Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

A czy ktoś na tym forum może wypowiedzieć się coś na temat okien firmy Stolbud Włoszczowa? Szukałam wszędzie i nic tutaj nie piszecie o oknach tej firmy. Czy nikt nie ma ich okien???

Brak wiadomości na tym forum o firmie (w tym wypadku Włoszczowej) to dobra wiadomość ;) Tu przecież łatwiej jest krytykować niż wiarygodnie chwalić.

Na ogół najobficiej opisane są sytuacje kłopotliwe lub wręcz przedsądowe - bo chyba "obsmarowanie" na forum ma charakter ulżenia sobie, zemsty lub "tylko" argumentu przetargowego.

A plusy? pisze się je na ogół chwaląc swoim (prestiżowym) wyborem.

Oj chyba się niektórym naraziłem swoim zdaniem..

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...Oj chyba się niektórym naraziłem swoim zdaniem..
bynajmniej. Napisałeś szczera prawdę. Ganiony tu nie raz Gebauer, Urzedowski, Oknoplast, Jezierski czy inni producenci o których było tu czasem bardzo ostro i negatywnie ciągle sa dobrzy - a wpadki zdarzają sie każdemu kto cokolwiek robi

bynajmniej. Napisałeś szczera prawdę. Ganiony tu nie raz Gebauer, Urzedowski, Oknoplast, Jezierski czy inni producenci o których było tu czasem bardzo ostro i negatywnie ciągle sa dobrzy - a wpadki zdarzają sie każdemu kto cokolwiek robi

Byle nie zdarzało się to za często.

Byle wpadkowicz potrafił wyjść z wpadki "z twarzą".

Tak na logikę, czy wpadkowicz chce wpaść? Nie chce. Winnego czas szukać.

Według mnie te wpadki, te nerwy, te wrzaski, to wszystko, to przez te sputniki i UFO. Już się nie da normalnie wpaść i pod dywan zamieść. No co za świat!

Pozdrawiam

Byle nie zdarzało się to za często.

Byle wpadkowicz potrafił wyjść z wpadki "z twarzą".

Tak na logikę, czy wpadkowicz chce wpaść? Nie chce. Winnego czas szukać.

Według mnie te wpadki, te nerwy, te wrzaski, to wszystko, to przez te sputniki i UFO. Już się nie da normalnie wpaść i pod dywan zamieść. No co za świat!

Pozdrawiam

Nie mogę się powstrzymać od pytania: chciałeś przekazać jakąś treść (tylko jaką???) czy po prostu dopisać post do kolekcji?

przestrzegam przed zupełnie innym producentem - a co do Oknoplastu - firma dobra by nie powiedzieć bardzo dobra ale samego dealera i jego montażystów nie znam i nie mogę sie wypowiedzieć

Właśnie... czy to dobry producent? Dotychczas nie braliśmy ich w ogóle pod uwagę. Chcieliśmy wybierać pomiędzy: Fer-plastem, Pietraszkiem (z Lublina) i Oknostylem. Jednak dzisiaj otrzymaliśmy wycenę właśnie z Oknoplastu. I byliśmy mile zaskoczeni. No i mają bardzo ładny nowy profil- Platinium. Którą z tych firm wybrać? I co można powiedzieć o firmie Oknodom (profil Salamander)?.

Panowie, powiedzcie mi proszę, jak to jest z klasyfikacją okuć antywłamaniowych. Najczęściej używa się nazw WK1 WK2. Czasem jednak pojawia się WK3 i WK4. Czy istnieje jeden spójny system icj kwalifikacji, czy każdy producent stosuje własną klasyfikację?

Ar-tur z firm które wymieniłeś tylko Oknoplast i Oknodom, są godne uwagi pozostałych nie brał bym w ogóle pod uwagę z bardzo wielu przyczyn . To firmy z mojego regionu wiec znam je doskonale.

Osobiście polecam Oknoplast

Jeżeli chcesz więcej info to zapraszam na priv

Pozdr.

Coś mi się wydaje ze Oknodom będzie miał wysoką cenę - Salamander tak jak i Schuecco nie należy do tanich profili. Wielu bardzo podoba się bardzo zaokraglona linia Salamandra.

finlandio - za luksus sie placi

Miałem ostatnio przedstawiciela z Oknodomu. Wyglądał i mówił rozsądnie, do tego stopnia że mnie zainteresował swoją firmą. Ale u mnie w salonie brak wolnego miejsca w kategorii luksus. Mam inne typy.

Nie ma aż takich różnic w wycenach okien, pomiędzy firmami "luksusowymi" a mniej "luksusowymi" :lol: .

Otrzymałem następujące wyceny za komplet stolarki:

- Fer-plast- 11418,-

- Oknostyl - 11068,-

- Goran- 15290,-

- Oknodom- 13363,-

- Oknoplast- od 13200,- do 14400,- (za profil Platinum)

- miałem też ofertę od małego producenta oraz z Budvaru za ok. 11000,-

Wszystkie ceny brutto z montażem. Myślę, że warto odżałować te 2- 3 tys.różnicy, ale mieć okna, które są dobre. A przede wszystkim, które nam się podobają. :roll:

Nie ma aż takich różnic w wycenach okien, pomiędzy firmami "luksusowymi" a mniej "luksusowymi" :lol: .

Otrzymałem następujące wyceny za komplet stolarki:

- Fer-plast- 11418,-

- Oknostyl - 11068,-

- Goran- 15290,-

- Oknodom- 13363,-

- Oknoplast- od 13200,- do 14400,- (za profil Platinum)

- miałem też ofertę od małego producenta oraz z Budvaru za ok. 11000,-

Wszystkie ceny brutto z montażem. Myślę, że warto odżałować te 2- 3 tys.różnicy, ale mieć okna, które są dobre. A przede wszystkim, które nam się podobają. :roll:

Goran to chyba od jakiegos czasu wylącznie drewno?

Ale faktycznie - nie ma az takich roznic. O pierwszych dwóch jeszcze nie słyszałem - blizej przyjżałbym sie Oknodomowi i Oknoplastowi.

Witam.

Ostatnio wymieniałem okna w mieszkaniu. W jednym z pokoi zamiast okien msline zamontowano podobno w promocji "brzydkie" okno mstytan (faktycznie połączone dwa okna - 2+1).

No i okazało się że jedno z tych okien(skrzydło) mstytan ma ponad dwa lata.

W związku z tym mam pytania.

Co mogło być powodem tak długiego leżakowania okna?

Co z gwarancją.

Naklejka gwarancyjna producenta jest tylko do tej "świeżej" części okna?

Czy w razie zamknięcia interesu przez dealera producent w ogóle uwzględni gwarancje albo np. po 4 latach gdy okno faktycznie będzie miało 6 ?

Co z parametrami tego okna?

Kolorem, szybą - część okna czyli jedno skrzydło na starcie ma już dwa lata?

Czy przez te dwa lata nie zmieniły się profile, szyby i okucia w tych oknach?

Proszę o radę co robić?

Zostawić tak jak jest czy wymagać wymiany na nowe okno - nie leżaka magazynowego?