artix1 17.12.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Dla nie-chemików przekład ... mam urodziny, będzie tort i zdmuchiwanie świeczek... Jestem nie chemikiem z krwi i kości i może dlatego nic z tego szyfrogramu nie skumałem . Najlepszego oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 18.12.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 100 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 18.12.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Sto Lat ! ... z hakiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 18.12.2013 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 A dzięki, dzięki... jeszcze mam ciągle -dzieści lat więc nie jest tak źle. Wczoraj tylko szybko na budowę wpadłem. Trwają porządki, ekipa zamontowała jętki, montaż membrany dzisiaj. Cały czas czekam na dachówki, które lada chwila powinny pojawić się na składzie. Wtedy wykorzystamy transport jeszcze do przewiezienia krokwi od kierbuda z domu na prowizoryczne schody. Wyjdzie trochę taniej. Okazało się, że bigos zaplanowany na wiechę będzie innym razem - impreza wypadła w piątek a majster, podobnie jak blekowce w piątki pości. Ekipa myśli już o pracach wiosennych - zaproponowali mi dobrą cenę na tynkowanie wnętrz - ręczne po 20 zł/m2 z materiałem. Wczoraj wspominali jeszcze że mogą też zrobić wylewki, też nie z miksokreta tylko ręcznie. Zastanowię się, z kierbudem pogadam. Jeśli miałoby być taniej i nie gorzej to czemu nie. Myślę co robić dalej. Na chudziaka, ma pójść papa i na to folia przed kładzeniem styropianu. Może lepiej dać samą papę teraz - przed wymurowaniem ścianek działowych. Po ściankach instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 18.12.2013 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Sto Lat ! ... z hakiem ! Jak duży hak by wyszedł, to chałupa może tyle nie wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 18.12.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 19.12.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Najlepszego dzięki Dzisiaj doklepałem pozostałe faktury do rozliczenia vatu. Jeszcze tylko za dachówki - a propos, miały być wczoraj, miały być dziś i nic - wrrrrrr! Więc ekipa dzisiaj może oblecieć dach folią, połacić. Ale z kontrłatami chcą poczekać aż dostaną dachówkę do ręki. Więc gdyby dachownia dała ciała, mamy jeszcze plan B - można zacząć ścianki działowe - przestoju nie będzie. edit: No i jeszcze cywilizacja ma dotrzeć - koniec z włażeniem na piętro po drabinie - schody panie, schody mają się pokazać. I jeszcze nie napisałem, że wczoraj na kalenicy jakiegoś wiechcia przyczepili z siekierką i piłą drewnianą. Ciemnawo było więc fota dopiero dziś będzie wykonana jak się należy. A kierbud już dawno mi mówił, że u mnie to ARTYŚCI pracują... Edytowane 19 Grudnia 2013 przez blekowca skleroza blekowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.12.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 wczoraj na kalenicy jakiegoś wiechcia przyczepili z siekierką i piłą drewnianą. A, to ja wiem, co to jest. To znaczy, że wódki chcą. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 19.12.2013 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 A, to ja wiem, co to jest. To znaczy, że wódki chcą. J. Że jak nie dam, to oni mnie tą piłą ... zyg zyg i młoteczkiem poprawią . Ewentualnie młoteczkiem, a potem piłą. [bREAKING NEWS!!!] dachówka przyjechała na skład. Jutro u mnie na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.12.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 to i czapka na zimę, przed śniegami będzie ... i to jeszcze na święta ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 19.12.2013 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Samo układanie dachówki to przede wszystkim po Świętach. No ale folia będzie już od dziś, więc lekka czapeczka na Święta będzie. Na Sylwestra już powinna być konkretniejsza - no i okna i drzwi już będą. Jak nam nie wypali żadna impreza to tak po cichu liczę na jakie 2 godzinki nocą do domu się wybrać, radio można podłączyć, krzesełka mamy, stolik kempingowy, dużo świec dla nastroju (jako ersaztz biokominka) i można świętować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 19.12.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Okazało się, że bigos zaplanowany na wiechę będzie innym razem - impreza wypadła w piątek a majster, podobnie jak blekowce w piątki pości. Brawo, jaka porządna ekipa, ale pora nienajlepsza piątek i do tego Adwent. Jako abstynent - niepraktykujący jeszcze takiej brygady nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 20.12.2013 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Pora zdjęcie zamieścić, tada! wiecha w całej okazałości - trochę nieostro, bo ciemnawo i migawka chyba na 1/2 sekundy się otworzyła. Trochę jeszcze podpicowałem w zdjęciach na G+. I domek tak jak wygląda teraz, ciągle jeszcze bez membrany Też trochę dodałem 'dramaturgii' zdjęciu. Widoczna wiecha na kalenicy. Smacznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 20.12.2013 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Krótko to tak: dachówka przyjechałamembrana ułożona, brak 12 mb, dokupię i ułożą w poniedziałek wiecha popita i pojedzona, można działać dalej Kilka dachówek dotarło potłuczonych, damy je tam gdzie potem będzie solar - w hurtowni rozliczę przy dokupowaniu membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 23.12.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 23.12.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Piękne Mam tylko wątpliwości czy Trzej Królowie poszliby za pentagramem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 23.12.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Zawsze gdzieś musi się wcisnąć. Ja swoją drogą widziałem po prostu Gwiazdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 23.12.2013 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Dziś ekipa wzięła sobie wolne - do piątku. A niech tam, Szczęśliwe Święta mają. Ja zaś mam kolejnego zgryza - czy zrobić instalację odgromową? Wg pierwotnego planu na dachu miały być panele fotowoltaiczne i taką inwestycję należało chronić. Nie wiem na ile panele ściągają pioruny. Teraz gdy paneli póki co niet, zostaje wątpliwość. Kierbud uważa że to przesada, bo obok 2 linie energetyczne, a żona spojrzała na wiechę, że nasz domek najwyższy w okolicy - bo na lekkiej górce. Jakby co to projekt instalacji mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 23.12.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Ktos na forum podawal przyklady gdzie piorun uderzyl w wcale nie najwyzsze w okolicy budynki. Nie wiem jaki promil Twojej inwestycji to ewentualnie instalacja odgromowa ale nie lepiej spac spokojniej? Nawet przy pelnym ubezpieczeniu trauma po takim zdarzeniu jest zbyt duza. Po co Ci to. A panele fotowoltaiczne i tak w koncu zamontujesz. Chocby z planowanego dofinansowania z NFOS. Czego Ci goraco zycze z okazji zblizajacych sie Swiat Bozego Narodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 23.12.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Ja też bym się nie zastanawiała nad odgromieniem, bo potem jak co to trudno uzyskać odszkodowanie od ubezpieczyciela. Znajomy opowidał, że zdązyli położyć kable instalacji w jednym domu i piorun trzasnął w komin i wszystkie kable się spaliły, dom jeszcze był w stanie surowym to na szczęście cały się nie spalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts