Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co z firmą z Czeladzi - OKFENS - cenowo dla mojego zamówienia najkorzystniejsza (9 okien) ale o cene tak do końca nie chodzi - wiadomo dla tych co maja urwanie głowy z serwisentami itp. Niby juz jestem zdecydowana - w gre wchodzi jeszcze oknoplast z Krakowa i MS Słupsk przedstawiecielstwa w moim regionie - Radomsko. Co na to nasi eksperci (3 muszkieterowie).

czy ocieplenie profilu styropianem to chwyt marketingowy czy cos mądrego ??

kazda firma w dobie tak duzej konkurencji szuka jakis nowosci napewno nie jest to glupi pomysl, ale musi to byc faktycznie styropian w profilu a nie tylko obiecanki z doswiadczenia w niemczech wiem ze coraz wiecej firm stosuje takie rozwiazanie w swojch oknach i ludzie pytaja sie o to czy jest to profil "ocieplony". pozdrawiam

iga9 Miałem trochę czasu, i wczytałem się w temat okien :) . Wiem, że okna masz prawie takie same jak ja (dom W Daliach), więc dla porównania: oferta z MS-a - okna białe - wyszła u mnie 10 tys. z montażem, ale bez rolet. Podobna oferta z Malwowej 111 - Technika Okienna (okna Avante z Elbląga). Z tym że u mnie wykusz będzie wyglądał trochę inaczej: jedne drzwi z ruchomym słupkiem - 2 skrzydła o szerokości ok. 80 cm (szersze to samobójstwo), z boku trzecie skrzydło otwierane osobno. Po radach przedstawiciela MS-a i Jareko doszedłem do wniosku, że trzeba nieco obniżyć nadproże żeby zejść z wysokością drzwi tarasowych do 210 cm (230 to stanowczo za dużo) i będę usilnie próbował namawiać moją drugą połowę na przewiązkę. I na koniec - DZIĘKI JAREKO ZA PORADĘ.

Zastanawiam się jeszcze, czy profile Termo PCV z MS-a są sztywniejsze niż stalowe - może lepiej będzie dopłacić za te profile, żeby mieć pewniejszy wykusz? Czy nasi wspaniali spece mają jakąś opinię o tej bądź co bądź nowości?

Mój dom - będą okna - staram się przynajmniej

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GLX-27,25,61,opis.html

No raczej trudne do sprawdzenia - ale tak jak wiele chwytów chyba wiedza co mówią - W załaczeniu link do "mojego" projektu - sa przeróbki . Kto tyle trudu włoży i doradzi jakie rozwiązanie zastosować i zrobic te przekszklenia w jadalni - otwory na okna: 230wysokość - 180szerokie. Moja propozycja to 1 okno tarasowe z ruchomym słupkiem bez poprzeczki a drugie okno R. Coś zmienić i czy OKFENS sie nada??

3241mirek - zdania sa podzielone. Raz od nich wzialem Salamandra (jak go produkowali) o jeden raz za duzo. Jesli podobnie robia Aluplasta.....

GOSC - Pchelek ma racje :) W PVC spoko zrobisz pod warunkiem ze nie przekroczysz nosnosci sanek. Inna kwetsia jest zamukanie takiego ciezkiego i duzego skrzydla.

powiem więcej - ta przesuwka może mieć nawet szerokość 4 metry z hakiem - i nic sie nie stanie - no kto ma taaaaaaaaaaaaaaaaakie drzwi w salonie

czyli że 2000/ 2400 mogę spokojnie robić wyjście jest od strony południa. Większość okien mam zorientowanych na zachod/ południe, wymiary standardowe oprócz wspomnianej przesuwki tarasowej. Z tego co wyczytałam w tym wątku to kolor raczej odpada czy można spróbować? jaka jest wasz opinia??

Planuję zakup okien Schuco Corona Ct 70, okucia GU. Na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę?

Ostatnio szukam ofert na okna. W rozmowie z jednym z dealerów Aluplasta dostałem informację, że Ideal 2000 jest profilem 5-komorowym (na stronie Aluplasta jest jak byk napisane, że to profil 3-komorowy). Co wy na to? Takiego dealera to chyba należy omijać z daleka!!!

Najpopularniejszy (najczęściej kupowany z powodu ceny) wyrób Aluplastu -Ideal Intertec 2000 występuje w wersji trzykomorowej, dostepne są jeszcze:

-dwukomorowe skrzydło,3 k -rama- drzwi wejściowe lub jedna z wersji balkonowych

-czterokomorowe- od 1-1,5 roku- tylko do okien.

Nie ma opcji pięciokomorowej w Idealu 2000 !!

Takowe są w Idealu 4000 i 5000 (juz wycofywany z rynku).

Spytaj sprzydawcy jak on liczy te komory :lol: ...a może nie wie co sprzedaje

Doczytałam trochę o słupkach ruchomych w drzwiach balkonowych :-? :-? czy przy wymiarach 1460 na 2130 słupek ruchomy jest złym rozwiązaniem :-? :-? :roll: :roll:

Kurcze mąż twierdzi, ze zaczynam już bredzić od tych informacji z forum a ja po prostu chcem wiedzieć co wybieram :-? :-? :-?

Wcześniej wyczytałam tez że okna z Sokółki są nie bardzo, ale czy plastki też są złe czy tylko drewno :roll: :-? :-?

I co to za profile IDEA :-? :roll: :roll: :roll:

Ostatnio szukam ofert na okna. W rozmowie z jednym z dealerów Aluplasta dostałem informację, że Ideal 2000 jest profilem 5-komorowym (na stronie Aluplasta jest jak byk napisane, że to profil 3-komorowy). Co wy na to? Takiego dealera to chyba należy omijać z daleka!!!

Najpopularniejszy (najczęściej kupowany z powodu ceny) wyrób Aluplastu -Ideal Intertec 2000 występuje w wersji trzykomorowej, dostepne są jeszcze:

-dwukomorowe skrzydło,3 k -rama- drzwi wejściowe lub jedna z wersji balkonowych

-czterokomorowe- od 1-1,5 roku- tylko do okien.

Nie ma opcji pięciokomorowej w Idealu 2000 !!

Takowe są w Idealu 4000 i 5000 (juz wycofywany z rynku).

Spytaj sprzydawcy jak on liczy te komory :lol: ...a może nie wie co sprzedaje

Sądzę, że po prostu nie chcą stracić klienta, bo ceny za ten 3-komorowy są jak za inne 5-komorowe. Tylko dlaczego wciskają kity - w ten sposób na bank stracisz klienta, który choćby trochę się interesuje.