Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Witaj JAreko

Sięgam tu wszelkiej wiedzy bo tylko juz to mi zostało.

Dodam do tego że choć nie należy do ludzi bogatych nie oszczedzam na budowie domu gdyż bogatych na to stać.Nie szukam tanich rozwiązań tylko dobrych.

Pisałam wcześniej że okna miały pochodzić z fabryki ze Zduńskiej Woli od Mielczarka-mają swój punkt tez w Łodzi.

A może Ty się podejmniesz tego wyzwania?Czy za daleko do Łodzi?

Dziękuję Ci bardzo za wszystko ,rozważam dzielone za trzy.A powiedz mi te pozostałe to muszą tez mieć poprzeczkę?I do jakiej max wysokości i szerokości można robic.

Jeszce raz serdecznie dziękuję:)

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o raaaany

ta cholerna poprzeczka ;)

W balkonie i to w kolorze realnie od 2000

Ja sie nei podejme - wiesz dlaczego? W mojej ocenie szukasz kogos kto zrobi Ci tak jak Ty chcesz (mowie o oknach oczywiscie :) )

Lodz nie jest daleko tak jak nie byl daleko Poznan czy Belchatow ale ja szalencem nie jestem i takich okien Ci nie zrobie

A firma o ktorej wspominasz juz ma u mnie kreche i to ogromna. Cale szczescie dla Ciebie ze z Salamandra gosc Ci zasial watpliwosc bo tak to jzu mialabys cos co do pierwszych slonecznych i cieplych dni moze by i funkcjonowalo a pozniej klelabys w zywy kamien

Nie nie , wcale nie che tak okien jak ja chce.Jednak nie mogę znalść w Łodzi kogoś rozsądnego kto chocby ze mna pogadał coś podpowiedział---jednym słowem tragedia!!!A jestem taka skłonna do ustepstw i innych rozwiązań???

A moze mi powiedziec o tych wys i szer jakie dopuszca schucco??

A moze jednak bys cos pomyslał.Patrzac teraz na otwory na zdjeciach myslę że okno wyszło by troche niższe o jakies 10cm.

I w końcu ma byc czy nie ta poprzeczka?Przepraszam ale jestem osoba dociekliwa i szukam rozsądnego rozwiązania.

a co Ci przeszkadza ta poprzeczka?

przyzwyczaj sie do niej - innego wyjscia nie masz

mozesz zaufac nam lub komus kto chce Ci okna sprzedac

Ja tez sprzedaje - to fakt - ale nie na sile

wole nie miec klienta niz mic z nim pozniej klopot i zatargi

kasa - owszem ale nie za wszelka cene

bym czkawke mial do konca zycia jak tylko mnie wspomnisz?

Naprawde - poprzeczka w kolorze w balkonie dwuskrzydlowym na sztulpie (ruchomym slupku) powinna sie pojawic juz od 2000 wysokosci - oczywiscie eksperymentuje sie z nia i 2100 spokojnie tez wyda

Ok dziękuję serdecznie oj tak szkoda ,że nie chcesz.............

Poprzeczka mi nie przeszkadza tylko jak do tej pory nikt mi o niej nie wspomniał......jak pewnie o wielu rzeczach.

No coś TY nie jestem taka okrona, może i bym Cię wspominałą ale z dobrej strony a nie ze złej....no coś TY......oczywiście nic na siłę.....

Jeszce raz dzięki..i czy na pewno nie chcesz?

Witaj jeszce raz?

Wyślę Ci na meila wykaz.

Mieli bez poprzeczki bo nikt mi o niej nie powiedział że powyżej jakiegoś rozmiaru musi być.Juz ich wykluczyłam-nie nawidzę kłamstwa i obłudy!!

Realizacja obejmuje gdzieś marzec nie zalezy mi już.

Dodam ,że tu wypisałm część okien te najbardziej podejrzane?

I oczywiście wchodzą w grę rolety zewnętrzne -mam tez na to zostawione miejsce wiec pracy jest sporo.

Szkoda że się na gadu nie odzywasz............:)

PCHEłEK, JAREKO - pytanie. Czy istnieją wielkościowe ograniczenia w profilach pvc przy tzw. fix-ach ? Na chłopski rozum to nie powinno być ale wolałbym się upewnić. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi.

Pozdrawiam

praktycznie ograniczeniem jest tylko wielkosc szyby

Sam profil - odpowiednio zamontowany - nie powoduje ograniczen

Jest tylko jedno niebezpieczenstwo. Duza szyba, o duzym ciezarze moze mimo prawidlowego zamontowania sama pekac pod wlasnym ciezarem. Nawet dodanie dodatkowych podkladek przy szkleniu takiego ogromnego fixa niewiele zmieni. No i sprawa jakby pierwszoplanowa - dokladnosc zespolenia. Przy takich gabarytach jakiekolwiek muszelki czy przesuniecia wzgledem siebie tafli wewnetrznej i zewnetrznej sa niedopuszczalne - inaczej na bank taka szyba pod wlasnym ciezarem peknie - tylko kwestia czy nastapi to od razu czy po miesiacu czy po 3 latach

3-4 mkw sa bezpieczne, pozniej podnosi sie ryzyko - jest to obserwacja praktyczna :) a nie teoretyczne mozliwosci wykonania

Pchełek, Jareko - duże dzięki za szybkie info - wysoka klasa.

Jutro muszę się określić (niedziela :evil: ) najpóźniej. Z wytrzymałością szkła to nie ma w zasadzie problemu bowiem zastosowane będzie szkło hartowane a ono napewno wytrzyma. Rozmiar 4200 x 1850 - niezła panorama :p

Ku pamięci - pracują już w Polsce 2 linie do produkcji szyb zespolonych o max. rozmiarze 2500 x 5000.

Pozdrawiam

P.S. ...ale forsy ludzie mają w tej Warszawce