Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

proszę Was bardzo o pomoc w wyborze okien, bo jestem laikiem w tej dziedzinie i nie wiem które wybrać:

1. Oknoplast Kraków: Rubin Plus (profil Veka Perfect line, okucia Maco Multi-Matic)

2. EUROCOLOR: Brillant (profil Rehau, okucia Roto).

3 oferta jest kusząca cenowo, bo wychodzi 60% taniej od eurocoloru i oknaplastu, ale nie pamiętam jaki to producent, tylko wiem, że profil Vital, a okucia GU - warto sobie tym głowę zaprzątać?? pomóżcie!

My tez rozwazalismy Oknoplast i Eurocolor (zrezygnowalismy z Jezierskiego przez to wszystko, co sie dzieje z terminami:-(

Tez szukalam opinii na temat Eurocoloru, ale niewiele sie dowiedzialam, niestety:-( nie sa zbyt popularne chyba...ale my prawdopodobnie zdecydujemy sie na Eurocolor ze wzgledu na profil ( schucco )-ten sam, co u Jezierskiego i to, ze mamy zaufanie do dilera w kwestii montazu ale ostateczna decyzja tez jeszcze przed nami.

Internorm - najlepsi z najlepszych w Europie.

Niewielu jest w Polsce użytkowników wyrobów tej firmy.

Należałbyć do elity - tak jak Maybach :)

Może i Maybach ale i tak tylko na 10 lat bo potem przecież szyby zespolone tracą swoje właściwości termiczne bo ulatuje,znika z nich gaz i powinno się je wszystkie wymienić ! Czyż nie jest tak Charlie? Ty wiesz to najlepiej bo w tym siedzisz!

My tez rozwazalismy Oknoplast i Eurocolor (zrezygnowalismy z Jezierskiego przez to wszystko, co sie dzieje z terminami:-(

Tez szukalam opinii na temat Eurocoloru, ale niewiele sie dowiedzialam, niestety:-( nie sa zbyt popularne chyba...ale my prawdopodobnie zdecydujemy sie na Eurocolor ze wzgledu na profil ( schucco )-ten sam, co u Jezierskiego i to, ze mamy zaufanie do dilera w kwestii montazu ale ostateczna decyzja tez jeszcze przed nami.

My jednak też raczej zdecydujemy się na EUROCOLOR, bo profil i okucia są z górnej półki (przynajmniej tak mi się wydaję). Sprzedawca powiedział mi, że w systemie 5-komorowym mogę sobie wybrać profil schuco czy rehau, zatem który lepszy? czas oczekiwania na okna to ok. 8 tygodni, a że chcę mieć okna wstawione w marcu muszę powoli się decydować i konkretnie wybrać.

My jednak też raczej zdecydujemy się na EUROCOLOR, bo profil i okucia są z górnej półki (przynajmniej tak mi się wydaję). Sprzedawca powiedział mi, że w systemie 5-komorowym mogę sobie wybrać profil schuco czy rehau, zatem który lepszy? czas oczekiwania na okna to ok. 8 tygodni, a że chcę mieć okna wstawione w marcu muszę powoli się decydować i konkretnie wybrać.

Jeżeli nie znasz się na oknach (a to sugeruje wytłuszczenie) to lepiej wybierz Oknoplast. Opinia o produktach tej firmy i jej serwisie jest bardzo pozytywna czego nie da się powiedzieć o Eurocolorze (opinii brak albo negatywne).

bwojtku, nie strasz mnie...Dealer przekonuje, ze jesli szukam najlepszego zamiennika Jez...skiego, to wlasnie Eurocolor...jeszcze przed zamówieniem widze oczywiscie, ze do okien Z Lekomina im daleko ( chociazby wizualnie), ale wydawalo mi sie( na podstawie tego, co czytam na FM), ze potrojna szyba, profil schucco, "dobre-nie pamietam nazwy" okucia, inne "bajery" i prawidlowy montaz to wyznaczniki dobrych okien...buuu:bash:

Jestesmy zdesperowani tak, ze juz nawet wycenialismy okna drewniane...

Edytowane przez hazeleyes1982

Eurocolor...jeszcze przed zamówieniem widze oczywiscie, ze do okien Z Lekomina im daleko ( chociazby wizualnie)

Czyli nawet samodzielnie widzisz różnicę. To co mam jeszcze dodać? Zastanów się dlaczego na tym forum wśród wymienianej czołówki okiennej nie pojawiał się Eurocolor? Jest to po prostu produkt podobny do okien Jezierskiego i dlatego dealerom najłatwiej sięgnąć po niego by nie wyjść na idiotę przed klientem, któremu kilka miesięcy temu ładowało się do głowy, że schuko jest najlepsze na świcie. I co ma taki delikwent teraz zrobić? Zaproponować dyskredytowaną wcześniej VEKĘ?

Nie zazdroszczę położenia :(

Jeżeli w oknoplaście dadzą mi lepszą cenę od zaproponowanej to wybiorę ich.

A tak na marginesie... firma vindov zrobiła mi wycenę 18 okien i cena wyszła 6 000 zł mniej niż np. w oknoplascie. Czy to jest jeden z tych sklepów, który proponuje kiepskiej jakości okna? dodam, że robią na profilu vital (wujek google nic mi nie powiedział na ten temat), a okucia GU.

Wrócę do eurocoloru... dealer powiedział mi, że te okna są bardziej popularne na śląsku, czy ktoś może wypowiedzieć się na ten temat?

...Diler przekonuje, ze jesli szukam najlepszego zamiennika Jez...skiego, to wlasnie Eurocolor...jeszcze przed zamówieniem widze oczywiscie, ze do okien Z Lekomina im daleko ( chociazby wizualnie),...

A nie odniosłeś wrażenia, że dealer, choćby w świetle nawet tego co sam napisałeś, próbuje wykroić dla siebie większy kawełek tortu korzystając z zawirowań wokół firmy Jezierski?

Bo między wierszami zabrzmiało to tak, że Eurocolor jest "prawie" tak dobry jak Jezierski, a nawet w obecnej sytuacji lepszy bo dostępny.

Tylko to prawie robi dużą różnicę.

Aha, jestem z poza branży i osobiście po takiej wizualizacji jakiej doświadczyłeś dałbym na wsteczny bieg. :)

Jani_63, nie wiem, czy zauwazylam:-) ja po prostu, chce kupic dobre, cieple okna-(najchetniej Jezierskiego:-) a nie moge....a o zamiennik,jak widac bardzo trudno. Jareko, Ty mnie zaniepokoiles jeszcze bardziej od bwojtka, bo skoro jestes zwolennikiem schucco, a Eurocoloru nie polecasz...to ja juz nic nie wiem...nawet dobre parametry nie przemawiaja na tak dla Eurocoloru...? Zielinski i Markbud za daleko...:-(

Tysonq, pytalam w grupie slaskiej o "nasze" okna. Byla tylko jedna opinia ( pozytywna ).

niestety w Schuco trudno ci będzie o podobny zamiennik - taka jest prawda

Jeżeli koniecznie Schuco to można rozważyć też Mielczarka. A poz tym na Schuco świat się nie kończy. Dobre okna można robić na Aluplaście, Brugmannie, Rechale czy Vece. Profile mają porównywalne parametry. Ważny jest producent a nie profil. Wolałem "Panoramę" z Okfensu niż **** z ****.

ależ tego nikt nie neguje bwojtku

Można by rzec że każdy profil ma swoje zalety ale najważniejszy jest produkt finalny

Czy mamy do czynienia z oknem czy wyrobem oknopodobnym

Mam sentyment do Schuco - ostatnimi czasy lekko nadszarpnięty i dalej będę go promował - zważ jak reklamowana jest Veka a jak Schuco. Właściwie przez lata całe nikt tego profila nie znał. To wbrew pozorom także o czyś świadczy :)

Panie Jareko i Panie Bwojtek nie robcie ludziom wody z mózgu.Poprosze o konkrety z Waszego punktu widzenia.

Dlaczego Jezierski cacy na schuco ,a Eurocolor nie ?

Jakie widzicie róznice ?

