Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

Czy to wyższa szkoła ? Skoro producent czy sprzedawca mówi ze bez problemu zrobi HS w kolorze o wysokości 250 to jego problem. O HS było już tutaj nie raz. O rozszerzalności PVC też. O szczelności HS też. Itd. Itd. Itd. Po co sie powtarzać ? Zwłaszcza każde odstępstwo w HS jest tragiczne później w skutkach nie dla producenta tylko dla klienta. Ale co mi do tego . . .

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jareko, nie odpowiedziales jak tam rezultaty twojego wyczekiwania na zwrot kosztow reklamacji okien pewnej firmy ?

Temat dawno nie podnoszony wiec firmy prosze nie wymieniac, zeby nowego narybku nie straszyc bo moze to tylko plotki.

P.s

zdradzic jeszcze mozesz czego reklamacje dotyczyly, czy to tylko opoznien ?

Edytowane przez karolekk
bo plotek jednak nie chce rozpowszechniac

A co mam odpowiedzieć ? Plotek powtarzać nie będę bo i po co ? Życie je zweryfikuje. Po ostatniej obietnicy początku spłaty do 10 czerwca z ust najważniejszego powiedziałem sobie ze już nie popuszczę. Choćby miało to trwać latami to wszystkie swoje straty odzyskam. Niesłowność, brak kontaktu, brak poszanowania partnera z którym sie współpracowało kilka lat i który na dodatek chwaląc Schuco przy okazji promował tego producenta, zadufanie i długo by wady wymieniać spowodowały to ze nie chce mieć z nim wogóle doczynienia. Zawiodłem sie na nim ogromnie a widzę ze zmiana u steru nic a nic nie zmieniła. Może mój i nie tylko mój przykład da do myślenia tym którzy dalej współpracują i tym którzy może zechcą taka współpracę nawiązać. Nikt nie wie co może być dalej ale jedno powinien wiedzieć. Jak coś pójdzie nie tak to okłamywany będzie i to on wszystkie koszty poniesie. Dla mnie ta firma nawet jak nie padnie to i tak już nie istnieje. Tyle w temacie póki co.

Po przejściu do Hekaplastu widzę ogromna różnice w podejściu do dealerów. Zrozumienie dla sytuacji w jaka wpędził nas poprzedni dostawca jest ogromne. Zupełnie inna kultura współpracy i szacunek dla tych dzięki którym firma zarabia. Może inni koledzy dawniej współpracujący z firma której nazwy nie chcesz bym wymieniał a teraz sa też dealerami Hekaplastu swoje trzy grosze dorzuca.

I chyba dla Was, potencjalnych klientów, wyrób finalny jest co najmniej tak samo dobry.

Po przejściu do Hekaplastu widzę ogromna różnice w podejściu do dealerów. Zrozumienie dla sytuacji w jaka wpędził nas poprzedni dostawca jest ogromne. Zupełnie inna kultura współpracy i szacunek dla tych dzięki którym firma zarabia. Może inni koledzy dawniej współpracujący z firma której nazwy nie chcesz bym wymieniał a teraz sa też dealerami Hekaplastu swoje trzy grosze dorzuca.

I chyba dla Was, potencjalnych klientów, wyrób finalny jest co najmniej tak samo dobry.

3:30 ?

Bezsennosc wywolana stresem ?

3:30 ?

Bezsennosc wywolana stresem ?

Stres owszem jest i też byś miał jakby twoje straty szły w w dziesiątki tysięcy, zszarganą opinię, utratę klientów na ponad 500 tyś obrotu.

Stres dalej jest i będzie do chwili kiedy wyjdę na prostą z montażami bo przez przesunięcie zamówień z zeszłego roku na ten miałem za dużo do przerobienia ale już się powoli wyrabiamy i wychodzimy na prostą

Stres jest i też byś miał, jakbyś od początku marca miał tylko 6 niedziel wolnych a w resztę zapierniczał by radosne podejście tej firmy nie odbiło się na klientach, choć i tak na kilku się odbiło

Ale już ciągnąć tego tematu mi się nie chce. To mój stres a nie Wasz. To moje wkur... nie Wasze. To moje kłopoty, nie Wasze

Godzina dobra jak każda inna by jechać na montaż z Warszawy do Olkusza :) bo transport mieliśmy na 7:00 by w ciągu jednego dnia na spokojnie zamontować 16 okien z 3 cm wysunięciem poza lico muru - zdjęcia z montażu ukażą się za jakiś czas na mojej stronie

Edytowane przez jareko

zrobią ci okna z recyklingu i powiedzą że pomogłeś ratować ziemie:) no chyba że szukasz firmy która ma ci tylko zamontować okna które juz kupiłeś ?

a ty ciekaw jestem jaka firme proponujesz ?

I to nie dlatego ze jestem zainteresowany kupnem tylko wrecz przeciwnie. Chcialbym wiedziec kogo omijac z daleka bo jak lapiesz sie juz za oczernianie konkurencji to musisz byc mocno zdesperowany.

Przyznasz sie kto to prowadzi "pisowski" marketing ?

a ty ciekaw jestem jaka firme proponujesz ?

I to nie dlatego ze jestem zainteresowany kupnem tylko wrecz przeciwnie. Chcialbym wiedziec kogo omijac z daleka bo jak lapiesz sie juz za oczernianie konkurencji to musisz byc mocno zdesperowany.

Przyznasz sie kto to prowadzi "pisowski" marketing ?

nie jesteś zainteresowany kupnem to ci nic nie zaproponuje :) marketing oczernianie człowieku wejdź na strone firmy o któej mowa przeczytaj w opisie o oknach pcv i sam zobaczysz że tak mówią haha a mnie mozesz z daleka omijać bo jest taka desperacja ze poślady ściskac byś musiał

jeśli tylko byś chciała i wykazał troszeczke chęci to napewno byś się dowiedział co sprzedajee itd

ale nie o tym mowa ...

sprawdz strone firmy o której była mowa a później odpowiedz na post czy podesłąć jeszcze link ?

Bynajmniej nie przerwa Witku. To tylko zdobycze techniki (sieć w komórce) i uzależnienie od tego miejsca ;)

domysliłem się że to tak wyglada ale bardziej wąłsnie chodziło o to uzależnienie ze inni przerwa na kawe a jareko ciach ciach murator połącz:D

pozdrawiam i szerokości haha

jareko

z tymi dziesiatkami tysiecy to nie przesadzaj odrobisz na kilku zleceniach

srednia marża pewnie 20-25% razy srednie zlecenie 20tys.zł daje to 4-5 tys.zł na srednim-malym domu

a pewnie masz znacznie wieksze zleceniea 40-60tys.zl

do ekipy monterow chyba nie dokladasz - dajesz im stawke za 1 metr biezacy, materialy, pianki, dyble, kotwy itp

reszta dla ciebie i to calkiem fajna reszta

jak rozmawialem z jednym producentem to dowiedzielm sie ze dealerzy maja znacznie wyższe marże sprzedajac okna z mega rabatami klientowi niż producent sprzedajac okna dealerowi

wiec wybacz plakac nad Toba jako dealerem nie bede bo szybciutko sobie nadrobisz mega marżami dealerow

Tylko w tak chorym kraju jak nasz dealerzy musza miec marże 15-30% a producent juz znacznie mniej

potem sie dziwic ze producenci padaja

ale mam pytanie natury technicznj odnosnie uszczelek w oknach schuco z Heki

w jaki sposob montowane sa uszczelki przy ramach i przy skrzydlach okna przez producenta ?

Ha ha lekko sie uśmiałem z tymi marżami. Oddziel rabat jaki daje producent dealerowi od tego za ile on sprzedaje okna klientom. Rabaty dla klienta to 20-40 % właśnie zależne od rabatu jaki dostaje od producenta. Poza tym najważniejsza sprawa. Jaki obrot może osiągnąć dealer a jaki producent. Dalej idąc. Koszty bo w świetle twych słów można odnieść wrażenie ze na rękę od jednej chałupy mamy na czysto z 5 tys. Jejku to byłbym już miliarderem hi hi. Wystarczyłoby 20 domów i co roku zarabiałbym milion dwieście minus podatek. Wiesz . . . TAK CHCE zarabiać :) ale jakoś nie mogę :( poza tym średnia cena okien za dom to 30 tys. Większe zlecenia wbrew pozorom nie generuja większego zysku ale to oddzielny temat

I jeszcze. Dla mnie sprawa najważniejszą. Ktoś mnie okłamał i kłamie dalej patrząc prosto w oczy. Ktoś mnie po prostu okradł. Wystarczyło od razu powiedzieć prawdę. Dealerzy związani z firma i jej wizęrunkiem pomogliby zanim doszło do takiego bagna tak jak pomogli gdy było już za późno i afera była na całego.

A co do uszczelek to sprecyzuj o co ci chodzi ?