Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Współczesnie i na biało...

Recommended Posts

Zwiększając kompresję.

Doczytałam, że używasz Photoscape. Zainstalowałam sobie i sprawdziłam :)

W momencie, kiedy zapisujesz plik, możesz wybrać poziom jakości.

Zmniejszając uzyskasz mniejszy rozmiar.

A często zmiana nie jest dostrzegalna.

Masz tam od razu też rozmiar zdjęcia.

[ATTACH=CONFIG]139646[/ATTACH]

O właśnie – plik nie może być większy niż 2 Mb = 2000 Kb

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale, ale..... szociku, to są zdjęcia mojego domku:p.

A projekt łazienki i pokoju z aneksem kuchennym dotyczy mieszkania w mieście. gdzie zarobkuję i czasem chciałabym zostać na noc (m. in. kiedy kuleżanki idą na drinka, a ja nie mogę, bo muszę wrócić do domu :cool:)

Aniu - stokrotne dzięki, :hug:bo ja głupia zwiększałam właśnie poziom jakości prawie do 100%:mad:

Agawi - domek dziękuje, ale przy urządzaniu zrobiłam podstawowy błąd - nie wprowadziłam nutki nowoczesności ani kropli. Trochę więc znudzona jestem, poza tym nie wyobrażam sobie mieszkania 35mkw w stylu retro:no:

pesteczko - dom jest całkowicie urządzony dawno temu, teraz współczesność za mną łazi. Mówiąc o mieszaniu stylów, masz na uwadze moje mieszkanko?:rolleyes: Ja na te panele z I. tez zwróciłam uwagę, tylko one wąskie są. I zastanawiam się, czy na 1 moim oknie o szerokości 280cm 6 roletek - to nie przesada?. Chyba jednak stanie na zasłonach.

O panelach myślałam do mieszkanka. IKEA ma chyba do 80 cm szer. Ale widziałam takie w necie i wydawały się szersze.

O http://www.kamadesign.com.pl/pl/zaslony-panelowe tu mają od 45 cm do 100 cm szerokości i 350 cm wysokości.

O domu tak napisałaś, ze zrozumiałam, że tęsknisz za jakimiś zmianami :D

kurcze no tak mi jakos ten mały aneks nie pasił do reszty zdjec, ale sobie pomyslałam - dziwny projekt i tyle :p

:rotfl:

Natalio coś nie słuchają Cię te programy, bo obrazki nadal małe :(

Natalko

skrzynka przepełniona :mad::mad::mad:

Warjatkkkkka a tą kawusie to ja mam sama wypić??:hug::hug:

Przez tę akcje z drobiem nawet do Ciebie nie zajrzałam

a widzę że ty mieszkasz po królewsku

piękne, spójne dopracowane wnętrza :yes:

Ale rozumiem chęć zmiany na coś lżejszego i prostszego w formie

ptoszki będą się obłędnie prezentowały na tych konsolach

będzie gites juz to widzę

Julianko - no okropnie mnie to wkurza, bo wklejam 1 zdjęcie i jest OK, a następne nie chcę wchodzić:mad:, zamula mi się komputer. A jak wklejam z kompa, to są małe, Ręce opadają i nie chcę mi się już niczego wklejać;)

Karolku - czekam na kurczaki:hug:, i masz rację -staną na konsolkach na BN, obok domków dla ptaków:lol2:

Agawi - ale czemu ja nie miałam problemów na FM w starym wydaniu?:rolleyes:

Co u mnie? W sobotę ponoć mam odebrać wykończone mieszkanie, zrobię zdjęcia i BĘDĘ MORDOWAĆ SIĘ Z WKLEJENIEM:P

Dziewczyny - gdzie kupowałyście akcesoria łazienkowe???

Potrzebuję reling na ręczniki do łazienki, szeroki na około 60-65cm chromowany i ładny.No i nie za tysiąc pięćset;)

malkul - dzięki, ja widziałam tę serię w Castoramie i wydała mi się nieco droga. Ale porządna, to fakt. Ale jakoś 360zł za reling na ręczniki nie chcę mi się wydawać.:rolleyes:

Dla tego serdecznie dziękuję Venusce za pierwszego linka, tam znalazłam czterokrotnie taniej:wiggle:

Toluś, dla ciebie ciepełko kominkowe:

http://i2.fmix.pl/fmi1850/7f2db3c900047c5950716b97

Dzisiaj rozpaliliśmy, bo wczoraj ciepło było, ale wietrznie. Za to dzisiaj termometr z rana pokazał 5 st.C.

Superaśny i kafle ma śliczne - zielone :wiggle:. Ja mam kafle z pieca mojej babci, ale beżowe. Tym niemniej chcę z nich zrobić gdzieś w domu kawałek ściany. Myślałam o wykorzystaniu przy kominku, ale na razie mam otwarty, więc kafle leżą.

Czy Wy też jak wracacie z ogrodu do domu, a w piec nahajcowane, to opieracie się o niego plecami i chłoniecie ciepełko? Tak było u mojej babci :wiggle:

W kominku podpalamy już od tygodnia. Nie dlatego, że jakoś zimno (najniżej było ostatnio 10 rano), ale jak pada to wilgoć w powietrzu i kominek świetnie to likwiduje. Poza tym, jak ponuro, to ogień działa cudownie na psychikę