Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

filipek

a swoja droga roznica w cenie zbyt duza i wczytaj sie dokladnie w obie oferty - musza sie roznic szczegolami i to dosc zaczacymi dla ceny koncowej

Dzięki za podpowiedź. Ta druga cena tak niska, bo załatwiana przez układy służbowo-towarzyskie mojej żony :) . Skłaniam się do opcji tańszej.

pozdr

filipek

Mimo, że schuco jest droższe od rehau-a, mimo, że załatwiane przez układy to wczytaj się dobrze w opis oferty. Jest to zbyt duża różnica, aby ją tłumaczyć układami i zimniejszą szybą.

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mimo, że schuco jest droższe od rehau-a, mimo, że załatwiane przez układy to wczytaj się dobrze w opis oferty. Jest to zbyt duża różnica, aby ją tłumaczyć układami i zimniejszą szybą.
wlasnie. Wczytaj sie dokladnie. Szczegoly rzutuja na roznice i to dosc znaczna. Zwlaszcza w oznaczeniach okuc antywlamaniowych jak i szyb - tu jest pole do manewruprzeogromne - nawet 50% roznice w ofertach mozna uzyskac a pozniej.... nic nie zrobisz gdyz masz to co podpisales a ze odbiega od Twych oczekiwan...to inna bajka. Przed sadem nie wygrasz :(

aaaaaa dziś zauważyłam że przy robieniu wylewek kawałkiem zachodzi ona (jakieś 2mm) na profil plastikowych drzwi balkonowych! czy tak może być?! będzie się coś złego z tymi drzwiami działo?! czy wylewka nie powinna się konczyć gdzieś na tej listwie "podparapetowej"? help!!!

Bez przesady- 2 mm???? :o Może zachodzic i więcej, tak aby po położeniu docelowo podłogi skrzydło przy otwieraniu nie ściągało dywanu. No i żeby ta wylewka pod oknem była oddzielona od wylewki tarasowej- bedzie przemarzać.

Piękne dzięki! Moge spać spokojnie :D

Witam!

Mam pytanie odnosnie okuc http://www.vbh.pl/index.php?menu=2&PHPSESSID=8e992a2769d5f33451fd28ea3b447dd9 i http://www.winkhaus.pl/drzwiowa/art25.asp

Interesuja mnie okucia do okien przesuwnych, harmonijkowych i patio. Ktory z systemow jest najwygodniejszy w uzyciu, tzn nie trzeba duzej sily zeby go otworzyc, nie ma problemu z przesuwem, sa szczelne.

Chcialam zawsze bezprogowe drzwi tarasowe ale czytalam ze niestety to nie najlepszy pomysl :( a jesli wyjscie jest na zadaszony taras to tez beda problemy z takim niksim progiem??

Pozdrawiam

Marta

Tzw niski próg thermo jeśli jest dobrej jakości np. firmy MACO do stolarki drewnianej i dodatkowo zamontowany zgodnie ze sztuką budowlaną to z niczym nie ma problemu. Teściowie są użytkownikami od 7 lat i wszystko jest bez zarzutu !!! Nie wyobrażam sobie rezydencji z oknami werandowymi czy drzwiami bez niskiego progu - to tak jak by w BMW nie było felg aluminiowych.

Pozdrawiam

poszukuję sprawdzonego producenta okien z pcv z okolic Szczecina czy Stargardu, chcę dwustronny złoty dąb....... i rolety

dostałam wycenę z firmy KAMAR czy ktoś ich zna?

zaproponowali mi 5 komorowy profil Rehau Termo Line okucia Maco,

mam tez ofertę z Sokółki ale ich przedstawiciel jest tak zakręcony że nie wie czy okna są okleinowane czy barwione w masie.....

Gdzie powinnam jeszcze sie udać po wycenę???????

Prosze o pomoc

[/b]

Poradźcie proszę, gdzie można kupić okna pcv złoty dąb barwione w masie. Oczywiście zależy mi na dobrej jakości oknach. Pozdrawiam serdecznie.

większość producentów robi Złoty Dąb barwiony w masie,

z okleiną oczywiście :wink:

różne są kolory rdzenia PCV , jaśniejsze lub ciemniejsze,

Witam!

Właśnie buduję dom i szukam firmy, która zamontowałaby okna. Kilka firm dostało ode mnie wytyczne odnośnie okien i teraz czekam na wycenę. Jeśli się orientujecie to napiszcie proszę ile wg Was powinien kosztować montaż i okna: podaję wymiary okien:

1x 180x90, 3x 90x170, 1x 150x120, 1x 120x120, 1x 180x180 (to jest półokrągłe) i drzwi balkonowych: 1x 180x220, 2x 110x230, 1x 180x230. Interesuje mnie system cztero lub pięciokomorowy, szprosy i okna uchylno-rozwieralne. Nie szukam okien z wyższej półki, bo mnie na nie stać. Chcę, żeby były w miarę dobre i funkcjonalne. Hmm ciekawe, czy to nie za duże wymagania?:) Pozdrawiam!

Nie szukam okien z wyższej półki, bo mnie na nie stać.

Jak to mawiają: biednych nie stać na kupowanie tanich rzeczy. Zastanów się nad tym. Okna (jak i cały dom) to nie jest inwestycja na rok tylko na dziesiątki lat...

wojtek - daj sobie spokoj

Akcja uswiadamiania prowadzona tutaj jest od lat a w dalszym ciagu na oknach najbardziej sie oszczedza a ze czesto pozniej rwie sie sciany i glazure by badziewie wyrwac ....

Nie pamietam kto ale juz byl tutaj watek o idiotycznych oszczednosciach w trakcie budowy....... wazne by bryka jaka sie jezdzi byla z najwyzszej polki - bo to widac i szpan najwiekszy

najtańszą firmą w Polsce w obszarze okien PVC jest firma DOBROPLAST. Później jest długo ,długo nic pod kątem cen i zaczynają się normalne - rynkowe ceny fair. Listę zamyka JEZIERSKI - to jest najwyższa półka ale i produkt najlepszy pod każdym względem.

Każdy potencjalny nabywca ma możliwość wyboru pod kątem swoich sił.

Jednak wszyscy muszą pamiętać starą żydowską zasadę: tanio kupujesz dwa razy kupujesz.

Przekładając tę maxymę na branżę budowlaną to: tanio budujesz dwa razy remontujesz.

Reasumując: życie zmusza nas wszystkich do wyborów - pytanie jest jedno: czy uczymy się na swoich czy cudzych doświadczeniach.

Po to jest to forum aby w mniej lub bardziej przystępny sposób każdy każdemu udzielał rad i porad.

>>>alleluja i do przodu<<<

apropo niskich cen - na przykladzie bryczki - moglem kupic dacie za 35 tys - niestety zakupilem subaru za 85 tys - dlaczego - ano dlatego by nie kupowac dwa razy i by nie stac stale w warsztacie - tak samo jest z oknami - dlatego - parafrazujac jareko - mam w domu okna z czolowki peletonu - schuco - fakt byli drogie - o ok 30% wiecej niz pozostale okna na rynku

... schuco - fakt byli drogie - o ok 30% wiecej niz pozostale okna na rynku
to zes przeplacil ;) chyba ze do panoramy porownujesz ;)

bez przesady - rozpietosc cen nie jest taka jak kiedys - wtedy powalala na kolana ale dzis? W wiekszosci wypadkow na domu jednorodzinnym biale to ok 20% zas kolor jeszcze mniej