIc mi nie wiadomo aby Deceunick produkował profile w klasie B. Staram się wiedzieć jak najwięcej o tym systemie okiennym i myślę że mam informacje aktualne.

Pozdrawiam

Dzięki, chyba rzeczywiście muszę je sobie obejrzeć, by wiedzieć choćby co te 'grzybki' znaczą :wink:

przeczytaj dokladnie a nawet wydrukuj z tej strony o WK-1 WK-2 i WK-3 by nikt Cie nie nabil w butelke - ostatnio na tym naciagaja klientow jak sie patrzy

Mimo ze to strona ROTO zasady obowiazuja wszedzie takie same

http://www.roto.home.pl/roto/ab_security.php?group=roto_advices&subject=security

Nie ma czegos takiego jak WK-2 z 7 grzybkami - ich ilosc uzalzeniona jest od wielkosci skrzydla i moze ich byc duzo wiecej jak i mniej, a jak ktos Ci takie cuda opowiada - uwazaj szczegolnie

Rezi,

Też tak myślałem. Przejrzałem umowę. I nic tam nie ma o długości gwarancji. Pamiętam natomiast, że przy podpisywaniu umowy padło hasło o 10 latach gwarancji.

Zadzwoniłem do nich i usłyszałem że nie 10 a 5 lat ,że tego w umowie nie podają, że na jakimś osobnym druku jest napisane :o

Czyli jak to jest ?

Pozdrawiam,

:oops: sprawdziłem ...faktycznie w umowie jest 5 lat gwarancji , ale wydaje mi się ze na montaz

szukam kartu gwarancyjnej , jak znajdę odezwę się

Witam!

Dwóch różnych Sprzedawców (choć tej samej marki okien drewnianych) przedstawia odmienne podejście do tematu okien łukowych z okuciem WK2.

Według jednego nie ma najmniejszego problemu i dolicza w wycenie za WK2 - drugi widzi problem związany z kwestią zaczepów na krzywiźnie i liczy jak za WK1 (a na innym oknie nawet tego nie liczy! :-) )

Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? W końcu łuk łukiem ale pozostają jeszcze 3 pozostałe krawędzie okna do zabezpieczenia.....

pozdrawiam

Darcyś