Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

...1)rehau brillant, kolor , rolety, szyba termo, silniki- 26tys-( przed rabatem 31tys)AREX z Wolsztyna

2)Schucco- Ct70 classic, rolety, kolor,moskitiery, bez silnikow - 26tys.- "SLP" Nowa Sol

3) Veka perfectline- kolor, rolety, bez silnikow-27tys

4) M-S Nowa Sol- MS line- kolor, WK-@, P-2, rolety-27 tys- ETNa gorzow wlkp

5)Rehau Brillant -"Constans "Gorzow wlkp, okucia winkhaus, pólzlicowane, termo 70, WK-2, P-2, rolety beclever, silniki w częsci - 25 tystys?

prosze porownac poz. 1 i 5

, podobno wart grzechu jest schucco ale poz 5 jest tez ciekawa i tansza ale czy dobra JUZ SAMA NIE WIEM CO WYBRAĆ

juz nie raz pisalem, ze na tego typu pytania odpowiedzi nie udzielam i na sile dopraszanie sie o wskazanie okien, ktore masz TY (!!!) kupic tego nie zmieni.

Wiele jest tego powodow (jak chocby maksymalne gabaryty okien jakie masz u siebie) - ale nie tylko. Wymieniac ich nie ma sensu.

Rozpietosc cen, przy wielkosci zamowienia, masz niewielka, wiec podpytaj wsrod swoich znajomych o doswiadczeniach z dana firma - to jedyne co moge podpowiedziec.

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To nie chodzi o doswiadczenia z dana firmą bo kazdy jest laikiem jesli w tym nie siedzi a o poradę fachowca. Ocena laika ze wspólpracy z daną firmą jest niewiele warta bo on też się zna na tym jak laik- dobrze okna wyglądają i nic sie nie zacina, kolor dobry, nie wieje- to każdy może powiedzieć. A co opowiadaja sprzedawcy!!

Ja jako laik to sie ciesze ,że wiem ,że jest kilka profili, okna kilkukomorowe- ale i tak przy tylu opcjach nie wiem na ktore postawić.

Chodzi o pomoc w uczciwej ocenie tych opcji ktore przedstawiam

W takim razie zamknij ten wątek. Albo nie pisz wcale.

acca5 - moze faktycznie zamknac ten watek ;)

Widzisz - wazniejsze jest wlasnie doswiadczenie z firma niz sam profil. Ona Ci gwarantuje jekosc obslugi, jakosc wykonania samych okien (wlasnie to, ze po latach sie nie zacina i klopotow brak)

To jest wazniejsze od czystej informacji o kosztach - zwlaszcza, ze nie wiadomo o jakich oknach wymiarowo oraz czy w kolorze mowimy.

I dla laika, przede wszystkim dla laika najwazniejsze powinno byc czy ktos kto uzytkuje juz okna danego producenta jest z nich zadowolony - a zadowolenie to wlasnie brak klopotow z ich obsluga.

Zadasz uczciwosci - wlasnie masz ja wylozona na talerzu i jesli to nie dociera - to Twoj klopot

jejku - czy naprawde tak trudno zrozumiec, ze nie sposob cokolwiek doradzic nic nie wiedzac i nie znajac wszystkich w Polsce producentow???

To tak jakby ktos Ci nalozyl na glowe worek i kazal Ci wybrac samochod rzucajac Ci tylko ceny

nie widzisz wyposazenia,

nie widzisz koloru

nic nie widzisz

a ktos wymaga od Ciebie bys mu czarno na bialym wskazala ktory ma kupic

I ma jeszcze do Ciebie pretensje, ze nie chcesz tego uczynic

Nie rozumiem Was czasami

Jareko - pewnien nasz kolega ma problem wg niego.

Otóz w porze takiej jesiennej (mglistej) róznicy temp szyby zachodza od zewnątrz parą wodną.

W domu ciepło na zewnątrz chłodniej - ale tylko w okresie jesiennym.

