Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

jareko - ostatnia wersja sprzedaży okien po 1 maja to sprzedaż usługi "wymiana okien" - 7 % VAT - prawnie dozwolone.

A skąd masz takie fajne ludziki co się walą pałkami - jak to się wstawia.

Antywłamaniowe okna widziałem jedynie na Targach Okiennych w Norymberdze [faktycznie nie do sforsowania]. Ale nie strasz zbytnio, że to nie działa zupełnie - to opóźnia i zniechęca do przedłużania złodziejskiej akcji.

wlasnie wciaz o tym pisze - to tylko opozni wejscie intruza Jureczku a co do ludzikow - znalezlem w necie taki "gif" i wstawilem - sadze ze dobrze odzwierciedla czasem prowadzine tu dysputy. Wlasnie o takim obejsciu VATu slyszalem - sprzedaz montazu z materialem - ale to i tak wzrost ceny spowoduje - moze w miejszym stopniu ale jednak

Dla Innych - na mej stronie powstala podstrona tylko ;) dla Was - sa juz tam zdjecia z murem warstwowym - jak to wyglada - pojawia sie dalsze w trakcie realizacji tego zlecenia dla jednego z Was :)

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

......jakwidzę, jak ktoś mówi że ma pełne antywłamaniowe na 4 zaczepy - to ściemnia....

niestety dla niego - to faktycznie sciema

tzw. zaczepy antywywazeniowe czy jak to tam zwal narobily sporo szumu wsrod klientow - niektorym wydaje sie ze maja za prawie darmo okno w wersji antywlamaniowej - faktycznie jedna podstawowa role spelniaja - zawsze pozostaje slad po ingerencji - widoczny, dajacy podstawe do roszczen wobec ubezpieczycieli - przy normalnych czasem nie widac zarysowania na oknie po wlamaniu

coraz czesciej sa w standarcie u wielu producetow by klienta zwabic

Temat ten drazylem bardzo dlugo po wlamaniu do mojego domu gdy skosowali mnie zlodziejaszki na niezle pieniadze - tuz przed wyplata pensji dla swoich pracownikow - i niestety wiem ze nie ma mozliwosci w pelni z domu zrobic fortecy nie do zdobycia - tylko - oczywiscie moim zdaniem :) - mozna im zycie utrudnic - dopiero polaczenie antywlamu z ochrona jakis efekt przyniesc moze.

Pchelek - po raz kolejny o artykol sie przypomne

[/b]

jareko do swojej stronki możesz też dorzucić materiały pchełka o montarzu okien (chyba się nie obrazi?), no i z niecierpliwością czekam na obiecany film.

ale po co - on juz materialy takie ma na swojej stronie - po co dublowac :) a film wlasnie montuje - sadze ze dzis sie takze pojawi - jak juz bedzie - dam tu znac - pozdrawiam i w rezysera ide sie bawic ;)

Poczytałem sobie wasze opinie o oknach i jedno mis się nasuwa ...

Chmurka dokonał(a) świetnegow wyboru decydując się na kommerlinga erofutura bo to jeden z najlepszych systemów na rynku, tyle że mniej znany.

Jeśli chodzi o wybór okien polecam zapytać się sprzedawcy o grubość ścianek zewnętrznych, które niektóre systemy mają sporo odchudzone...

Chociaż mimo wszystko dobrze wykonane, zamontowane i użytkowane okno będzie się sprawować dobrze bardzo długo, nie zależnie od systemów profili i okuć z których jest wykonane.

No a jeśli chodzi o czyjąś opinie o okuciach aubi... opinia jest jak dupa, każdy ma swoją... ja uważam że to bardzo dobre okucie, a że blokada obrotu klamki jest trochę nieszczęśliwa... ;)

Pozdrawiam

....No a jeśli chodzi o czyjąś opinie o okuciach aubi... opinia jest jak pupa, każdy ma swoją... ja uważam że to bardzo dobre okucie, a że blokada obrotu klamki jest trochę nieszczęśliwa... ;)

i wlasnie po to jest forum by wymieniac sie pogladami - jak zapewne zauwazyles wiele osob tu ma swoje preferencje - jakies doswiadczenia - i nimi sie dzieli

mimo ze jestem dealerem - nikogo nie namawiam by u mnie kupowal - wypowiadam tylko swoje obserwacje - juz to kiedys wyjasnialem

wybacz ze tak bezposrednio do ciebie te slowa pisze - ale bylem chyba jedynym negatywnie wypowiadajacym sie o AUBI - stad te twoje zastrzezenia chyba bezposrednio do mnie byly :)

....No a jeśli chodzi o czyjąś opinie o okuciach aubi... opinia jest jak pupa, każdy ma swoją... ja uważam że to bardzo dobre okucie, a że blokada obrotu klamki jest trochę nieszczęśliwa... ;)

i wlasnie po to jest forum by wymieniac sie pogladami - jak zapewne zauwazyles wiele osob tu ma swoje preferencje - jakies doswiadczenia - i nimi sie dzieli

mimo ze jestem dealerem - nikogo nie namawiam by u mnie kupowal - wypowiadam tylko swoje obserwacje - juz to kiedys wyjasnialem

wybacz ze tak bezposrednio do ciebie te slowa pisze - ale bylem chyba jedynym negatywnie wypowiadajacym sie o AUBI - stad te twoje zastrzezenia chyba bezposrednio do mnie byly :)

zgadza się ... :)

a swoją drogą to i tak za jakiś czas będzie jedno nowe okucie Sigenia-Aubi które zastąpi dziś istniejące...

i wlasnie po to jest forum by wymieniac sie pogladami - jak zapewne zauwazyles wiele osob tu ma swoje preferencje - jakies doswiadczenia - i nimi sie dzieli....:)

a swoją drogą to i tak za jakiś czas będzie jedno nowe okucie Sigenia-Aubi które zastąpi dziś istniejące...

tworzenie grup kapitalowych nie zawsze musi owocowac wyparciem z rynku jakiegos rozwiazania - tak jak powstanie grupy pod szyldem KBE nie wyparlo z rynku ani Thysena ani Rehau i innych wchodzacych w jej sklad - ale to temat jak sadze na inne opowiadanie nie warte tutaj czasu i miejsca

i wlasnie po to jest forum by wymieniac sie pogladami - jak zapewne zauwazyles wiele osob tu ma swoje preferencje - jakies doswiadczenia - i nimi sie dzieli....:)

tworzenie grup kapitalowych nie zawsze musi owocowac wyparciem z rynku jakiegos rozwiazania - tak jak powstanie grupy pod szyldem KBE nie wyparlo z rynku ani Thysena ani Rehau i innych wchodzacych w jej sklad - ale to temat jak sadze na inne opowiadanie nie warte tutaj czasu i miejsca

na ile panowie pracujący w SI-A są kompetentni - od nich wiem że będzie takie okucie. Rehau nie ma nic wspólnego z KBE a Thyssen należy do Deceunicka. Chyba że chodzi Ci o inicjatywę PRO-PCV ale to jest tylko stowarzyszenie marketingowe.

jareko :)

"Firma powstała w roku 1980. Była wówczas jednym ze stu producentów profili okiennych

i drzwiowych z tworzywa sztucznego. Obecnie należymy do pięciu najbardziej liczących się firm

z branży profili PVC w Europie." - cytat ze strony KBE

:) - ani słowa o jakimkolwiek stowarzyszeniu ;) :o

koniec spierania się

pozdrowienia i dużych obrotów

jareko :)

"Firma powstała w roku 1980. Była ....koniec spierania się

pozdrowienia i dużych obrotów

istnieje jeszcze sprzed wojny .... dla Hitlera kable elektryczne robili ..... ale pal ich szesc ;) ...niech sie lacza...niech sie dziela.....ich sprawa

Qura - film juz jest na mojej stronie - 20.5 Mb - otwiera go kazdy Windows lub inne programy - tylko sciagnij taj jak tam sugeruje

Pozdrawiam

Kochani i niestrudzeni Pchełku i Jareko!

Jakiś czas temu pytałem Was o okna pcv, jednak okazało się, że mój projekt przewiduje 3 duże okna balkonowe z łukami - i wielu producentów z pcv mówi, że takie łuki u nich są technologicznie niemożliwe. Podjęłaby się wykonania tylko firma A-P Żory - ale ich okna skądinąd na mój gust dobrze wykonane są wściekle drogie. I tak zostałem zwolennikiem okien drewnianych. Wybrałem 2 firmy i proszę Was o opinię jaką na ich temat macie, zwłaszcza, że korzystnie jest wpłacić od razu całą gotówkę. Te firmy to :

1. Ren-Pol z Mnikowa pod Krakowem [okucia Maco]

2. Natura z Bełżca - u nich mogę wybrać okucia Roto NT lub Roto Centro 101- tu pytanie które ewent. wybrać.

Obie dają gwarancję 3 lata na lakier, a 5 lat na okna, u obu przy szybach P2 ramka ma 16mm, Natura są trochę tańsze.

Proszę poradźcie co wybrać!

Kochani i niestrudzeni Pchełku i Jareko!....

co do firmy to moze Pchelek lub inny forumowicz co doczynienia z nimi mial - wiesz ze preferuje PVC :) a co do lukow - hmmmm...... dziwne..... wlasciwie wszystko mozna wykonac - teraz slecze nad oknem szer 3500 wys 1750 - pelen luk - wykonalny !!!! oferte wlasnie opracowuje - moze twoj jeszcze wiekszy?

Nnie większy - konkretnie to drzwi balkonowe o wymiarach : 160x220 w tym łuk od wysokości 180 do 220. Np. Oknoplast zaproponnował łuk tylko od 200 do 220 i powiedzieli, że więcej technologicznie nie mogą. W innych firmach niby mogli, ale od razu zastzregali, że będą kłopoty z otwieraniem. Zastrzegam, iż chcę szyby P2 i okucia wk3 i obustronny ciemny kolor, więc problem może dlatego.

Dzięki Jareko, a może coś wiesz nt. tych okuć Roto, o których pisałem?

Pozdrawiam Aishan

Nnie większy ...

owszem - kolor ograniczenia wprowadza ale nie przy tych wymiarach - w Rehau - spoko, w Schuco - takze, w Salamandrze - podobnie i jest jeszcze kilka profili w ktorych to mozliwe aco do Roto hmmm..... moze ujme to tak - mam juz troche lat i czasem mi sie symbole myla wiec nie chcialbym cie w blad wprowadzic - zapewne nie jedna osoba udzieli ci na to bardziej wyczerpujacej odpowiedzi niz ja - chocby Gosc ktory tu sie pojawil dzis. zostawil namiar na siebie wiec napisz do niego

Pozdrawiam

Qura - powiedz jak sciagniesz juz film jak wyszedl - u mnie jest OK. za jakis czas zamieszcze jak okno wyglada przy tych Abusa zaczepach w trakcie wlamu - jejku - reklamuje konkurencje - co sie porobilo ;)