Christo24 02.08.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam! Po długich problemach z przeciekającym balkonem, wycinaniu wylanej posadzki, malowaniu uszczelniaczem, poprawianiu opierzenia itd. chyba udało się zatamować przecieki. Czeka mnie jeszcze montaż balustrady i obawiam się, że po tym znowu zacznie przeciekać. Wiem, że jest możliwość montażu od czoła, jednak podobno jest dobry sposób montażu od góry stosując specjalną zawiesiną iniekcyjną. Zastanawiam się jednak jak sprawdzić czy ta zawiesina lub coś podobnego zostanie użyte. Balkon robi dewelopper i muszę go ostro pilnować, ale w tym przypadku za bardzo nie wiem jak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.08.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 zdaje się, ze kotwy chemicznie są dobre do takiego montażu, a jak sprawdzić? chyba najlepiej być przy tej robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astrady 28.08.2015 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 W przypadku montażu balustrad na powierzchni bez ocieplenia itp. a jedynie do żelbetu, do słupka przyspawana jest kryza i 3-puntkowo słupki mocowane są do podłoża poprzez wykorzystanie prętów gwintowanych M8 o standardowej długości 150 mm + podkładka + nakrętka. Pręt mocowany jest do podłoża za pomocą żywicy. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: ScreenHunter_248 Aug. 27 10.07.jpg Wyświetleń: 0 Rozmiar: 43,4 KB ID: 328811 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 28.08.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Zamontuj od czoła!! I też to pouszczelniaj. Lepiej przyjmować rozwiązania, które z natury rzeczy ograniczają ryzyko. Zwłaszcza, że jak piszesz masz już wykończoną powierzchnię. Przy montażu "od góry" najpierw trzeba zamontować elementy kotwione balustrady, wszystko odpowiednio pouszczelniać i dopiero zabierać się za nawierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts