Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?  

597 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wybrałeś/łaś materiał na profile okna?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jareko

4558

• finlandia

1832

• Charlie

1644

• bwojtek

1394

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj to chyba wszystkie w okna w domku cos maja ;/ mozna sie wku...

qubik dom pasywny na 5 komorówce?3szyby w 70mm skrzydle? chyba idea domów energooszczednych jest taka ze teraz dasz troszke wiecej za wyzszy standard a później zyskujesz na mniejszych rachunkach

pasywny mi nie wyjdzie ale taki 5-litrowy może i będę się cieszył :). "troszkę więcej" nie zwróci mi się za mojego życia .wolę wymienić okna za 20 lat jak wyjdą jakieś próżniowe o U 0,01 :D

pasywny mi nie wyjdzie ale taki 5-litrowy może i będę się cieszył :). "troszkę więcej" nie zwróci mi się za mojego życia .wolę wymienić okna za 20 lat jak wyjdą jakieś próżniowe o U 0,01 :D

to ile ty chcesz zyc?! zartuje:D

konzbud wiem gdzie bo mam blisko a okna znam bo wyciagalismy ich 3 komorówki na armii ludowej:D

Policz dobrze co wyjdzie taniej!

Witam

Przestrzegam przed zakupami w sklepie Domus ul.6-go Sierpnia Puławy.

Kupiłem tam okna Firmy Drutex oraz drzwi wejściowe firmy Porta. Zaufałem firmie i zamówiłem także montaż w/w drzwi.Powiem krótko tragedia .Przyjechało dwóch panów, którzy nie mieli pojęcia o montażu drzwi ,montaż trwał od 9 do 15.30 .framuga nie trzymała pionu ani poziomu ,drzwi się nie zamykały,a ponadto następnego dnia okazało się ,że ościeżnica podczas otwierania drzwi rusza się.O takich sprawach jak odwrotne wkręcanie zawiasów i brak kotew nie wspomnę.W firmie panuje okropny bałagan :drzwi przywieziono mi bez ościeżnicy z dwoma innymi klamkami! tragedia-zero profesjonalizmu.Oczywiście do okien zawsze brakowało klamek ,kotew itd.Właściciel firmy nie był mi wstanie sensownie odpowiedzieć na żadne z moich zastrzeżeń.

Nigdy więcej zakupów w Domusie!!!

A teraz zakupy i montaż drzwi przesuwanych z firmy Oknoplast .Drzwi dojechały do mnie w umówionym terminie.Kontakt z firmą od zamówienia do chwili montażu perfekcyjny(dostałem email z rysunkami oraz wymiarami otworu pod drzwi, na każde moje zapytanie dostawałem wyczarpującą odpowiedz).Krótko mówiąc dwie firmy dwa światy.

Ekipa montowała mi duże drzwi przesuwane (200cm x 240cm)waga ponad 200 kg. przyjechało trzech panów montaż trwał godzinkę. Sprawdzałem pion i poziom bez zastrzeżeń. Montaż był przeprowadzony według zaleceń producenta.Panowie nawet posprzątali po sobie.Pełen profesjonalizm.

Nikt się nie wypowie ???

Tylu fachowców !!!

Piękna Kobieto:-), a o jakie odmiany kształtowników Rehau i Bruegmann pytasz? Jakie właściwości kształtowników chcesz porównywać? Temperatura mięknienia? Udarność? Udarność po sztucznym starzeniu klimatycznym? Nie bądź enigmą, bez tego któż może wiedzieć, co jest lepsze dla Pięknej Kobiety?!

Właściwie to dla "Piękna Kobiet" :rolleyes:

Miejski racja, ale pisząc wolałem myśleć o piszącej jak o Pięknej Kobiecie, niż kobiecie, dla której piękna dopiero trzeba coś zrobić. Weźmy np. byłą posłankę Sobecką... ja... nie wiem, co mógłbym... :-), kto mógłby... . Piękno... . Są na tym świecie sprawy nie możliwe i odpowiedzi, których nie można udzielić:-).

Witajcie, można prosić o poradę?

na poczatek, to czy w ogóle:

okna Tytanowe MS 4T/14Ar/4/14Ar/4T o u=0,6 można porównywać do

okienek z profili Schuco CT 70 z szybami 4/12/4/12/4 o U=0,7

czy to podobna klasa okien?

(przy założeniu że różnica w cenie ok.4000 zl, na korzyść Schuco)

PS. jareko - dziękuję za przesłanie swojej oferty. mam nadzieję, ze pomimo iż nie porównuję jej tutaj to ewentualnie mogę liczyć na Twoją odpowiedź w temacie? ponieważ co do profesjonalizmu i jakości to nie mam wątpliwości, mam za to mocno ograniczony budżet.

Witajcie, można prosić o poradę?

na poczatek, to czy w ogóle:

okna Tytanowe MS 4T/14Ar/4/14Ar/4T o u=0,6 można porównywać do

okienek z profili Schuco CT 70 z szybami 4/12/4/12/4 o U=0,7

czy to podobna klasa okien?

(przy założeniu że różnica w cenie ok.4000 zl, na korzyść Schuco)

PS. jareko - dziękuję za przesłanie swojej oferty. mam nadzieję, ze pomimo iż nie porównuję jej tutaj to ewentualnie mogę liczyć na Twoją odpowiedź w temacie? ponieważ co do profesjonalizmu i jakości to nie mam wątpliwości, mam za to mocno ograniczony budżet.

Żeby to w ogóle porównywać powinnaś napisać kto te okna na Schuco ma wyprodukować. Zapytaj też o Schuco CT70 w wersji Cava do którego bez problemu wejdzie pakiet 4/16/4/16/4, parametry dużo lepsze tylko nie wiem jak z ceną w takej wersji, cena szyb praktycznie się nie różni ale skrzydło jest inne.

Pozdrawiam