Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, to się narobiło:-), ale po kolei:

AD. 1 a gdzie jest napisane ze ekipa montazowa tyra za darmo? sztuka sprzedac okna w takiej cenie zeby sobie pozwolic na " montaz gratis "

AD.2 co to za belkot? "deprecionuje wartosc" i jakie to ma znaczenie dla jakosci montazu jesli oferte montazu okresla sie jako gratis?

Te dwa punkty mają jedną oś:-). Nic mnie nie obchodzi, kto, komu za co płaci i ile. Gdybym był montażystą, to dał bym w mordę każdemu sprzedawcy, który w swej marketingowej "mądrości" oddaje komuś moją pracę "gratis", bo to oznacza ni mniej ni więcej, że tyle jest warta. Całe 0 zł. W wielu wypadkach, jako montażysta, tak też zostanę potraktowany na budowie. Jak zero. Bezwartościowy dostawca, bezwartościowej usługi! To jest okienny marketing.

Czmirku, tego typu podejście sprzedawców, do sprzedaży okien, to klasyczne psucie rynku oraz opinii o wartości produktów i usług.

AD.3 jaki k..wa marketing masz na mysli ? jesli ludzie walcza o to zeby zarobic na chleb zaplacic podatki i utrzymac rodzine

Piszesz, że ta branża nie zarabia, że tu się walczy o przetrwanie! Walczy się o chleb i przetrwanie rozdając gratisy? Nie widzisz sprzeczności sygnałów wysyłanych do klientów. Ktoś kto lekką ręką daje mi 20% - 30% wartości zlecenia "gratis" musi być bardzo bogaty albo bardzo głupi.

To też jest marketing.

Jak się chwilę zastanowisz Czmirku, powinieneś dojść do wniosku, że tego typu postawy jak tego sprzedawcy i Twoja w tej sprawie, to samobój branżowy. Nie patrz na zakulisowe cwaniactwo, że niby nikt nie traci. Traci branża, bo następnym krokiem musi być kolejny, inny, jeszcze większy gratis itp itd, aż wam w końcu naprawdę zabraknie na ten chleb.

Zaproszę Ciebie i jareko po montażu za "gratis" ale oczekuję,że jeśli będzie wszystko ok to przyznasz się na oknotest.pl i FM ,że "TY "T12345T" JESTEŚ IDIOTA I PAZERNY CZŁEK" Oczywiście warunek także dotyczy także jareko skoro uważa to za niemożliwe...(ofertę od rugiego przedstawiciela mam na piśmie)

Co Wy na to ?

Nie mogę wypowiadać się za jareko.

A teraz lepiej powiedz, jaki zakres usług montażowych zamawiasz?

Co to znaczy według Ciebie "wszystko będzie ok"?

Co będzie stanowić punkt odniesienia w ocenie "ok". Twoja wiedza o montażu, moja, ich, czy jeszcze jakaś inna?

Stawiasz bardzo inteligentne warunki:-). Mnie tam zwisa jak Tobie te okna w gratisie zamontują. Uważasz, że dobrze, Twoja sprawa, a jeśli tak Ci zależy na mojej samokrytyce, to możesz mieć ją już. Jestem idiotą i pazernym człekiem:-) (mimo, że okien nie sprzedaję, ani nie montuję jak to sugerujesz nieco wyżej). Poczułeś się od niej lepszy, sprytniejszy i mądrzejszy?

Edytowane przez T12345T

I TO WAS BOLI !!! Ale jak pisałem wcześniej,to nie jest forum tylko i wyłącznie SPRZEDAWCÓW systemów okiennych !!

No widzisz jak łatwo się pomylić Arturo. Mnie tam rozdawane przez sprzedawców gratisy nie bolą, bo jak już napisałem wcześniej nie jestem sprzedawcą okien, ani montażystą.

Gratisy, bolą branżę okienną, może i słusznie. Przypuszczam, że coraz częściej będą bolały samych nabywców, bowiem istnieje granica finansowa, po przekroczeniu której związek pomiędzy wartością wyrobu, a jego jakością jest iluzją. Jako idiota i człek pazerny mam tu na myśli doktrynę jakości sformułowaną przez prof. Andrzeja Blikle, którą z pewnością znasz jako osoba ekonomicznie wyedukowana. ( Ja się tylko poduczyłem na Twój wniosek) :-).

No widzisz jak łatwo się pomylić Arturo. Mnie tam rozdawane przez sprzedawców gratisy nie bolą, bo jak już napisałem wcześniej nie jestem sprzedawcą okien, ani montażystą.

Gratisy, bolą branżę okienną, może i słusznie. Przypuszczam, że coraz częściej będą bolały samych nabywców, bowiem istnieje granica finansowa, po przekroczeniu której związek pomiędzy wartością wyrobu, a jego jakością jest iluzją. Jako idiota i człek pazerny mam tu na myśli doktrynę jakości sformułowaną przez prof. Andrzeja Blikle, którą z pewnością znasz jako osoba ekonomicznie wyedukowana. ( Ja się tylko poduczyłem na Twój wniosek) :-).

t: walcyzsz z klasa :)

co do gratisow to nas to rybka. Niech sie sprzedawcy przebijaja, niech padaja. Za jednego powstanie dwoch nowych i nowa walka. Kiedys bojkotowano markety a gdyby nie one to za wszystko placilibysmy duuzo wiecej.

co do gratisow to nas to rybka. Niech sie sprzedawcy przebijaja, niech padaja. Za jednego powstanie dwoch nowych i nowa walka.

Jasne. Nie ważne, że mam zamontowane źle okna a sprzedawca zbankrutował. Nie ważne, że nie mam na nie gwarancji bo nie ma już ich producenta. Ważne, że byłem cwany i kupiłem tanio.

Widać przy zakupach kierujemy się innymi priorytetami. No ale każdy musi się nauczyć na swoich błędach.

karolekk - już ci dokładnie bwojtek wyłuszczył jak to się ma do realiów

Znam takich co poszli w "rabatach' bardzo daleko i sprzedawali okna 5% poniżej 15 % zwrotu VAT-u. Już dawno odeszli z branży, odeszli z hukiem gdyż pobrali zaliczki i zniknęli. Jest pewna granica której przekroczenie prowadzi w prostej linii do upadku. I co ci po tanich oknach jak serwisu nie masz, gwarancji nie masz. Jak to tylko regulacja to jeszcze sam sobie poradzisz a co gdy zgrzewy pękają czy też okleina odłazi?

Edytowane przez jareko

t: walcyzsz z klasa :)

:-). Jeśli to walka, to jak ten idiota przez przyrodzoną pazerność walczę nie o swoje interesy i pieniądze.

co do gratisow to nas to rybka. Niech sie sprzedawcy przebijaja, niech padaja. Za jednego powstanie dwoch nowych i nowa walka. Kiedys bojkotowano markety a gdyby nie one to za wszystko placilibysmy duuzo wiecej.

Nie mam nic przeciwko taniemu kupowaniu i negocjowaniu cen do upadłego. Wręcz namawiam inwestorów do takich zachowań. Jednak jestem zwolennikiem zdrowego rozsądku, złotego środka i uczciwych kalkulacji. Wpadając w świąteczny nastrój powiedziałbym, że bezcenne może być jajko Fabergé, ale nie rozdawany za bezcen montaż okien. W marketach masz wybór. Produkt markowy za tyle, produkt no name ( z marką marketu) za tyle. Za darmo, nawet w markecie nie ma nic. Może dlatego, że tam wiedzą na czym polega marketing:-)

pie...cie :)

chyba wszyscy wiedza ze nie ma nic za darmo. A tym bardziej robil nikt za darmo nie bedzie. Montaz za darmo i tak ujety jest w cenie okien i te dyskusje sa bez sensu. Niech go zwa darmowym i tak kazdy z nas porownuje cene okien lacznie z montazem a czy dostane wiekszy rabat na okna czy montaz nby gratis to mnie to rybka obchodzi.

Jezeli mialbym uwiezyc w jakas promocje "za darmo" to jedynie jezeli jakas duza firma wchodzac na rynek dawalaby cos gratis. Duze firmy zawsze maja do wydania duzy budzet na reklame. Choc za te gratisy i tak zaplaca klienci pozniejsi ale tu fakt pierwsi dostana gratis :;

powoli przybywa u mnie zdjęć ze specyficznych montaży :)

pojawiły się nowe na JB-D co wielu powinno pomóc w wyobrażeniu sobie o co chodzi :)

Przeglądam tą Twoją stronę i mam pytanie o zgrzew.

Jak to z nim jest - raz wyjdzie, raz nie wyjdzie ?

dlaczego na jednych zdjęciach jest węższy na innych szerszy ?

http://jareko.pl/2010_rok/Pod_Piasecznem/02.jpg

http://jareko.pl/2010_rok/Bialoleka/IMG_0893.jpg

http://jareko.pl/2010_rok/Pod_Krakowem/01.jpg

http://www.jareko.pl/attachments/Image/Psary/6m.jpg

może ostatnie zdjęcie to nie schuco ? haha

Edytowane przez karolekk

Jeśli chodzi o dobór okien, to polecam zapoznać się z katalogiem POL-SKONE. Wybrałam u nich okna drewniane i jestem bardzo zadowolona z solidności wykonania i z tego, że mój portfel bardzo nie schudł :)

Ile jeszcze razy będziesz się powtarzać z tym POL-SKONE??? No już się rzygać chce jak co jakiś czas wyskakujesz ciągle z tym samym. Daj sobie na luz i nie zaśmiecaj forum.

Nawet się poświęciłem i sprawdziłem. Na 9 twoich postów 6 jest z reklamą. żenada

Edytowane przez buzzer11