Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

hazeleyes: skąd ten nick ?

skąd to pytanie?:-)

co to za klamki, to hoope ? jaki to model ? [odnosząc się do zdjęcia to wiem, że tą taśmę i tak się zrywa ale takie obszczerbione końce przy klamce brzydko wyglądają]

No właśnie, tjak już doczytałes-to nie hoppe a schucco. "Obszczerbione konce przy klamce"? Chyba teraz, to ja nie nadążam...

Pytanie drugie :) HS - łącznie cieniutkie, wygląda super - ok :) ale z tego co mi mówiono HS to sytem bezprogowy a u Ciebie nie dość że widać wysoki próg to jest on innego koloru niż rama okna ? o co chodzi ?

To dobrze Ci mówili-bedzie wylewka i podłoga, to bedzie bezprogowy-zapewniam. To białe, to nie jest próg, tylko ustrojstwo, które słuzy do wzmocnienia HS-a.Jest niewidoczne-znajdzie sie w wylewce.

w salonie gdzie robiłem wycenę, okna typu HS nie było, ale może to zależy od systemu ? :( Możesz dodać jakieś zdjęcie okna otwartego i pokazać jak wyglądają uszczelki w rogach ? uprzedzano mnie, że zgrubienia w tych miejscach lub złe ich łączenia mają duży wpływ na późniejsze "przedmuchy" lub nawet wpuszczanie wody do wnętrza.

Ostatni edit

o klamkach bo doczytalem ze to schuco. ze

Zdjęcia otwartego HS-a mogę dodać, ale dopiero w pt. Pozdrawiam.

Edytowane przez hazeleyes1982

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak bedziesz dodawac fotki otwartego HSa to pokaz jak wyglada uszczelnienie i jak mozesz to zrob tez zdjecie laczenia uszczelek w zwyklych oknach

a masz moze tez balkon z niskim progiem :) ?

hazeleyes: skąd ten nick ?

skąd to pytanie?:-)

co to za klamki, to hoope ? jaki to model ? [odnosząc się do zdjęcia to wiem, że tą taśmę i tak się zrywa ale takie obszczerbione końce przy klamce brzydko wyglądają]

No właśnie, tjak już doczytałes-to nie hoppe a schucco. "Obszczerbione konce przy klamce"? Chyba teraz, to ja nie nadążam...

Pytanie drugie :) HS - łącznie cieniutkie, wygląda super - ok :) ale z tego co mi mówiono HS to sytem bezprogowy a u Ciebie nie dość że widać wysoki próg to jest on innego koloru niż rama okna ? o co chodzi ?

To dobrze Ci mówili-bedzie wylewka i podłoga, to bedzie bezprogowy-zapewniam. To białe, to nie jest próg, tylko ustrojstwo, które słuzy do wzmocnienia HS-a.Jest niewidoczne-znajdzie sie w wylewce.

w salonie gdzie robiłem wycenę, okna typu HS nie było, ale może to zależy od systemu ? :( Możesz dodać jakieś zdjęcie okna otwartego i pokazać jak wyglądają uszczelki w rogach ? uprzedzano mnie, że zgrubienia w tych miejscach lub złe ich łączenia mają duży wpływ na późniejsze "przedmuchy" lub nawet wpuszczanie wody do wnętrza.

Ostatni edit

Zdjęcia otwartego HS-a mogę dodać, ale dopiero w pt. Pozdrawiam.

kurde, walduś, kurde, :)

tak śledze te posty i śledze bo budowa się przeciąga, majstry "fuchy" łapią i odwlekają wejście do nas :(

witek86: nie jedź tak po jareko bo to o tobie źle świadczy ! Sam napisałeś powyżej że Jezierski to lipa ! , ale oczywiście sugerując że to słowa jareko. Ja nie widzę jego postów w których wyczytać można że jezierski to lipa, chyba że ślepy jestem. Z tego co wyczytałem to jareko po prostu wyżej pod względeam jakości ocenia heka, może to nie do końca obiektywna ocena bo on sam ich okna sprzedaje ale ma do takiej oceny pełne prawo. Inaczej mówiąc niech se pisze co chce, kazdy ma własne prawo oceny i wyboru, ale nie "wkładaj" mu w usta czegoś czego nie powiedział.

hazeleyes: skąd ten nick ? co to za klamki, to hoope ? jaki to model ? [odnosząc się do zdjęcia to wiem, że tą taśmę i tak się zrywa ale takie obszczerbione końce przy klamce brzydko wyglądają] Pytanie drugie :) HS - łącznie cieniutkie, wygląda super - ok :) ale z tego co mi mówiono HS to sytem bezprogowy a u Ciebie nie dość że widać wysoki próg to jest on innego koloru niż rama okna ? o co chodzi ? w salonie gdzie robiłem wycenę, okna typu HS nie było, ale może to zależy od systemu ? :( Możesz dodać jakieś zdjęcie okna otwartego i pokazać jak wyglądają uszczelki w rogach ? uprzedzano mnie, że zgrubienia w tych miejscach lub złe ich łączenia mają duży wpływ na późniejsze "przedmuchy" lub nawet wpuszczanie wody do wnętrza.

Ostatni edit

nie zauważylem abym po kimś jechał !

nikomu nic u usta nie wkładam,chyba że jesteś ładna laska to możemy pomyśleć!

nie pisałem że jezierski to lipa i tak nie napisze bo mimo kłopotów jakie miał dalej sprzedaje jego okna i nie zamierzam tego zmieniać

a wybrałem jezierskiego bo był nr1 dla... a teraz leci na łep na szyje:P

jareko bardzo szanuje itd itp

to co on sprzedaje;p bo myślałem że heke.... będę musiał wszystko cofnąć

Platinium oknoplastu jak dla mnie za "łukowaty" ale jeden lubi ......

Teraz już jeśli chodzi o zgrzewy to już całkiem mentlik

....hmm i co teraz powiedzą ci którym wstawiłeś już jezierskiego.pewnie się wieszają hahaha... tylko nie na oknach bo to lipa jest;p

1heka.........14reszta"

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Nie dyskredytuję Jezierskiego gdyż dalej robi dobre okna i zgodnie z Twoim pozycjonowaniem napisałbym tak ;)

1 - Heka

1a - Jezierski

hmmm...dalej miałbym kłopot ale podałbym tak

2 - Oknoplast, MS, Adams

gdzieś tam dalej EC

14- reszta ;)

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Nie dyskredytuję Jezierskiego gdyż dalej robi dobre okna i zgodnie z Twoim pozycjonowaniem napisałbym tak ;)

1 - Heka

1a - Jezierski

hmmm...dalej miałbym kłopot ale podałbym tak

2 - Oknoplast, MS, Adams

gdzieś tam dalej EC

14- reszta ;)

na 2 oknoplast z cieńszą stalą??i EC który też zaczyna szukać tańszych?;)

pozdrawiam

Przestańcie się już licytować z tymi oknami . Jest na rynku cała masa mniejszych firm, które również potrafią robić porządne okna . Mam Klienta, który ileś tam lat temu wstecz kupił Vekę od Jezierskiego . Następnym jego zakupem były również okna Jezierskiego tylko,że na Schuco . Trzy lata temu zainwestował w okna NSB wykonane na profilu 6 komorowym Prestige . Półtora roku temu wrócił po następny domek na Prestigu . Obecnie zamawia Zendowa z tej samej firmy . Klientom, którzy potrzebują okien tanich sprzedaję Aluplasta produkowanego przez malutką lokalną firmę, a reklamacji zero . Nawet na regulacje nas nie wzywają .

Przestańcie się już licytować z tymi oknami . Jest na rynku cała masa mniejszych firm, które również potrafią robić porządne okna . Mam Klienta, który ileś tam lat temu wstecz kupił Vekę od Jezierskiego . Następnym jego zakupem były również okna Jezierskiego tylko,że na Schuco . Trzy lata temu zainwestował w okna NSB wykonane na profilu 6 komorowym Prestige . Półtora roku temu wrócił po następny domek na Prestigu . Obecnie zamawia Zendowa z tej samej firmy . Klientom, którzy potrzebują okien tanich sprzedaję Aluplasta produkowanego przez malutką lokalną firmę, a reklamacji zero . Nawet na regulacje nas nie wzywają .

tylko się cieszyć! i nikt się nie licytuje

regulacji brak bo jasne góra blisko i ludzie pobozni:P

"szyba to materiał kruchy,nie podlega gwarancji"- pani z profiloplastu z leszna!!!!!!!!!!!!

tylko jak jeden z drugim gdzieś walneli a szybe i tak wstawili to co ??-ja(w imieniu paniu która chciała abym jej pomógł)

"no wie pan teraz my tego nie wiemy"-PzP

szkoda gadać,nie dziwie się że pada

Samar - najczęściej zapytania dotyczą firm średnich, dużych i bardzo dużych, bardzo często o zasięgu obejmującym cały kraj, i wśród nich są warte polecania inne co najmniej warto pominąć milczeniem

Wśród małych zakładów produkcyjnych, wręcz regionalnych czy lokalnych zdarzają się perełki robiące wyroby naprawdę sumiennie i pięknie. Jak choćby Tom & Mar z których usług korzystałem ale też są takie (i to w porażającej większości) które wykonują wyroby oknopodobne

Tu trzeba już dobrego rozeznania wśród tych którzy z usług małych firm korzystali i jest to raczej temat na grupy regionalne a nie ogólny o oknach

"szyba to materiał kruchy,nie podlega gwarancji"- pani z profiloplastu z leszna!!!!!!!!!!!!

tylko jak jeden z drugim gdzieś walneli a szybe i tak wstawili to co ??-ja(w imieniu paniu która chciała abym jej pomógł)

"no wie pan teraz my tego nie wiemy"-PzP

szkoda gadać,nie dziwie się że pada

czytalem to kilka razy, potem znowu kilka razy i wniosek jest jeden

kolego, napisz co bierzesz :)

...Tu trzeba już dobrego rozeznania wśród tych którzy z usług małych firm korzystali i jest to raczej temat na grupy regionalne a nie ogólny o oknach

Nie zgadzam się - forum jest ogólnodostępne i każdy ma prawo wypowiadać się na tematy wszystkich firm z branży stolarki otworowej a nie jak do niedawna tylko Jezierski is the best w Twoim mniemaniu a którego byłeś bezwstydnym apolegotą. Przygarnął Cię jakiś tam nikomu nie znany HeKa, którego jesteś sprzedawcą i którego znowu wywyższasz wciskając bajkę o nieprawdopodobnej, niemieckiej jakości odklejonemu stadku baranowatych Klientów.

HeKa to niemiecka firma kupująca wszystko drożej od poddostawców polskich niz jakakolwiek polska firma. A i tak się cieszą w HeKa bo mają taniej niż u siebie w Reich-u.

Jareko - HeKa też może za chwilę wywrócić się do góry kołami i kompletnie stracisz wiarygodność, którą masz mocno nadszarpniętą.

Ciesz się, że nie trafiłeś na Klienta- liczykrupę bo zostałbyś w skarpetkach za opóźnienia kilkumiesięczne w realizacji zamówień.

Edytowane przez Charlie

charli, wydaje mi sie ze chlopak chcial dobrze bo chyba zgodzisz sie, ze o lokalnej stolarni ze swinoujscia latwiej dowiedziec sie czegos na grupie szczecinskiej niz tutaj.

Co do heka to gdzies na stronie schuco znalazlem kiedys jakis art ze zdjeciami ale po niemiecku wiec nie wim o co tam biega. Jeszcze raz poszukam i wrzuce linka to moze ktos przetlumaczy :)

Piszesz ze kupuja drozej od polskich poddostawcow. Nie wglebilem sie az tak w temat okien (jeszcze!) ale myslalem, ze okno schuco jest zrobione z materialow schuco !

Mozesz cos tu wiecej napisac ?

Niemiecka jakosc i niemiecki porzadek to imponowal nam 20 lat temu, teraz czesto i gesto u nas jest lepiej !

Pan jareko znowu czyni to samo

i wije sie jak piskorz na forum

jezierski to beee ale mam dla niego szacunek bo to dobre okna

to nic ze mariuszowi s zrobili te magiczne zgrzewy ktore tak zachwalal jareko

ale to dobra firma, tylko czasami zla ale ogolnie dobra choc pada ale robi nadal dobre okna - jeden belkot

jako szary klient poznalem na tym forum juz co najmniej 5 sprzedawcow okien - wszyscy wiedza i znaja ich niki i jakos zaden z nich tak natretnie sie nie reklamuje za sprzedaje najlepsze okna, na najlepszym profilu i najlepiej je montuje bo zeby zjadl na montowaniu

tylko roznica chyba jest taka ze ci Panowie sprzedaja okna roznych producentw i jakos specjalnie sie nie podniecaja tym co sprzedaja

a jareko wynosi pod niebiosa jeden profil i zawsze jednego wlasciwego tego najlepszego producenta - wlasnie tego, ktorym aktualnie handluje :-)

a i przypomne tym, ktorzy szukaja okien, by raczej wierzyli w bardziej wiarygodne zrodla niz jareko

w rankingach ten swietny profil wypada tak se

http://cab.blokno.net/?month=3&year=2011#14

http://blokno.net/externals/user_files/cab/Blokno%20-%20opinie%20o%20dostawcach%20marzec%202011.JPG

Edytowane przez bombelo