Yorey 02.08.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Mędrcy, jestem w takiej głupawej sytuacji - mianowicie mam rozgrzebaną budowę (u progu wykończeniówki) i do tej pory korzystałem z prądu sąsiada, ale jak to w życiu bywa - dłużej już nie powinienem tego robić. Złożyłem jakiś czas temu akces do RWE Stoen o przyłącze energetyczne - nieoficjalnie zostałem poinformowany, że mogę liczyć, że rzecz zostanie zrealizowana w wakacje - czyli teoretycznie maximum miesiąc i ten prąd powinienem mieć, ale.. w międzyczasie obsunąłem się jakieś 2-3 tygodnie z ustanowieniem służebności przesyłu na rzecz RWE, nie wiem czy to nie będzie miało wpływu na termin realizacji... W efekcie zastanawiam się, czy nie wnioskować o przyłącze budowlane - ale 1. nie wiem ile we Warszawie się czeka na takie przyłącze2. wieść gminna niesie, że taki prąd jest gęściejszy, czy też leci pod większym ciśnieniem, bo w cholerę droższy jest3. a do tego jeszcze baby na targu gadajo, że jak się zrobi taki prąd budowlany, to potem trzeba za niego płacić tę stawkę budowlaną aż do momentu końcowego odbioru4. za diabła nie mam pojęcia jakie są koszty "startowe" takiego przyłącza? Będę wdzięczny za Wasze rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 02.08.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 1kwh prądu budowlanego kosztuje właściwie tyle samo co "zwykłego". różnica jest taka, że w budowlanym masz opłaty stałe uzależnione od mocy przyłączeniowej, co mniej więcej daje 50 zł/miesiąc nawet jak z prądu nie korzystasz. w "prądzie zwykłym" jak nie korzystasz to nie płacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 02.08.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 czyli w przypadku ciągłego prowadzenia robót - nie ma co się tego bać? Ile czasu potrzebuje STOEN by to podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts