Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

powiedział, że na oknach które się tylko otwierają nie można założyć okuć WK2 ,a tylko WK1, jeśli chce na nich okucia wk2 muszę zamówić jeszcze aby dało się je uchylać ( za dodatkową opłatą oczywiście) !!!!!!! czy to prawda?

NIE

czy prawda jest, ze nie ma różnicy cenowej m. okuciami wk2 na oknie rozwierno-uchylnym, a okuciem wk1 na oknie rozwiernym?

TAK

czy prawdą jest również, że okna z okuciami nie montuje sie na piance?

Nie "na samej piance"

mam do zapłacenia 4 tys, i zastanawiam sie czy firma nie chce nas naciagnac

PROSZĘ, a wręcz błagam O POMOC!!!!!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

help

Za co chcesz dopłacać? Przyjęli zamówienia w takiej a takiej formie (okucia WK2 do skrzydeł rozwiernych) więc koszty są po ich stronie! Zakładam, że umowę i specyfikację masz w formie pisemnej?

...
czy prawda jest, ze nie ma różnicy cenowej m. okuciami wk2 na oknie rozwierno-uchylnym, a okuciem wk1 na oknie rozwiernym?

TAK....

?????????? bwojtku czy aby odpowiedziałeś prawidłowo?

WK-1 i WK-2 w tej samej cenie? zaskakujące :lol:

Jeśli juz to oni winni ci zwrócić kasę za nadpłatę za WK-2 ale.... ale nie rozumiem w czym problem? robią ci RU w WK2 i blokują ruch klamki tylko do położenia R - tak się to robi

...

TAK....

?????????? bwojtku czy aby odpowiedziałeś prawidłowo?

WK-1 i WK-2 w tej samej cenie? zaskakujące :lol:

Jeśli juz to oni winni ci zwrócić kasę za nadpłatę za WK-2 ale.... ale nie rozumiem w czym problem? robią ci RU w WK2 i blokują ruch klamki tylko do położenia R - tak się to robi

:oops: :oops: :oops:

Nie doczytałem :( Chodziło mi o to, że te same okucia trzeba użyć by uzyskać WK2 w skrzydle R jak i RU.

nio i wszystko jasne bom już Cię od czci i wiary... :lol:

tak wiec endka - by było do końca jasne

okucia WK-1 kosztują MNIEJ niż okucia WK-2

Powinny kosztować mniej. Bo jak je wycenia producent okien które są wybrane tego nie wie nikt :D

Jeszcze raz ale jaśniej... 4000 to wartość całej umowy czy koszt dopłaty za zmianę okuć? No i co masz w tej umowie? Masz okucia WK2 i konkretną cenę? Jeżeli tak to dlaczego niby masz dopłacać?

Osoba sprzedająca okna powinna być fachowcem w swojej branży. Nie kupujesz okien u piekarza tylko w punkcie sprzedającym okna. Czy jak się okaże, że źle zmierzyli okna to też każą tobie dopłacić za wykonanie nowych?

proste jak drut

przyjęli zamówienie na WK-2 także w oknie R - tak? tak - o ile masz tak zaznaczone w umowie ze ma być WK-2

później się kapnęli ze z programu R w WK-2 nie wychodzi - wychodzi tylko w RU i można zablokować okucia w pozycji takiej byś nie mogla ich uchylić tylko otworzyć - ale i tak musi być wtedy WK-2

Złapali swój błąd i teraz co?

Teraz bierze się buźkę w ciup i dokłada z własnej kieszeni za swój błąd a nie wyciąga się kasę od klienta - pod warunkiem oczywiście ze MASZ TE WK NA PIŚMIE

Pchełek - znow pojawia sie problem podstawowy - by cos bylo zrobione dobrze musi niestety kosztowac

ae do rzeczy

Edka - jak masz na piśmie to nic ci zrobić nie mogą - to ich problem nie twój

masz mieć WK-2 to ma być WK-2 i tyle

pamiętaj, WK2 to nie liczba zaczepów - to cały system okuwania gdzie odległość miedzy zaczepami z grzybkami nie może przekraczać 40-60 cm (zależy od typu okuć)

Jak chodzi o MS to wczoraj po południu widziałem reportaż na TVN Turbo o ich fabrycew programie Polak Potrafi. Jak ktoś jest na etapie kupowania okien to ma rzadką okazję zobaczyć produkcję okien "od kuchni". Nie wiem kiedy będą powtórki - trzeba sprawdzić w programie.

Dzisiaj o 8.30 była. Dobrze zobaczyć, jak to sie robi. Zawsze mnie zastanawiało, jak oni łączą stalowe usztywnienie wewnątrz ramy. Teraz wiem, ze są osobne kawałki łączone wkrętami ze swoimi profilami. Ogólnie podobało mi się.

Jak kogoś interesuje, to dzisiaj o 22.30 będzie jeszcze raz.

Może ja jestem zbyt wyrozumiały, ale..

Umowa jest umową, ale by o rzeczy aż tak nieistotne się spierać?

Faktem jest, że gdybym się tak pomylił to nie miałbym odwagi zaproponować Klientowi podniesienia ceny i pokryłbym różnicę od siebie. Ale gdyby Klient był wyrozumiały i chciał pokryć tą różnicę to pewnie bym nie odmówił.

Jesteśmy tylko ludźmi.

Tylko że tu jest inny problem - sprzedawca oferuje coś, czego nie zna.

Może się okazać, że okno ktore ma na ekspozycji jest jeszcze tego "zmienionego" producenta i nie tylko w okuciach będzie nieporozumienie.

To stwierdzenie: "montaż (nie) na samą piankę" mnie zastanawia i sprawia że zapala sie czerwona lampka.

suma sumarum, muszę dopłacić 50zł za uchylność okna- i na tym wtedy mogą zamontowac okucia wk2

( w umowie nie było uchylności tylko R)

ehhh....

Na jakiej podstawie chcą tej dopłaty? Kwota śmieszna więc niby możesz dopłacić... Ale z drugiej strony... kwota śmieszna - więc dlaczego sprzedawca nie weźmie jej na siebie? Dla mnie ośmiesza się tylko przed klientem - nie tylko brakiem fachowości ale także elementarnym brakiem odpowiedzialności za prowadzoną działalność gospodarczą i podpisywane umowy :evil: