Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Niiko ma rację, wydaje mi się że byłeś chyba kiedyś handlowcem Amwey, albo macie szkolenia przez trenerów wychowanych na korzeniach Amwey. Dam Ci jeszcze jedną radę, niedługo będzie sobota weź się napij i spójrz na to z jaśniejszej strony to może wtedy zrozumiesz to czego nie możesz pojąć na trzeźwo.

Tymczasem ja również się wycofuje z tej jałowej dyskusji, jak masz mi coś ciekawego do napisania to pisz na priva. Jest to temat ogólnie o oknach więc niech tak pozostanie. Reklamuj dalej swój produkt, rynek i tak prędzej czy później Ciebie zweryfikuje. I to jest na tyle, więcej na ten temat nie napiszę, pogodziłem się że ostatnie słowo będzie należało do Ciebie. :wink:

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...nic dodac nic ująć
zwlaszcza dziwia mnie twoje trzy grosze dodane w dyskusji - wszak tak nachalnie promujesz pewne rozwiązanie nadproży ceramicznych do rolet i pienisz się jak ktoś powie, że RKS jest do bani

Ale jak wspomniałem - jeździj sobie na mnie jak na starej kobyle - tylko śmiech to u mnie wywołuje :)

Jareko - to nie tak ,nie chcę jeździć po Tobie jak po starej kobyle , wprost przeciwnie - jestem pełen podziwu jeśli chodzi o Twoją wiedze na temat okien a jeśli chodzi o rozwiązania systemow roletowych to promujesz to co tobie odpowiada i to czym handlujesz ( integro, elewacyjne )

Życzę Ci aby bylo w Tobie mniej pychy a więcej pokory

o rany, czy to ja juz slepy jestem czy co? Opisuje wszystkie trzy rozwiazania - techniczne rozwiązania bo nazewnictwo bywa różne

RKS, Be Clewer i Integro - pisze o tym co w mej i nie tylko mej ocenie jest najlepsze, co gorsze i co moim zdaniem najgorsze. I mylisz się - w swej ofercie mam zarówno Intergo (ze skrzynka Integro jak i elewacyjna) jak i BeClewera. W promowanym i sprzedawanym przez Ciebie RKS-ie widzę więcej wad niż zalet - w mej ocenie jest to żerowanie na ogolnej tendencji by za wszelka cenę schować skrzynkę by nie wystawała z elewacji - widzisz, tak jak odbieram każdy Twój post dotyczący rolet. Ani razem nie wspomniałeś o jego wadach a tych jest multum. Wady ma BeClewer ale już mniej. Wade ma tez Integro - widać skrzynkę. W sumie rozwiązanie pozwalające prawidłowo zamontować okno, rozwiązanie oddzielające roletę od okna i wnętrza tym samym gwarancja szczelności, prawidłowego kotwienia okien etc. etc. Dla mnie to rozwiązanie jest najlepsze - Ty możesz mieć inne ale należy mówić o zaletach i wadach a nie przemilczać kłopoty z promowanym przez ciebie rozwiązaniem. Zakładanie że każdy montażysta rolet, okien itp nie popełni błędów tym bardziej powinno wymuszać na nas przestrzeganie przed możliwością popełnienia błędów i wskazywanie ewentualnych rozwiązań alternatywnych błędy te minimalizujących

Czytać %$*&) czytać co pisze ze zrozumieniem.

I choćby ten twój post znów nie do końca prawdziwy.

Gdyby tak było nie wymyślono by BeClewera by wady RKS usunąć, stworzono coś naprawdę dobrego ale.... do szerokości maks 180 cm :( a nie można narzucić klientom ograniczenia szerokości zastosowanych okien.

Widzisz, stać mnie na to, mimo ze handluje Schuco powiedzieć ze przy pewnych wymiarach nie trzeba decydować sie na okno z najwyższej polki kiedy inne profile w zupełności się do tego nadają - czy stać cie na to by obiektywnie powiedzieć o wadach i zaletach RKS-ow - stać cie na to?

W promowanym i sprzedawanym przez Ciebie RKS-ie widzę więcej wad niż zalet - w mej ocenie jest to żerowanie na ogolnej tendencji by za wszelka cenę schować skrzynkę by nie wystawała z elewacji - widzisz, tak jak odbieram każdy Twój post dotyczący rolet. Ani razem nie wspomniałeś o jego wadach a tych jest multum. Wady ma BeClewer ale już mniej. Wade ma tez Integro - widać skrzynkę.

Wymień mi przyjacielu przynajmniej jedną wadę nadproża roletowego z cegly ceramicznej

Nie uwierzę nigdy że czas spędzony na forum jest tylko i wyłącznie zabijaniem nudy czy chęcią bezinteresownej pomocy. Jest to najprawdziwszy bezpośredni marketing reklamujący firmę Jezierskiego i to do tego darmowy. :p

Wiesz to że forum pomaga jareko zdobywać większe grono klientów to myślę że jest nic w porównaniu w czas, chęci i cierpliwość do wielu użytkowników tego forum, którzy w większości nie są i nie będą klientami jareko - a On jak i też w moim przypadku doradza im i służy radą. Więc o co cho??

Jemu jak i innym którzy w ten sposób pomagają będąc w danej dziedzinie fachowcami nie możemy odmówić darmowej reklamy bo im się należy!!

Ot takie moje zdanie laika, a dzięki temu forum bogatszego o ogrom wiedzy inwestorowi :D

Od jakichś dwóch lat dopuszczono w Polsce dokonywanie obliczeń statycznych dla konstrukcji okiennych ze współczynnikami korygującymi uwzględniającymi momenty kształtownika okiennego.

A kto dopuscil ???

na marginesie SCHUCO juz nie tloczy klasy nizszej.

O znaczeniu grubosci scianek wiedze zachowam dla siebie - nie bede tego sprzedawal za darmo bo dla odbiorcow okien ta wiedza nie jest potrZebna.

O znaczeniu grubosci scianek wiedze zachowam dla siebie - nie bede tego sprzedawal za darmo bo dla odbiorcow okien ta wiedza nie jest potrZebna.

Schüco International KG ma swoje przedstawicielstwa w Polsce w trzech miastach. Wystarczy sie zwrócić do losowo wybranej placówki i uzyskamy odpowiedź że Schuco produkuje systemy okienne w klasie A i B ze względu na grubość ścianek. Np: rama skrzydła systemu CORONA CT70 o nr 8689 jest wykonana w klasie A, natomiast rama nr 8868 jest wykonana w klasie B. Z tego co sie orientuje to Schuco nie stosuje nazwy EURO do klasyfikacji profili, nazwa ta jest wymysłem producentów którzy złożyli wniosek do ITB o Aprobate Techniczną.

Dziękuję wam o "najlepsi doradcy", że sprowadziliście poziom tego forum do poziomu oknonetu :evil: :evil: :evil:

Coś Ty bwojtek! Tu przynajmnej,w jakiejś części - wypowiedzi są rozwinięte. Na oknonecie jest więcej tekstów barowych.. :wink:

Jareko - wedlug Ciebie nadproże roletowe z cegly ceramicznej ma multum wad - podaj przynajmniej jedną
i wlasnie o to tu sie rochodzi Slawas. Na zadane pytani nie odpowiedziałeś konkretnie poza odpowiedzią pytaniem na pytanie. Handlujesz nadprozami i roletami wiec odpowiedz - szczerze, bez sciemy i marketingu. Juz jeden z Forumowiczow podal ci jedna wade tego rozwiazania a sa jeszcze inne - chetnie z TWYCH ust bym to uslyszal - bez ogolnikowego i marketingowego tekstu ze jest The BEst (bo jes g... a nie best)

Wyłuszcz zastrzeżenia do BeClewera do Integry - porozmawiajmy na argumenty a nie Twój marketing - czyżby rodem z Amwaya? hi hi hi

Od jakichś dwóch lat dopuszczono w Polsce dokonywanie obliczeń statycznych dla konstrukcji okiennych ze współczynnikami korygującymi uwzględniającymi momenty kształtownika okiennego.

A kto dopuscil ???

pchełek niezmiennie mnie zadziwiasz :D

Mówimy mniej więcej o połowie roku 2006 i takim jednym instytucie co się ITB nazywa. Tenże Instytut metodę opracował więc jak mniemam dopuścił do stosowania. Choć może słowo dopuścił jest na wyrost, bo korzystać z wzorów matematyczno-fizycznych można bez specjalnych dopuszczeń. Fakt.

Skorygowana metoda obliczeń polega na uściśleniu tradycyjnego sposobu wyznaczania ugięcia przez wprowadzenie do obliczeń współczynników korekcyjnych zmniejszających błąd modelu. Współczynniki są bezwymiarowymi zmiennymi wyznaczanymi analitycznie, a uwzględniającymi między innymi

wpływ profili PVC i rozstawu wkrętów mocujących zbrojenie lub jak kto woli "profilu zespolonego" (profil + zbrojenie). Tu bym się zgodził, że ta umiejętność nabywcom okien jest raczej niepotrzebna, choć wiedza o istnieniu takiego sposobu prowadzenia obliczeń może być przydatna.

Co do Schueco to niech sobie produkuje lub i nie produkuje co tylko wymyśli.

Co do wiedzy niepotrzebnej nabywcom okien, to jeśli ta wiedza faktycznie niepotrzebna nabwcom, to czasem zażarta dyskusja na temat klas profili na tym forum mijała się z celem, że nie wspomnę o całej kampanii rekalmowej firmy VEKA opartej na tym motywie. Uważasz, że wiedza niepotrzebna, Twoje uważanie. Jestem innego zdania.

Co do wiedzy za pieniądze? To hm... ja jestem biedny i mnie nie stać. Zejdę w mroku niewiedzy jako i nabywcy. Jako osobie piszącej czasem na tym forum o oknach byłoby mi raczej głupio tak wprost powiedzieć mnie czytającym, że za darmo umarło. Bo wtedy dyskredytuję wszystko co tu wcześniej napisałem jako mniej wartościowe i niepełne, bo darmowe, ale może nikt się nie zorientował.

Pozdrawiam :D

Chcę zaznaczyć że nie jest to prowokacja, jestem stałym bywalcem forum, specjalnie pisze ten post pod innym nickiem.

No właśnie.. nie prowokacja to co?

Gdybyś miał odwagę napisać to samo pod swoim stałym nickiem.. Moze boisz sie ze zostaniesz za bardzo skontrowany podobnymi argumentami?

Owszem, czasem niektóre posty brzmią jak reklama. Czasem nazwy tylko służą jako przyklady i mozna to uznac za kryptoreklame, ale poki obrazują dobre praktyki to nie widzę w tym nic zdrożnego. Może ktoś na swoim podwórku coś zyskuje, bo odkrywa przed wszystkimi swoją wiedzę (niewiedzę też) i może dzięki temu ma dodatkowe plusy u Klientów. Nie mozna zapomnieć, że tak samo tą wiedzę czyta i przyswaja sobie za darmo konkurencja (czyli m.in ja)..

Ktoś się czuje tym pokrzywdzony? Każdy można pisać o "swojej" firmie - o ile ma odwagę stawić czoła zarzutom które się za chwilę pojawią..