Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak podzielić pokój dziecęcy 22 m2

robgie

Recommended Posts

Witam

potrzebuje pomocy w podzieleniu pokoju dla dzieci. Pokój jest taki jak w załączniku to żółte okno dopiero będzie dołożone. Pokój ma być dla 10 latka i 13 latki. Zakładam zrobienie dwóch wejść w miejsce tego obecnego, nie chciałbym aby wejście do jednego pokoju było przez pokój inny. Pytanie jak to zrobić ?

rozważę każde rozwiązanie nawet typu prosto i na ukos. Doradźcie jak to zrobić najsensowniej żeby wykorzystać jakoś to co zostanie.

podział ścianką z rigipsu na stelażu.pokoj dziec.JPG

mile widziane rysunki z naniesionym podziałem na tym moim szkicu.

Dziękuję za odpowiedzi mimo że faktycznie za mało dałem szczegółów.

Drzwi i jakiekolwiek wejście możliwe jest jedynie w miejscu tych drzwi które są teraz z tym że mogę je całkowicie wyrzucić niestety nie mogę ich przesunąć mam jedynie po 10-15 cm. Okna też nie ma możliwości przesunąć. Plan taki mam żeby zrobić coś na pomysł Kinka(i) z tym że ten korytarzyk chciałem ograniczyć jedynie do drzwi jedne prosto drugie w prawo. Zdaję sobie sprawę że podział pokoju na pół na wprost jest teoretycznie najprostszy ale mam dwa "pokoje" po 2m szer czyli ciężko cokolwiek sensownego zrobić. Dlatego pomyślałem żeby podzielić ścianką z jakimś uskokiem tak żeby pokój stał się nieco ustawniejszy i ciekawszy ale.... no właśnie jak?

• 2 weeks później...