Mi zdarzyło się to chyba ze 2-3 razy w sytuacji kiedy zaczęła osiadać mgła.Wszyscy mają te same okna z Pamoplastu - Ustrzyki - 5-cio komorowy profil Zendow z Decunicka - i nikt nie ma ciepłych ramek.

Mozesz wyjaśnic czemu tak się dzieje (i czy to coś złego??) Mi to nie przeszkadza- pytam od strony technicznej moze to jest szkodliwe (cjhoć osobiście w to wątpie) wydaje mi się ze jest to spowodowane różnicą temp - wewn. wkładu i z zewnątrz - podejrzewam ze gazu (argonu) ten wkład nie widział albo jest jakiś kombinowany :) (co jest nagminne - u tańszych producentów)

Jareko możesz się wypowioedzięc w tej kwestii ??

Sebo8877

Sebo - czy kolega zastanaiwa sie tez dlaczego sa dni w roku gdy szyby w samochodzie tez pokryte sa rosa od zewnatrz? O karoserii nie wspomne ;)

Fizyke niech sobie przypomni

Dla okna niczym to nie grozi

Gorzej gdyby szyba rosila sie wewnatrz pakietu - wtedy jest to oznaka jej rozszczelnienia i kwalifikuje sie do reklamacji (gwarancja producentow 5 lat) i wymiany

Ja chciałam tylko usłyszeć : Zdecydowałbym sie na np profil schucco bo mi sie podoba na ogół jest dobry ale tej firmy nie znam , musisz polegac na opinii tych ktorzy brali z tej firmy- czy nie było reklamacji i takie tam. Moge polecic też ten profil bo też na ogół jest dobry, firmy nie znam ale nie znam wszystkich czy sie sprawdza, nie proszę o wytykanie palcem konkretnej firmy . Prosze tylko o wskazanie co ty byś wybrał jako fachowiec od okien, który na róznych profilach okna montował .

Cena jest podobna więc nie o ocenę cen cię proszę tylko profili.

Schuco uznawane jest za RR wsrod profili od zawsze

Mnie zamiast wersji Clasic bardziej podoba sie Elite

Reszta profili tez dobra choc w mojej ocenie Perfect line przereklamowane nad wyraz - nie wyroznia sie niczym od innych np. Rehau Brillant

to moja wlasna opinia - kazdy z branzy moze miec inna - swoja

Jareko - pewnien nasz kolega ma problem wg niego.

Otóz w porze takiej jesiennej (mglistej) róznicy temp szyby zachodza od zewnątrz parą wodną.

W domu ciepło na zewnątrz chłodniej - ale tylko w okresie jesiennym.

Mi zdarzyło się to chyba ze 2-3 razy w sytuacji kiedy zaczęła osiadać mgła.Wszyscy mają te same okna z Pamoplastu - Ustrzyki - 5-cio komorowy profil Zendow z Decunicka - i nikt nie ma ciepłych ramek.

Mozesz wyjaśnic czemu tak się dzieje (i czy to coś złego??) Mi to nie przeszkadza- pytam od strony technicznej moze to jest szkodliwe (cjhoć osobiście w to wątpie) wydaje mi się ze jest to spowodowane różnicą temp - wewn. wkładu i z zewnątrz - podejrzewam ze gazu (argonu) ten wkład nie widział albo jest jakiś kombinowany :) (co jest nagminne - u tańszych producentów)

Jareko możesz się wypowioedzięc w tej kwestii ??

Sebo8877

Coś tu kiedyś pisałem na ten temat :roll:

ok dzieki, jareko ale...

to sa zwykle firmy montujace okna. Uwazasz ze tam ceny sa nizsze niz gdzie indziej.?

nie prawda

to sa producenci a nie dealerzy

ale...tak jak napisal bwojtek - przewaznie jest u nich drozej niz u dealera - o ile dbaja o siec swoich sprzedawcow - inczej dealerzy odejda od nich - bo na czym beda zarabiac?