Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i ja już mogę się cieszyć swoimi nowymi oknami... :)

Brałem je z HeKaPlastu, profil Schuco CT 70 Cava, kolor obustronny orzech, w tym jeden HKS 2650x3000, pakiet 3-szybowy...

Muszę stwierdzić, że okna są piękne, super wykonane, wszystkie zgrzewy nitkowe ładniutkie, sam HKS chodzi pięknie, dostawa terminowo, od zamówienie 5 tygodni...

Jeśli ktoś szuka porządnie wykonanych okien na profilach Schuco to polecam HeKaPlast.

Szczegóły i fotki w moim dzienniku...

Witam wszystkich :)

buduje wlasnie liczi, aktualnie siedze nad ofertami na okna i rolety, nie mam pojecia czy nie mam zbyt wygorowanej wyceny, mam dwie oferty roznia sie minimalnie, moglibyscie zerknac ? dzieki wielkie

Veka Perfectline, okucie roto nt, okleina szara jednostronna,U 0,7 ale 3 okna 1,0 (ubikacja,garaz,kotlownia-chcialam oszczedzic)

okna:

1szt 300/150 nieotwierane

1szt 315/90 przedzielone uchylane od gory

1szt 60/110 otw-uch

1szt 70/140 otw-uch

2szt 90/150 otw-uch

2szt 90/135 otw-uch

1x 150/50 uch

1x 120/50 uch

okna balkonowe 3szt 180/220

okno naroznikowe 1szt 180/230 nieot szeroka rama i 1szt 180/230 otwierane na osciez (powierzchnie bezpieczne od wewnatrz ze wzgledu na dzieci)

do tego rolety antracyt, 6 silnikow i brama garazowa 2400 / 2125 segmentowa antracyt na zewnatrz 2 piloty

wychodzi brutto z montazem jakies 35-37tys

przeraza mnie ta kwota troche, na czyms moge zaoszczedzic ? o co pytac oferentow? jak nie dac sie przeplacic ?

raz jeszcze dziekuje za wszelkie porady i wskazowki

jestem pewien, ale to jest rozmiar całkowity okna łukowego, same drzwi HKSa mają 2050x1000, łuk jest osobnym fixem, spójrz zresztą sobie do mnie do dziennika jak to okno wygląda...

spojrzałem i "aż żal rurę ściska" że wstawione w mur na piance

Jestem zdania, że lepiej inwestować w lepszy profil, okucia i wykonanie, niż gorszy profil, okucia i tez wykonanie, bo jesli taki system zakupisz, to część ciepła, które zaoszczędzisz na ciepłym montaży od razu ucieknie ci przez nieszczelność okien.

Zresztą ciepły montaż nie jest ekonomicznie opłacalny przy zwykłym domu, który nie jest energooszczędny lub pasywny.

różnica w cenie miedzy oknami pasywnymi a standardowymi z 3szybowym pakietem zrekompensuje koszt montażu w sposób ciepły (nie w warstwie ocieplenia) przy użyciu taśm - znacznie więcej ucieknie ciepła przez nieprawidłowy montaż niż szybę i gorszy profil

No i ja już mogę się cieszyć swoimi nowymi oknami... :)

Brałem je z HeKaPlastu, profil Schuco CT 70 Cava, kolor obustronny orzech, w tym jeden HKS 2650x3000, pakiet 3-szybowy...

Muszę stwierdzić, że okna są piękne, super wykonane, wszystkie zgrzewy nitkowe ładniutkie, sam HKS chodzi pięknie, dostawa terminowo, od zamówienie 5 tygodni...

Jeśli ktoś szuka porządnie wykonanych okien na profilach Schuco to polecam HeKaPlast.

Szczegóły i fotki w moim dzienniku...

Powiem ci tylko tylko tyle że HKS o wysokości 3m jest niezgodny z ŻADNYM katalogiem i bediziesz miał z nim wilekie problemy.

A firma która to wykonała ma nie pokoleji w głowie. W pożądnej firmie taka wysokość suwanki by nie przeszła !!!

Jeżeli robią okna przekraczające granice rozsądku to śiadczy właśnie o tym co reprezentują.

Powiem ci tylko tylko tyle że HKS o wysokości 3m jest niezgodny z ŻADNYM katalogiem i bediziesz miał z nim wilekie problemy.

A firma która to wykonała ma nie pokoleji w głowie. W pożądnej firmie taka wysokość suwanki by nie przeszła !!!

Jeżeli robią okna przekraczające granice rozsądku to śiadczy właśnie o tym co reprezentują.

wczytaj się wpierw dobrze w to co napisałem, a potem dopiero komentuj...

różnica w cenie miedzy oknami pasywnymi a standardowymi z 3szybowym pakietem zrekompensuje koszt montażu w sposób ciepły (nie w warstwie ocieplenia) przy użyciu taśm - znacznie więcej ucieknie ciepła przez nieprawidłowy montaż niż szybę i gorszy profil

A jakiś link do badań? Czy tylko tak Ci się wydaje? Bo zauważyłem, że na budowie każdy ma swoją rację, bo tak.

Udowodnij, że zastosowanie taśm powoduje, że montaż okna jest chociaż minimalnie cieplejszy niż montaż z użyciem pianki ale bez taśm!!! Ja jestem skłonny przekornie sądzić, że jest odwrotnie.

Z nawiązka. Zrobiono mi wyliczenia dla okna u=0.78 dla całego okna. W firmie internorm.

90x135cm.

Za pasywne wyszło 1400 ale niestety w EUR

Odpuściłem. Całość 14 okien wyszła ok 100tys bez montażu .

W M&sS z pakietem 0,5 i profilem 1.0 wyszło ok 1tys z groszami.