artur100g 02.08.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam,nie wiem czy to właściwy dział, ale napiszę tutaj o natrętnym bocianie, który upodobał sobie mój nowy dach.Otóż mam niedaleko gniazdo bocianie i z tego względu jeden natrętny osobnik notorycznie nocuje na moim nowym dachu, zostawiając ślad po swoim pobycie w postaci opsr... dachu!Mam blachodachówkę, a to niestety nie działa na nią zbyt dobrze.Czym lub jak odstraszyć tego ptaka, jakieś pomysły? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pegas 02.08.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Jak sądzę ptaki też powinny być wrażliwe na ultradźwięki. Np tu http://www.hodowlany.pl/i591_Ultradzwiekowy_odstraszacz_ptakow_kun_gryzoni_uniwersalny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 02.08.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam, nie wiem czy to właściwy dział, ale napiszę tutaj o natrętnym bocianie, który upodobał sobie mój nowy dach. Otóż mam niedaleko gniazdo bocianie i z tego względu jeden natrętny osobnik notorycznie nocuje na moim nowym dachu, zostawiając ślad po swoim pobycie w postaci opsr... dachu!Mam blachodachówkę, a to niestety nie działa na nią zbyt dobrze. Czym lub jak odstraszyć tego ptaka, jakieś pomysły? Dzięki Ja bym się upewnił, że antykoncepcja działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts