dana0606 05.11.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 No to pięknie Was urządzili budowlańcy i włąsnie dlatego chcemy sami sobie budować domek. Ale może poprawią, w każdym razie ja bym nie pozwoliła na to, aby mieć różne wysokości okien na jednej stronie budynku, jak to by wygladało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 05.11.2013 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Wygląd to na szczęście nie problem. Zadba już oto przedstawiciel okniarzy - będą równiutko pod laser. Kosztami ewentualnych poprawek, czy dodatkowego materiału obciążę winowajców, z tym że zrobię to w odpowiednim momencie psychologicznym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 05.11.2013 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 (edytowane) Wyrównanie okna uzgodnione. Ekipa doklei od góry 4 cm xps, kierbud zaakceptował. Jednak wyłapałem że szalując strop, poszli na skróty. Wg projektu część stropu nad wykuszem ma być obniżona, a chłopaki polecieli równo po całości. Zwróciłem już uwagę i będą pewnie poprawiać. edit: fotki starym telefonem od środka i z boku - drabinki nie ma, trzeba kombinować żeby zobaczyć co na górze w tle nasza 'wieża Eifla" Edytowane 6 Listopada 2013 przez blekowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 06.11.2013 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Majster po bezsennej nocy, zadzwonił rano, że część stropu na wykuszem bezproblemowo obniżą i będzie dobrze... Oby ORMO czuwa i blekowca czuwa, musi być dobrze. Howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 13.11.2013 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Dzisiaj po południu podpisuję zamówienie na okna, jadę potem do Casto po trochę boazerii na ściany w mieszkaniu 'pożarte' przez kota . Powoli sobie porządkujemy mieszkanko szykując je do przyszłorocznej odsprzedaży. Odrapane tapety by odstraszały a upilnowanie futrzaka na tym etapie jest praktycznie niemożliwe - dlatego na najgorsze miejsca damy drewienko chociaż jest passe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 14.11.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 12 grudnia - montaż okien i drzwi, zatem, ssz. Tak się umówiłem i może się udać. Dzisiaj ma być koniec kręcenia zbrojenia stropu, jeszcze szalunki i w poniedziałek zalewanie betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 14.11.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 No to plan jest napięty... A dekarze zdążą pokryć dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 14.11.2013 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Goście od okien mówią, że im starczy sama membrana. Dach jest do bólu prosty, dwuspadowy, bez lukarn, komina, ... powinni zdążyć. Zresztą zawsze można mając już termin, trochę go przesunąć, zaklepywanie od nowa to inna rozmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 14.11.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Im dach w ogóle nie jest potrzebny tylko otwory w ścianach. Moim zdaniem to za wcześnie by mówić i terminie montażu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 18.11.2013 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 (edytowane) Prostuję wcześniejsze zapowiedzi, po przyjeździe na budowę okazało się, że mamy zrobione zbrojenie dolne i część górnego zaczętą oraz wyprowadzenie zbrojenie części słupków kolankowych. Ekipa podtrzymuje termin poniedziałkowy zalewania stropu. Oglądanie zbrojenia - wczoraj po drabinie na strop wlazłem ja i potem kierbud. 'Gościli' nas przedstawiciele ekipy, ogólnie poważnie i naukowo było. Jak się kierbud zgodzi to tu jego facjatę też zapodam, przy pracy, jak weryfikuje zgodność wykonania z projektem. Tym razem było bez uwag - chłopaki się sprężyły i stanęły na wysokości. Edytowane 18 Listopada 2013 przez blekowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 18.11.2013 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Dzisiaj strop ma zostać zazbrojony, kierbud na kontrolę umówiony, na jutro zamawiają betoniarkę z pompą i będzie akcja lanie stropu. Żeby tak całkiem nie rozleniwić się, to ja z kolei w mieszkaniu zacząłem moją pierwszą w życiu przygodę z kładzeniem boazerii w miejsce tapet zdartych przez kotkę. Wyliczona potrzebna ilość okazała się nietrafiona, w sklepie liczą szerokość deszczułki chyba razem z piórem, które na ścianie znika. W każdym razie dzisiaj po południu kolejna wizyta w Castoramie, po pistolet do kleju (z posiadanego zamek 'wylatał'), deszczułki, materiały do wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 19.11.2013 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 ... W każdym razie dzisiaj po południu kolejna wizyta w Castoramie, po pistolet do kleju (z posiadanego zamek 'wylatał'), deszczułki, materiały do wykończenia. Z zakupów nici, męczy mnie jakieś przeziębienie i na popołudnia brak po prostu sił... Po za tym majster zawołał, żeby mu w te pędy zawieźć gotówkę na beton, bo dzisiaj ma być zalewanie stropu! Ja do bankomatu, a ten że mu centralny komputer jego mać nie pozwala teraz pieniążków wypłacić Gotówka przesunięta zatem na dzisiaj - działamy jak zwykle na styk. Kierbud zatwierdził zbrojenie górne, panowie pokazali przy okazji swój patent na mocowanie szalunków - rzeczywiście wygląda ciekawie - pozwala obejść się bez wiercenia i czasu starczy mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 20.11.2013 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Strop od wczoraj się konserwuje - w Szczecinie dzisiaj pada równiućko i dobrze. Osiągnięty etap pozwala rozliczyć się za prace już wykonane i wnioskować o wypłatę premii gwarancyjnej w pko. Oględziny stropu dopiero dzisiaj, wczoraj zdrowie i brak pojazdu to uniemożliwiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 22.11.2013 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Dwa dni temu zaliczyłem pierwszy spacer po stropie . Ciąg dalszy prac w poniedziałek, może w piątek zdejmą boczne szalunki jak pogoda pozwoli. W międzyczasie trwały intensywne uzgodnienia kierbuda i wykonawcy więźby co do ilości i rodzaju drewna potrzebnego na więźbę. Architekt/konstruktor dał ciała i jego zestawienie nie korespondowało z projektem - na szczęście w porę wyłapane i skorygowane. Wczoraj kolejne spotkanie z kierbudem, kompletuję papierki w celu zawnioskowania o premię gwarancyjną. Przy okazji rozmawialiśmy o kolejności dalszych prac, po zamknięciu domu oknami i drzwiami. Wychodzi że, najpierw ścianki działowe, potem elektryka, tynki, kanały wentylacyjne w podłodze, instalacja oc, kanaliza i hydraulika, podłogi, solar, sufit podwieszany, wełna na dach, regipsy na poddaszu.... - się rozmarzyłem Ponieważ na chwilę obecną otwory okienne mam wymurowane z dołem około 10 cm poniżej framugi, żeby określić ile mają teraz podmurować potrzebuję wybrać chociaż grubość parapetu wewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 25.11.2013 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Spacerek po stropie był? - BYŁ Zdjęcia z góry były?! - yhy... były, tylko że później się pokażą, bo to trzeba poprzekładać kartę z aparatu, do patyczka co pendrajw udaje z mrugającym oczkiem i dopiero patyczek do komputera, a w komputerze przerzucić, przekopiować, ustawić... - no mordęga straszna i się leniwcowi nie chciało wcześniej:mad: - Dzisiaj mamy nowy dzionek, poniedziałek pierwszy w tym roku z przymrozkiem, niestraszny on jednak ekipie, bo pierwszą warstwę na zaprawie murów dziś kładą by poziom chwycić. Jutro mają mi pokazać jeszcze jedno miejsce z dachówkami i pora będzie złożyć zamówienie na materiały na pokrycie dachu. Po własnych obliczeniach mniej więcej wiem ile których elementów potrzeba, więc rozmowa powinna być konkretna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 25.11.2013 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) Bazo danych forum muratora - puk, puk, proszę się obudzić. Wiem że jest zimno, ale trzeba być twardym, a nie miętkim.edit: no w końcu odetkało się... Edytowane 25 Listopada 2013 przez blekowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 25.11.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Spacerek po stropie był? - BYŁ Zdjęcia z góry były?! - yhy... były, tylko że później się pokażą, bo to trzeba poprzekładać kartę z aparatu, do patyczka co pendrajw udaje z mrugającym oczkiem i dopiero patyczek do komputera, a w komputerze przerzucić, przekopiować, ustawić... - no mordęga straszna i się leniwcowi nie chciało wcześniej:mad: - .... 'Patyczek" w komputerze, można zdjęcia zapodać Podejście do drabiny z uśmiechem wchodzić czy nie wchodzić - ot, to jest pytanie! lepiej pozdrowić tych śmiałków na górze z bezpiecznego dystansu kolejna odsłona 'paryskich' widoków z przyszłej łazienki żeby mury mogły piąć się do góry, do ich środka trzeba wetknąć też jakieś takie brzydkie druty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 26.11.2013 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Relacja z wczoraj. Pierwsza warstwa na zaprawie wymurowana. Ekipa przyspiesza, bo mrozów się trochę przestraszyli - mają mieć od dziś więcej ludzi więc robota pójdzie sprawnie. Środa- czwartek gotowe otwory okienne - mierzenie, w piątek zalewanie wieńca. Od poniedziałku można zacząć z więźbą. Normalnie zaczynam już myśleć o zorganizowaniu wiechowej imprezy. Wódki dawać nie będę bom nałogowy abstynent, ale po za tym, to jak najbardziej TAKIE wydarzenie warto uczcić. Prawdopodobnie w piątek lub sobotę pojadę z nimi do polecanej hurtowni pokryć dachowych porównać z najlepszą posiadaną ofertą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 26.11.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Swietne wiesci. Sezon w tym roku pozno wystartowal ale za to jest znacznie dluzszy. Oby Wam tam mrozy nie pokrzyzowaly planow.Cos w temacie OZC sie ruszylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 26.11.2013 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 W temacie OZC dobrą wiadomością może być to że aktualny projekt ustawy ma nr 4.0, więc jest szansa że śladem swych poprzedników trafi tam gdzie jego miejsce - do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts