Natalia Stanko 02.08.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Kochani jestem na forum od dawien dawna. Domek wybudowałam parę lat temu. Fajnie się mieszka, ale dojazdy do pracy mnie wykańczają. Postanowiłam więc kupić niewielkie mieszkanko w mieście. Developer trochę mnie zwodził, ale już wszystkie formalności dopełnione. Trochę pisałam o swojej łazience, ma być tak: Dekor to nadruk na płytkach, pomyłkowo zrobili mi w sepii, ale firma zakupiła płytki na własny rachunek i robią czarno-biały. No a teraz pokój z aneksem kuchennym. Zaprojektowała go Agnieszka G. Miało być na biało, a jest kolorowo. Patrzę codziennie i wiecie co? Cudny jest ten projekt. A co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 02.08.2012 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Aneks kuchenny z płytkami Bardelli: Ja co prawda myślałam o takim ułożeniu ( Two, dzięki kochana): Ale projektantka twierdzi, że ich piękno lepiej się ukaże w szachownicy. Bałam się, ze ta szachownica stanie się głównym punktem pokoju. No ale właśnie kolorowe szafki przełamały ich dominacje. Co mi radzicie? Szachownica czy układ "obrazka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 02.08.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Wnętrze mi się bardzo podoba,płytki też w układzie obrazka,ale zmieniłabym stół w kuchni na czarny i dodała jedną poduszkę w kolorze szafki (ceglasty/bordo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 02.08.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Ja bym stolu na czarny nie zmieniła, wyłacznie ze względów praktycznych - teraz mam czarny, w dodatku szklany blat w stole. Masakra - brudzi się szybciej niz ja zdążę wycierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 03.08.2012 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Ogólne założenie było-na biało. Nie boję się, że będzie mdło. Salon ma aneks kuchenny, więc dużo się będzie działo. Właśnie ta biała baza miała to uspokoić. Dodatki chciałam czarne, niewiele-dywan, ew. fotel, ramki itd. Nieustawny jest kaloryfer-długi na 1,5:o metra. To jego i całą główną ścianę chciałabym zabudować, a wersalkę postawić tyłem do regałów. Każdą radę uważnie przeanalizuję, więc śmiało-krytykujcie. Co ja widzę w tym projekcie do zmiany: za dużo stołów i stolików-3 w pokoju. Pracować ( boszsz kto by chciał w domu pracować) można przy stole obiadowym. Gdzie zmieszczę takie sprzęty jak suszarka, odkurzacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 03.08.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Natalio, ależ u Ciebie będzie pięknie! Ten nadruk na płytkach w łazience - Zgadzam się z projektantką, że płytki lepiej będą wyglądały w szachownicę. A te kolorowe szafki nad kanapą są świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 03.08.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witajcie Aniu, kinka, szocik Dziękuję za pochwały ( projektu) Czekam na konstruktywne pomysły. Czy zabudować scianę z kaloryferem po całości czy zostawić jak jest. Dywaniki umowne. Sofa tyż inna będzie Ostrożnie z krytyką, ciśnienie ostatnio mi skacze:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 03.08.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Aniu, a jak szukałaś swoich lamp nie spotkałaś jakieś do mojej łazienki nad lustrem? Takiej jak na projekcie zwykłej świetlówki chyba nie chcę, innej nie mogę znaleźć, no chyba że taka: http://www.aquaform.pl/images/products/r_157.jpg ma rozmiar 148 cm, będzie odrobinę krótsza od lustra, ale cena mało sympatyczna 675,00zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.08.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Natalia,pięknie!!! Zapowiada się bombowo!!Wspaniała łazienka, i wiesz, okropnie mi się podobają wszechobecne biele, szarości i czerń!