Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

echhh... lepiej nie robić "cienkiego zgrzewu" niż robić coś takiego

A może ja przeczulony jestem ? Jakiś esteta popaprany ?

To tak do kolekcji tych, co lubią zbierać fotki pod tytułem: "jak nie należy produkować okien"

Chyba na mojej stronie zacznę zamieszczać różne takie zdjęcia - okien, montażu, same kwiatki :) radosnej twórczości producentów i montażystów.

Bez podawania danych tylko same fotki :)

Ostatnio podjechałem na pewną budowę, gdzie były montowane okna takiego małego producenta na chińczyku. Jak zobaczyłem zgrzewy to myślałem, że padnę ze śmiechu pod tą budową:D:rotfl:

kiedyś jak jeszcze będę w okolicy to cyknę fotke nawet aparatem z telefonu, żeby pokazać jak fajnie chłopakom to wyszło:D

A znając politykę cenowa tego garażowca to klient szukał tylko i wyłącznie najtańszych z najtańszych okien:D

na takie "cuda" to inny post albo strona cała i by było mało:)

a co powiecie na takie coś;

przychodzi klient mówi że ma okna firmy X ale mu nie zamontuja i czy my możemy to zrobić?

nie ma problemu itd ale pytam dlaczego nie brał pan z montażem bo to vat 8%itd itp

A klient na to że wzioł.Przyjechały okna na budowe, dwóch panów wyładowało i wsiadają do auta.

Pytam się a kto montuje itd a oni że "my tylko dostarczyć mieliśmy ,prosze podpisać"

Ok klient dzwoni do pana gdzie kupił okna mówi o co chodzi kto przyjedzie montować ?

i tu cytat "wie pan co ja nie jestem zdrowy,mam coś z głową.musze zacząć się leczyć"

haha no padłem ze śmiechu haha

salon" hodowców okien":P

szał:)

jareko

a moze masz wiedze jak producenci okien naprawiaja zarysowania w renolicie na profilach pcv

podobno uzywaja jakiegos wosku na goraco czy szpachli

widziales kiedys cos takiego ?

Witam po urlopie.

Właśnie się przekopałem przez skrzynkę mailową, to i czas na ten nałóg jakim jest forum:)

Procdura naprawiania rys jest bardzo podobna jak dla drewna. Z tym, że do czyszczenia używa się innego środka.

Możesz próbować twardymi woskami Konig (ok 20zł za sztabkę ok 10x20x100mm) lub jest druga firma której nie stosowałem - Zweihorn (jeśli dobrze zapamiętałem nazwę).

W skrócie powiem procedurę: oczyszczamy miejsce, rozpuszczamy wosk, zbieramy nadmiar, ewentualnie rysujemy słoje i ew. zabezpieczamy lakierem. I tyle.

Czy w przypadku montażu okna z listwą podparapetową wzrasta ryzyko przemarzania miejsca ościeżnica-parapet-listwa?

Tak twierdzi jeden ze sprzedawców stolarki PCV, sugerując wypełnienie tego miejsca pianką.

Montaż z listwą wyłącznie po podpisaniu stosownego oświadczenia, wyłączającego odpowiedzialność sprzedawcy.