Dlaczego tak bardzo promujecie OKNOPLAST i ,jaki w tym wasz interes.

( Widzialem rozne okna i miedzy innymi Oknoplastu i tak sobie myślę ,ze to zadna rewelacja ,okucia też bida ,a na najnowsze swoje PLATINIUM z tego co wyczytalem na forum Oknotest nie maja papierów. No i zabudowa 70 mm trochę technologia sprzed 10 lat . To moje zdanie bo uwazam ,ze i bez tak rozbudowanego marketingu na Vece mozna kupić w tym kraju dobre okna ,na schuco również i nie neguje ,ze Jezierski robi dobry wyrób ,ale nie on jedyny Eurocolor robi chyba nie gorzej )

Pozdrawiam

Poszukaj choćby wątku o nowym platinium i zastanów się czy ja faktycznie promuję Oknoplast?

Jezierski robi bardzo poprawne okna z profili Schuco. Niestety samo ich stosowania przez jakiegoś producenta nie oznacza, że wyjdą z tego doskonałe okna.

Liczy się całokształt działania firmy. Dlatego nie napiszę: kup okna na Vece ale mogę polecić Oknoplast. Nie napiszę okna na Brugmannie ale polecę MS. Wreszcie nie uważam, że każde okno na profilu Schuco to doskonały produkt. Ale okna Jezierskiego można z czystym sumieniem polecać (ale ich zamawiania teraz raczej nie - trzeba poczekać jaka będzie przyszłość firmy).

Panie Jareko i Panie Bwojtek nie robcie ludziom wody z mózgu.Poprosze o konkrety z Waszego punktu widzenia.

Jedni z nas odwołują się do papierów, inni do własnych doświadczeń a kolejni do opinni znajomych. Ja powiem Ci z punktu widzenia marketingowgo:

- Oknoplast - jak reklamował się jako "jedyny i najlepszy" był znienawidzony. Potem spuścili z tonu i da się ich przeżyć.

- Jezierski - reklamował się umiarkowanie i nienatrętnie - do przyjęcia.

- MS - ma doskonałe działania PR i dba o swoją opinię.

A działań innych firm... nie widzę.

Eurocolor? Kojarzy mi się jedynie z zapchaną skrzynką pocztową przez długo wczytującą się wiadomośc w HTML`u i hasła w ich reklamach do mnie nie przemawiajace (np. okno za 1 zł).

To moje spojrzenie, ale ilu jest ludzi - tyle opinii.

Jakie widzicie róznice ?

a choćby dlatego, skoro sam klient nie znający się na rzeczy pisze te słowa:

....Dealer przekonuje, ze jesli szukam najlepszego zamiennika Jez...skiego, to wlasnie Eurocolor...jeszcze przed zamówieniem widze oczywiscie, ze do okien Z Lekomina im daleko ( chociazby wizualnie), ale wydawalo mi sie( na podstawie tego, co czytam na FM), ze potrojna szyba, profil schucco, "dobre-nie pamietam nazwy" okucia, inne "bajery" i prawidlowy montaz to wyznaczniki dobrych okien...

to dalsza nasza dyskusja mija się z celem.

Jasne, biorę kasę za reklamę - jakoś żyć trzeba - no nie?

Dlatego jestem na garnuszku Oknoplastu, MS-a, Jezierskiego, Adamsa, Jędraszka i reszty firm, dzięki którym stać mnie na bułkę z masłem, nie pamiętam

Promujemy DOBRYCH producentów a nie sam profil

DOBRY producent to okna które będą wam służyć przez lat

to DOBRA obsługa serwisowa

itd itd itd

Ale okna Jezierskiego można z czystym sumieniem polecać (ale ich zamawiania teraz raczej nie - trzeba poczekać jaka będzie przyszłość firmy).

bwojtek,

Toś mnie zaniepokoił. Przed świętami zamówiłem Premium Ultra Jezierskiego z montażem na marzec 2011 i zapłaciłem 100% zaliczkę (ładnie się to nazywa :eek:) bo w tej wersji dawali pakiet 3 szybowy za 1 zł.

Czyżby szanse na marcowy montaż były nikłe?

Edytowane przez miejski