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 03.08.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Natalia - bardzo dobry projekt pod względem estetycznym. Kolorystycznie wszystko jest bardzo harmonijnie dobrane. Ja lubię kropelki intensywnego koloru, dlatego kompozycja kolorowych szafek nad kanapą i biurkiem bardzo mi się podoba. Co za dużo białego to też nie zdrowo Nad płytkami zdecydowanie cegiełka Od strony funkcjonalnej - bardzo fajna kuchnia i ogólne rozplanowanie pomieszczenia. Wcale nie za dużo stołów i stoliczków. Stół przy kuchni - widadomo do czego. I nie wierzę w dzielenie funkcji ze stolikiem do komputera Nie znam domu, w którym jak już laptop jest, to nie stoi non stop na wierzchu. Dlatego warto mieć do niego miejsce. A jak będizesz planować korzystanie ze stołu, to w efekcie na małym stole będzie się kiepsko jadło, bo połowę będzie zajmował laptop i śmiem podejrzewać, że nie będize Ci się go chciało za każdym razem zdejmować. Chyba, że masz takie przyzwyczajenie, że pracujesz i jesz. Oczywiscie stolik pod laptopa nie musi byc taki duży, można go zmniejszyć a wstawić większą kanapę. Mały stoliczek - żeby odstawić kawę swoją, jak się już ją pije na kanapie przed telewizorem. Poza tym zakładam, że raz na jakiś czas jeden lub dwaj gośćie Cię odwiedzą, i wtedy też przyjemniej jest w pewnym momencie zasiąść na wygodnej kanapie i stoliczek znowu się przydaje. To czego mi brakuje to większa ilość miejsca do przechowywania. Nie wiem, jak z przedpokojem, ale nawet jeśli nie będziesz tu trzymać wszystkich rzeczy (bo masz dom) to porządna szafa być musi na bieżące ubrania, buty, kurtki i torebki :D:D No i zabudowałabym szafkę pod TV. No i przyznaję, że MOCNO liczę na to, że wrzucisz - nawet na jakiś czas- zdjęcia z realizacji. Bo wizu to wizu, a zdjęcia pomieszczenia to drugie BTW A w ogóle, wrzuć może plan mieszkania, pliiizzzz. Tak poglądowo po prostu Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 03.08.2012 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Szarlotka-komplementy z twoich ust:oops: zawstydzasz mnie... Aantenka ,liczyłam po cichu, że przyjdziesz:hug: więc po kolei miejsca do przechowywania nie ma, korytarz wąski, a po jednej strony okna balkonowe do sufitu, tu rzut: Aantenka jaka cegiełka, szachownica? Bo nie zrozumiałam Agnieszka G. biurkiem przy sofie zakryła długaśny kaloryfer, ma 150cm Szafa jest po prawej stronie szerokość 100 na ubrania, do sufitu,. Może jej nie widać, bo bok szafy pomalowała na szary kolor jak ścianę W przedpokoju zmieszczę jakieś śmieszne wieszaczki na bieżące ubrania. Reszta w szafie. Właściwie w łazience jest sporo szafek-dwie osiemdziesiątki, obok pralki szafka z koszem na pranie, nad WC 4 szafki zabudowane w ścianie. No ale było nie było bluzek do toalety nie schowam:no:Ewentualnie ręczniki, chemię, może mały odkurzacz kupię i wlezie do tych szafek przy umywalce, wiadro, mop-to w łazience. Zmniejszenie biurka nic nie da, bo biurko stoi przed kaloryferem, a od kaloryfera zostaje 311cm, 100 na szafę i 211 na sofę. Szafka pod RTV poglądowa, jak dojdzie do wyborów-mocno liczę na zdanie dziewczyn i twoje Oczywiście, że będą zdjęcia. Na razie nie mam czego pokazywać, bo w tej chwilina głównej ścianie wisi klimatyzacja w okropnej zabudowie z G-K, będzie przeniesiona na drugą ścianę Ja właściwie miałam jeden jedyny powód do założenia wątku - żebyście kochani POMOGLI mnie. Bo ja konserwa jestem. Dom zbudowałam zupełnie w innym klimacie i zatęskniłam za czymś dizajnerskim,, bardzo nowoczesnym. Starzeje się? Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Natalia Stanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 03.08.2012 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Narendil no patrz, będziemy mieć wspólną Muchę, czuj się tu jak u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 03.08.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Natalio fajnie u Ciebie ... będzie Co do układu płytek w kuchni to zdecydowanie szachownicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 03.08.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Ano, będzie. Dla tego wątek w projektach się znalazł, nie w dziennikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.08.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam się i ja. Zapowiada się cudnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 03.08.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Cześć Anetko Ja tam parę lat temu byłam twoją cichą podglądaczką, wzdychałam do ceglanej ściany, współczesnych detali... Aaaaa i kopiowałam od ciebie przepisy kulinarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.08.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Natalio bardzo mi miło. a przepisy sa skopiowane od naszych forumowych kolezanek, wszystkie swietne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 04.08.2012 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Witaj Ola! Zaczynam od łazienki.Zapodam więc szczegóły ŁAZIENKA Początkowo chciałam duże kafle, ale PA uświadomiła mnie, że wymiary moich ścian nie pasują do wymiarów kafli. Boszsz na wizualizacji były same przycięte kawałki. Np. wnęka prysznicowa ma 124cm, a długość kafla 60. Nie można było dać 2x60 i docinek 4 centymetrowy. Trzeba było trzy kafle przyciąc po około 42 cm. Zrozumiałam, że muszę zmienić wymiar kafli. Wybrałam Marazzi seria Architettura, białe błyszczące 15/15. Gdy je zobaczyłam normalnie się w nich zakochałam. Postanowiłam nie zważać na opinię basenowych wymiarów i zakupiłam je. Podłogowe tej samej firmy seria Citto. Również mają wymiar 15/15, tylko matowe. Fuga na ścianach biała,na podłodze srebrna. Będę pilnować, by FUGI się zgrywały. Jest to dla mnie ważne. Szafki będą na zamówienie białe lakierowane. Blat z konglomeratu. Umywalka jednak będzie po środku, nie jak na wizce z lewej strony. Kosz przy pralce też będzie meblowy. I tu mam zagwozdkę Żeby był podobny look muszę kupić umywalkę dolomitową lub z konglomeratu. Które podobno sie rysują, żółkną itd. A ja bardzo bym chciała ceramiczną Tylko że ceramiczne mają obłości i trudno będzie to spasować z blatem obok. Co radzicie-DOLOMIT CZY CERAMIKA? Oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 04.08.2012 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Sprzęt Umywalka-nie kupiona, wybrany model Elita Barcelonahttp://megalazienki.pl/img/produkt/21098/350x280,luna.jpgWC-Roca Gap, nie wklejam wszyscy wiedzą jak wygląda;)Brodzik z konglomeratu Sanplast 110/100http://www.sanplast.pl/typo3temp/pics/9b6a1afd56.jpgDrzwi wnękowe tej że firmy:http://www.sanplast.pl/typo3temp/pics/32fdcdaae7.jpg Przy WC bidetka Treshttp://www.sklepbaterie.pl/public/images/produkty/duze/3285-19308.jpgBateria umywalkowa Kludi O-ceanhttp://image.ceneo.pl/data/products/6772764/f-kludi-o-cean-383450510.jpgi prysznicowa Kludi , o taka:http://www.cermag.com.pl/sites/default/files/styles/salony_zoom/public/produkty_promocje/esprit zestaw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.08.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Narendil no patrz, będziemy mieć wspólną Muchę, czuj się tu jak u siebie Czyli co? Mucha zaklepana? A jakiej dokładnie lampy łazienkowej szukasz? Muszę Cię, Natalio, zmartwić, ale im dłuższe tym droższe Może zamiast jednej długiej, dwie krótsze? Ogólnie wybór jest niewielki, i te ceny I głupie pytanie odnośnie łazienki. Skoro blat z konglomeratu (tak jak w kuchniach się robi, tak?), to dlaczego nie można z niego również umywalki zrobić? Nie śmiać się tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts