Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja powrócę do pierwotnego tematu, które okna są najlepsze, jakie polecacie? Drewniane czy plastikowe? No i jaka firma? Słyszałam, że Stolmar jest dosyć solidną firmą jeśli chodzi o okna. Słyszeliście może czy polecacie inne?

... O ile wiem Jezierski zaopatruję się w Schuco Polska. W czasie trwania naprawy firmy materiał kupuje inna firma i zleca wykonanie okien Jezierskiemu Mniej więcej tak to wygląda jak do niedawna w Urzędowskim

Ale najlepiej jak ktoś ściślej związany z firmą się wypowie

Wygląda na to, że majątek został wyprowadzony z macieżystej firmy i została z niej tylko wydmuszka ... szanse na "naprawę" równe zeru

bob* - nie mów hop, pożyjemy, zobaczymy. Z tego, co do mnie dochodzi, zamówień jest sporo, więc szanse na naprawę sytuacji są, determinacja też, więc może nie będzie powtórki z Urzędowskiego - czego szczerze życzę, bo szkoda by było firmy z tradycją, rozwiniętą siecią handlową, o dobrej (mimo ostatniego półrocza) prasie, zwłaszcza, że na rynku jest wiele firm robiących wyroby oknopodobne i to raczej one powinny padać jak muchy

hińczyk ale te schueco Si82 bardziej przypominają Cave - one też są takie wcięte na zewnątrz, a nie zupełnie proste ?? Czy ja już mam coś ze wzrokiem i na tych zdjęciach źle widzę.

No co ty Cava jest inna z zewnątrz niż Si82 (które u Jezierskiego nazywa sie Premium Ultra). Wiem to z autopsji, bo mieliśmy wziąć Elite (czyli Cava) , ale własnie żonie się ten profil (z tymi wcięciami) nie spodobał i mamy Premium Ultra, gdzie profil jest dla nas ładniejszy.

Zerknij tutaj, tak Premium Ultra wygląda.

Edytowane przez miejski

Hmmm.... dowiedziałem się właśnie, że wszelkiego rodzaju instrukcje montażu nie mają podstaw prawnych i realnie nie mogą być podstawą prawną do roszczeń

Hmmm.... tak samo jak o tym, że większość instrukcji jest tak "wiekowa" że są już w oderwaniu od dzisiejszych reali

atika - powinien być droższy 0 10-15 % od Cavy

Jarku, nie mów hop, bo Urzędowski normalnie produkuje i działa. Na pierwszy rzut oka wygląda gorzej niż Jezieski, ale od wybuchu tej całej "bomby" okna schodzą z produkcji terminowo i często bez jakichkolwiek zaliczek. Grzebiesz żywych, ale to specyfika całej branży PCW - nieraz słyszałem jak umierający mówili o śmierci tych, którzy mają się nieźle.

To tak jak wczoraj napisał Pul Biznesu: "upadł, ale żyje". Jedna ze spółek została przeznaczona na pożarcie (mam wrażenie, że to było przemyślane pozbycie się wspólnika), ale fabryka funkcjonuje od dawna w innej. Nie ma to wpływu na bieżące funkcjonowanie innego niż medialne.

Hmmm.... dowiedziałem się właśnie, że wszelkiego rodzaju instrukcje montażu nie mają podstaw prawnych i realnie nie mogą być podstawą prawną do roszczeń

Przyznaję, że od czasu do czasu Twoje posty mnie zaskakują:-). A co do meritum, lepiej wejść w posiadanie jakiejś wiedzy późno niż wcale:-)

Hmmm.... tak samo jak o tym, że większość instrukcji jest tak "wiekowa"

Większość? To niby ile ich jest?

Wiekowa? Niby, że instrukcja RAL wydana w marcu 2010 jest wiekowa albo ITB 421/2011?

że są już w oderwaniu od dzisiejszych reali

Od polskich realiów (czytaj: Wykonawstwa), to te instrukcje (nawet "wiekowe") oderwane były zawsze, a że nasze realia (czytaj: Wykonawstwo) są niezmienne, to stan generalnego oderwania był, jest i utrzyma się jeszcze długo na co dowód bardzo łatwo znaleźć także na tym forum.

Adams od zawsze był uważany za czołówkę - więc możesz spać spokojnie :)

Echhh... co za początek roku. Mam w sumie 42 domy do zamontowania z czego przez perturbacje w Jezierskim 27 jeszcze z zeszłego roku a tu czasu mało oj oj mało, pracujemy 7 dni w tygodniu i wyjść z tych zaległości nie możemy :( i dopiero zbliżam się do półmetka :(

Edytowane przez jareko

Niestety też. Od końca pierwszego tygodnia marca nie mieliśmy ani jednej niedzieli wolnej. Od środy jesteśmy w Rypinie na montażu, jutro mamy montaż w Nakle nad Notecią, w poniedziałek dokończenie montażu w Rypinie, wtorek Grójec itd itd itd Przerąbane. Najbliższa niedziela świąteczna będzie wolna :) Schodza zlecenia zeszłoroczne. Schodza nowe zlecenia. Wszystko się nawarstwia :(

Za długo wierzyłem i czekałem i teraz mam za swoje :(

Edytowane przez jareko