aneta s 11.08.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Natalia a z czego i jaki kolor będzie miał blat? mi na tej wizualizacji az prosię się o biały piekarnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 11.08.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 ja też myślę że jednak biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.08.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 wklejam białe piekarniki Gorenje BO 71 SYW ( CENA 1200) http://www.megamedia.pl/_p/71/n/piekarniki-bez-sterowania-do-plyt-gorenje-bo-71-syw-p71118.jpg [h=1]Bosch HBG 34B520 (CENA 2200)[/h]http://agdhome.pl/media/products/fe2ae0b7fc1eb5dc80b662967827f71c/images/thumbnail/large_product.jpg?lm=1335282205 Smeg SC106B-8 8 ( cena 2400) http://www.zabudowa-agd.pl/sklep/1/2_cd1868ec28c9ef4799dbcb2cf0726d9d.jpg I przypominam mój pierwszy typ 2 w 1 piekarnik z mikrofalą Bosch HBC84K523 ( cena3100) http://www.luxemedia.pl/design/_gallery/_250_250_1/19230.jpg Stylistycznie pasują wszystkie Teraz wybór. Musze polatać po stacjonarnych sklepach. Najłatwiej będzie podjąć decyzję, gdy zobaczę to na własne szeroko otwarte oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.08.2012 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Anetko - blat czarny na bank, tera mam jaśniutki i masakra. Jak pamiętacie u mnie "plują" Wybór poszedł od zlewu, w tej chwili konglomerat-szampan, takie ecru. No cóż, może felerny dostałam:bash: Nazywam go "moje kochane przekleństwo". Czyści się tylko za pomocą Domestosa, delikatne środki nie pomagają, tylko ze ja nie mogę używać chlorków, bo mam eko oczyszczalnię i giną mi bakterie ( a to skutkuje smrodem:lol2:).A jaki ty masz model Gorenje, pamiętasz może? Malkul - tez wydaje mi się, ze powinien być biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.08.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Ja mam serię Ora ito white, ten model http://www.gorenje.pl/kuchnia/piekarniki/piekarniki_do_zabudowy?c=259559 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.08.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 BIAŁY i już A Gorenje to bdb jakość. To ocena naszego przyjaciela, który kilka lat pracował u nich jako szef serwisu na całą Polskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.08.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 wklejam białe piekarniki Gorenje BO 71 SYW ( CENA 1200) http://www.megamedia.pl/_p/71/n/piekarniki-bez-sterowania-do-plyt-gorenje-bo-71-syw-p71118.jpg O! Moja seria Ja też jestem zakochana w designie Gorenje , mam biały piekarnik i biały szklany panel,no i białą indukcję ta biel absolutnie nie wpada w zielony! ja mam z białymi lakierowanymi frontami i wygląda według mnie bardzo dobrze! Na forum czytałam, że komuś wpada. Więc się dzielę Ja i tak wolę czarny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 11.08.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Ja też jestem za białym, Gorenje chyba będzie dobrym wyborem:) A i cena nie taka straszna;) Ma być współcześnie i biało wiec nie ma co sie zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 11.08.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Opinie na temat czarnego blatu są różne, ale sporo osób twierdzi, a nawet sami producenci blatów, że czarne blaty są trudniejsze w utrzymaniu.W zależności od tego z czego jest blat, widać na nich rysy i zaschnięte kropelki wody. Nie piszę tego z autopsji, bo ja zawsze miałam jasny blat. Teraz też zdecydowałam się na biały, bo nie miałam z nim problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.08.2012 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Madziu - na debaty o blacie przyjdzie czas później Powiedz, bo ty z racji zawodu musisz oglądać sprzęt AGD:rolleyes: - widziałaś gdzieś ten piekarnik biały Gorenje? Aniu - a czemu widać jeden kurek? Ty będziesz miała taki sam tylko czarny? O nie, z prawej strony jest chyba drugi Widziałaś go na żywo może? Cenka jest przyjemna:yes: Pesteczko, mariomileczko - dzięki za głosik Teraz kuleżanki - ten ostatni mam sobie darować? Ten za 3000? I z dodatkową szufladą na patelnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 11.08.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) A to o piekarnikach miało być? A patrzyłaś w Saturnie? W Mega Media - w sklepie internetowym mają białe piekarniki, ale musisz do nich zadzwonić i zapytać czy mogłabyś zobaczyć przed kupnem. Ja tak zrobiłam z baterią zlewozmywakową Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 11.08.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 jezeli chodzi o utrzymanie w czystosci, to napewno bialy piekarnik (osobiscie bardzo podoba mi sie ten Twoj wybor-SMEG), ale jest takie drobne "ale": -jaki masz odcien bieli frontow, wiesz? chodzi o to, ze jak dasz piekarnik bialy, fronty masz tez biale i nie bedzie to ten sam RAL to sie piekarnik zrobi wlasnie "zielony" lub co gorsza "zolty";) - wiesz co mam na mysli...dlatego tez, bylabym ostrozna przy wyborze piekarnika, mysle, ze czarny nie wygladalby zle, fajnie odzielalby te szafki z roznymi poziomami szuflad... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.08.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 leat - dobrze prawisz, ale odcień frontów chyba jest łatwiej dobrać do piekarnika niż odwrotnie, Anetka ma u siebie sprzęt Gorenje biały i białe lakierowane fronty i jest super. A ty jak zgrałaś kolory, podziel się Te różnicy poziomach szuflad tez mnie męczą, rozwiązaniem byłby piekarnik 2 w 1, wtedy zrównałaby się szuflada w piekarniku z dolną szufladą w szafkach obok. Ale kurcze w tym modelu nie ma żadnych bajerów, jakie ma twój. Za co tyle kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 11.08.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 leat - dobrze prawisz, ale odcień frontów chyba jest łatwiej dobrać do piekarnika niż odwrotnie, Anetka ma u siebie sprzęt Gorenje biały i białe lakierowane fronty i jest super. A ty jak zgrałaś kolory, podziel się nie zgralam:rolleyes:, celowo -fronty mam RAL 9002 (wpadają w szarosc) a piekarnik RAL 9010 (czysta biel), moglam oczywiscie dac fronty idealnie dopasowane do piekarnika, ale wtedy zrobiloby sie u mnie zbyt sterylnie i za bardzo "swiecilaby" kuchnia na tle bialej podlogi, drzwi, bialych podstopnic, stolu czy komody...to wszystko mam rowniez biale, ale drzewo polakierowane na bialo zawsze bedzie wygladalo w porownaniu do lakieru żółto,zielono czy po prostu jakby brudno...a ze panele mają taki odciel lekko szarawy, sciany szare, wiec dalam fronty biale z odcieniem szarego i jest dobrze;), gdybym miala inny kolor podlogi i drzwi, z pewnoscia fronty bylyby w RAL 9003 lub 9010. [quote name=Te różnicy poziomach szuflad tez mnie męczą' date=' rozwiązaniem byłby piekarnik 2 w 1, wtedy zrównałaby się szuflada w piekarniku z dolną szufladą w szafkach obok. Ale kurcze w tym modelu nie ma żadnych bajerów, jakie ma twój. Za co tyle kasy[/quote] a to Ty jeszcze nie masz tej kuchni zrobionej? sorki, wbilam sie do Ciebie tylko z powodu piekarnika:razz: bo jak nie...to moze pomysl nad szufladami wewnetrznymi...ja mam i sobie chwale. Troche nie kumam tych czterech szuflad, nie lepiej zrobic 3 glebsze? ja mam w sumie w kuchni 4 wewn szuflady, oczywiscie tych dolnych nie licze + szuflade na naczynia zaroodporne pod piekarnikiem, brak gornej zabudowy i wiesz co? nie brakuje mi miejsca (ale jest nas dwoch). A powiem Ci, ze napewno w utrzymaniu czystosci są lepsze pelne fronty, a nie dzielone na szuflady, ok, ktos powie, ze trzeba otwierac jakby podwojnie, idzie z tym zyc;) Moj piekarnik kosztowal 3600, fakt za ten co pokazalas to nie wiem za co tyle kasy, chyba za marke:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.08.2012 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Leaatko Jak bym miała kuchnię zrobioną, to wkleiła bym wątek gdzieś w Galerii, a ja przycupnęłam w projektach;). Mam tylko projekty, wizki, nie zaczęłam jeszcze robić łazienki, chociaż wszystko kupiłam. Nie mam podłóg, drzwi no i kuchni. Czego ja jeszcze nie mam? Szuflady 80 obok piekarnika rozplanowałam tak-góra na sztućce, środek na sypkie, dół na garnki i patelnie. Szuflady 45 po lewej od piekarnika spełnią rolę mini spiżarki - góra-przyprawy, niżej słoiczki i dolna butelkowane artykuły ( oleje, soki) Nie będzie 4 szuflady, wszystko się zgra:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 11.08.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 a no..fakt:P przyjzalam sie jeszcze raz temu projektowi i troche nie łapie rozmiarow. Patrzac od prawej na zdjeciu:-lodowka 60cm, potem co? dwie 45? potem 80, potem piekarnik 60 i szuflady 45?tak mi to wyglada...chyba ze to sa wszystko 60 i tylko ostatnia to 45? kurcze, jutro musze dokladnie przejzec caly wątek, bo pewnie skonczy sie tak, ze sie okaze, ze wszystko wczesniej pisze, a jak ciemnogród wpadam i sie kręce:bash: ...takze do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 12.08.2012 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Zabudowa jest taka (od prawej) - Lodówką- 63, gdzie 3 na otwieranie Zmywarka 45 Zlew 50 Blat roboczy, pod nim szuflady 80 Piekarnik 60 Szuflady 45 Wiem, nie zaszalałam, ale co można byłoby zrobić na 343 cm ściany? Kiedyś myślałam, żeby górnych szafek nie robić. Ale gdzie schowam filiżanki, szklanki, talerze? Muszę je mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 12.08.2012 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Nad drzwiami debaty nie będzie, są tylko do łazienki ( dobrze, bo balkonowych dla odmiany mam 3 szt.) Melduję, ze w ilości 1 szt. zamówione zostały te: http://bialedrzwi.comoj.com/slides/Paris%20c1.jpg1.jpg Cena 1780 zł Drzwi bezprzylgowe, z chowanymi zawiasami, na ramiaku dębowym, z podcięciem wentylacyjnym i inną klamką niż na zdjęciu Musiałam dokonać modyfikacji:lol2: Drzwi znalezione w necie i trochę się denerwuję, bo mam różne doświadczenia z zakupami na odległość. Ale cóż, u stolarza nie byłoby taniej, a i tych przecież nie widziałbym wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 12.08.2012 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Oluś - mi też wnętrza sprzętów 2 w 1 wydają się SKANDALICZNIE MAŁE , za to cena skandalicznie duża Piekarnik myślę, że będzie biały, tylko muszę na żywo parę modeli zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.08.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Ja tez jestem zwolennikiem tradycyjnych sprzetów w kuchni - gotuje duzo, pieke tez sporo. Do tej pory nigdy nie piekłam indyka, ale ... moze za rok wpadne na jakis super przepis i co wtedy? Mam z nigo zrezygnowac tylko dlatego, ze mieso do piekarnika nie wlezie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.