Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

marko - 30 to Twoj wiek? ;) Choooopie :) Mlooody jestes :) Musisz sie jeszcze o kobitkach sporo nauczyc hehehe

(Nie odbierz tego zle - czasem pozartowac sobie trzeba :) z innych tez :) )

Coz mam Ci powiedziec?

Ktory wybrac?

I jedna i druga firma znanan i uznana.

I jeden i drugi profil znany i uznany (pominmy moja niechec do Veki - ona nie ma tu niz wspolnego z jakoscia - pozostalosci po przejsciach z tym profilem z konca lat 90-tych)

Tak wiec teraz pozostaje rzucic moneta - i juz wiesz ktory bedziesz mial w domu

chopie Ty se robisz jaja a ja mam problem :D Troche zartu i usmiechu na forum nie zaszkodzi :D Jareko podpowiedz jak to zorbiles ze sie baby pozbyles ..bo moja sie trzymie rakami i nogami .............:-))

My tu gadu gadu a moje okna boje sie ze jak wezme vidok a bedzie cos nie tak to beda teksty w stylu " a mowilam ci ze nie vidok : - )))))

jaja? Ja powaznie mowie - sluchaj sie kobitki :lol:

Jak nie zrobisz i tak bedzie zle :(

Jak Vidok zawiedzie - uslyszysz -"a nie mowilam? Tamten byl ladnijeszy i drozszy - znaczy lepszy"

Jak MS zawiedzie odezwie sie w te slowa "Dlaczego mnie posluchales? Facet jestes i sie na tym znasz a nie ja"

Wiec i tak i tak nie jest dobrze

Masz przechlapane :lol: :lol: :lol:

A co do pozbycia sie...... poszukaj nowszego modelu ;)

Proszę o pomoc w wyborze okien bo jestem już kompletnie zdezorientowana.

Chce kupić okna pcv dwukolorowe mahoń-białe (od środka białe) okute wg wk-2,

drogą różnych eliminacji zostały mi następujące oferty, w większości dość

podobne cenowo

1. Oknoplast kraków, profil veka avans 5komór(przeczytałam że one wyginają

się od słońca - naprawdę?)

2. euro-plast Kaziemirza-Wielka, deucenik zendow 3 kom

3. plastoma Warszawa, schuco 5 kom

4. goran, gealan S8000 4kom (ten jest ponad 15% droższy - warto przepłacać?)

5. okno-plast, Rąbień, gealan S8000 6(!) komorowy

6. marbud Łomianki, schuco 5kom (trochę droższy od pozostałych z wyj,

gorana)

7. okfens (trochę tańszy od reszty)

Która firma ma lepszą renomę? Co wybrać?

Dziękuję za pomoc!

pozdrawiam!

toya

wiecej szczegolow o oknach

Dzis dostalem kwiatek nie z tej ziemi.

Balkon dwuskrzydlowy, w luku (!!!!!) , slupek ruchomy, bez poprzeczki obustronny kolor, Wk-2, szyba P-4

szerokosc 1465 wysokosc w szczycie 2330

Wycene juz ktos zrobil bez mrugniecia okiem na takie cudo. Nawet sie nie zajakal i chocby poprzeczki nei zasugerowal - nie mowie juz o postawie ze wprost nie wymogl na kliencie albo zmiany materialu albo tej poprzeczki (co i tak nic by nie zmiennilo - i tak musi byc drzewniane ;) )

A moze ja naprawde nawiedzony jestem?

Spece - do tablicy - co o tym sadzicie?

http://www.jar-eko.home.pl/images/fotki_na_forum/balkon_w_luku.gif

A teraz wizualizacja klopotu - a dokladniej moja sugestia jak to zrobic w PVC

W orginale byl to dwuskrzydlowy z ruchomym slupkiem

A juz tu kiedys napisalem apel do architektow hehehehe

Powiedzmy sobie szczerze. Do momentu gdy nie zostanie opanowana do perfekcji sztuka wklejania szyby na stale w takich sytuacjach zawsze pozostanie niepewnosc jak to dzialac bedzie. Ale wklejanie ma swoje wady i to spore - wychodza jak szyba peknie :)

jareko przecież to sie natychmiast rozpadnie!!!!!!!! - jeszcze rozwierano-uchylne!!!!!!!!!!!!!!!!! obydwie połowy [ze słupkiem ruchomym - to chyba jakiś idiota zaprojektował co nie ma kompletnego pojęcia o okuciach - Takie jak teraz tez sa niebardzo bo sa otwierane odwrotnie - lepiej dac górę stałą a na dole drzwi prostokatne - tak to bedą kłopoty bo jedna strona będzie sie bardziej wydłużać jak ta krótsza i moze sie kleszczec

jareko przecież to sie natychmiast rozpadnie!!!!!!!! - jeszcze rozwierano-uchylne!!!!!!!!!!!!!!!!! obydwie połowy [ze słupkiem ruchomym - to chyba jakiś idiota zaprojektował co nie ma kompletnego pojęcia o okuciach - Takie jak teraz tez sa niebardzo bo sa otwierane odwrotnie - lepiej dac górę stałą a na dole drzwi prostokatne - tak to bedą kłopoty bo jedna strona będzie sie bardziej wydłużać jak ta krótsza i moze sie kleszczec

zapomnialem wkleic pierwowzoru - to juz moje modyfikacje :)))

Pierwowzor mial zawiasy po bokach, slupek ruchomy i jedno skrzydlo R drugie RU

Pchelek - trzeba naglasniac takie "wynalazki" i dobrze ze nie tylko ja sie na ich temat ze strony praktycznej wypowiadam :))))) Bo mnie juz tutaj posadzaja o krucjate wobec wszelkich innych producentow ze niby tylko u mnei zamawiac okna. Powiem wprost - takich okien prosze mi nawet nie wysylac gdyz w PVC zrobic sie nei da i basta

Tylko drewno w takiej sytuacji, tylko drewno ktore tez mam :)

zofia - juz niejako takze w temacie Twoich okien odpowiedzi udzielil Ci. OKno jeszcze od bidy ale balkon? 3 metry? Gdzie? I jak o sobie architekt wyobraza? Pchelek

Co prawda jest to temat o oknach, ale może jareko i inni eksperci coś mi podpowiedzą.

Mam problem z drzwiami wejściowymi. http://www.dako.com.pl/images/drzwi/eva12szyba.jpg w kolorze złotego dębu, ale to chyba nie ma znaczenia, wykonane z PCV.

Zakupione zostały w listopadzie 2004 zamontowane przez odpowiedni serwis w maju 2005. Jesienią 2005 r. nastąpiło ich wypaczenie zrobiły się takie łukowate tzn. dół i góra od strony klamki odstawały i ciężko było je zamykać. Mają jeden zamek + drugi jako blokada. Zamek dawało się zamknąć tylko na raz a blokady wcale, zgłosiłam to. Przyjechał serwis. Dwaj młodzi panowie. Rozkręcili drzwi wstawili do środka po stronie zamka jakąś stalkę od góry do dołu. I zostawili środkowy profil taki wybrzuszony. Powiedziałam, że nie pozwolę sobie na takie kpiny i kazałam im wpisać w protokół, że wsadzili profil wykrzywiony. Byli chamscy i prosto w oczy śmiali się. "Przecież to się Pani samo wyprostuje." Pytam, kiedy a oni "no może za tydzień, miesiąc a może za dwa" a ja się pytam a może jak gwarancja się skończy?

Po około miesiącu przyjechali spowrotem i wymienili to wypełnienie i pojechali.

Wprowadziłam się do domu w grudniu zeszłego roku i jak nastały mrozy w styczniu, to w górnym i dolnym rogu od strony klamki miałam mróz na uszczelkach i oczywiście wiało. Zrobiłam zdjęcia tego. Zgłosiłam, że nadal drzwi są niesprawne. Oczywiście jak były mrozy nie przyjechali, bo za zimną. Jak przyjechali pokręcili się i na zawiasach poregulowali cosik i mówią, że jest dobrze. W protokole kazałam zaznaczyć, że żądam wymiany całych drzwi. Mieli dać znać do tygodnia czasu. Nie było żadnego odzewu. Wydzwaniam do gościa, który jest przedstawicielem i pytam czy coś wie . On twierdzi, że fabryka uważa, że moje drzwi są dobre i nie ważne czego żąda klient. Czy tak naprawdę jest? Według mnie ostatnim razem nic nie zrobili tylko pokręcili się.

Co mogę zrobić, gdzie się udać?

Proszę pomóżcie.

I przepraszam, że aż tak się rozpisałam,

Mila Pani

Reklamuj drzwi i zadaj wymiany. Cos takiego przy prawidlowym ich wykonaniu nie ma prawa miec miejsca chyba ze.....zapomnieli dac wzmocnienie lub zrobili je z blaszki ;) a nie blachy

Jak widze sa one z panelem mocowanym do stelazy z profila PVC - moze po prostu "zapomnieli" zastosowac profil drzwiowy i zrobili na okiennym? Moze przy zgrezwie nei wstawili kosci? Czort wie czego dobrze nie zrobilli ale w mojej ocenie to ewidentny bryl produkcyjny

Drewniane maja prawo sie w taki sposob wykrzywic - PVC nigdy

Dwa razy już reklamowała, ostatni ich przyjazd to była po prostu parodia, a fakt że nie odpowiadają to czyste olewanie mnie.

Zastanawiam się czy nie zlecić komuś zrobienia ekspertyzy drzwi i jeśli okaże się że mam rację poprosić o pomoc Inspekcję Handlową.

Ja po prostu nie wiem już co robić, ręce opadają. A oni przyjeżdżają i idiotycznie śmięją się.

Chyba mają dobrą zabawę. :evil:

Mój architekt zaprojektował okno tarasowe 300x250 łukowe rozsuwane! Nie mając pojęcia o oknach zaczęłam takie szukać. Wykonawcy się śmiali... A niby dobry architekt był...

Zosia

Cześć - sugerował bym Ci sprawdzić resztę projektu czy nie ma innych bryków. Rozumiesz - fundamenty, ściany etc..

Pozdro

Witam wszystkich

Drodzy Forumowicze czytajcie uważnie, pytajcie i doceńcie ten kawał roboty, jaki w tym temacie wykonują Pchełek Stary i Jar-eko. Ja osobiście przyznaję się do swojego upośledzenia, jeżeli chodzi o wiedzę na temat okien, ale dzięki takim osobom jak ta cała trójka mogę spokojnie zamawiać okna, bez strachu, że ktoś wykorzysta moją niewiedzę.

Przecież gdyby nie Jar-eko to zamówiłbym te piękne okna z łukiem ( tak tak, te okna, które zamieścił Jar-eko to z mojego projektu) w PCV – Ce, bo żaden z przedstawicieli czterech producentów, zresztą szanowanych, nawet się nie zająkną robiąc mi ofertę.

Co z tego, że w plastiku wyszły o wiele taniej skoro i tak „poszłyby się kochać” po jakimś czasie a ja pewnie miałbym urwanie głowy z serwisem.

Dlatego bardzo dziękuję tym „trzem muszkieterom” a Wam Forumowiczom powiem:

PYTAJCIE, SŁUCHAJCIE UWAŻNIE ODPOWIEDZI, POMYŚLCIE NAD ROZWIĄZANIEM, JAKIE WAM ZAPROPONOWALI I ZASTOSUJCIE SIĘ DO RAD JAR-EKO LUB STAREGO ALBO PCHEŁKA.

PÓŻNIEJ BĘDZIE ZA PÓŻNO!!!!!!

Pozdrawiam

p.s.Nie posądzajcie mnie o reklamę, chciałem w ten sposób podziękować za to co ci ludzie robią tutaj i robią to zupełnie bezinteresownie