blekowca 08.02.2016 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Więc szczegółów w linku w stopce mam. Sczytywałem czas pracy sterowników i mnożyłem razy ich moc. Mam jednak dwa pomieszczenia z prostymi sterownikami bez zliczania czasu pracy, więc była to 'mniemanologia' stosowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 09.02.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 W sobotę w samo południe byli u mnie elektrycy, pomierzyli, gniazdka obmacali, powiedzieli że jest ok. Stosowny protokół przekażą kierownikowi budowy, potrzebny do zgłoszenia zakończenia budowy. Przy okazji koniec mniemanologii stosowanej - założyli mi podlicznik na CO, za całe 60 złociszy. Pierwsza doba na liczniku - 31 kWh, słoneczny ciepły dzień lutego. No wreszcie... licznik na CO. Tak, tak, kończ tą budowę, wyłaź z tej taryfy C11. 31 kWh / dobę , to jak w najmroźniejsze dni stycznia u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 09.03.2016 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Gwoli porządku, syn w sobotę rano wyjechał na 6 tygodni, więc wszystkie sypialnie mają teraz obniżone temperatury, pewnie będzie widać w zużyciu.Barierka już jest, niestety pinb się znarowił i od jakiegoś czasu egzekwują również wykonanie utwardzeń na działce przed przyjęciem powiadomienia o zakończeniu robót. Robienie utwardzeń jak w projekcie to u mnie problem, prywatna 'droga' za płotem to zdziczały sad. Nasłali mnie na kierbuda i architekta, niech dostosują projekt do możliwości i prawa budowlanego. Ta debata jeszcze trwa, na dniach spodziewam się rezultatu. Na razie i tak działam duchowo, w nowej parafii mamy rekolekcje wielkopostne, więc popołudnia siłą rzeczy zajęte. Pozdrawiam wszystkich wiosennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 12.03.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Jakich utwardzeń?? Kostkę żebyś zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 14.03.2016 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Jakich utwardzeń?? Kostkę żebyś zrobił? Wygląda na to, że jakichkolwiek. Prawdopodobnie stanie na wykorytowaniu miejsca pod przyszły dojazd do wiaty i rozsypaniu tam warstwy gruzu i utwardzenie będzie? - będzie. Że na razie niewykorzystane to swoją drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 14.03.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 co za bzdura.. pewnie dzięki temu stają się ważniejsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 14.03.2016 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 No i mogą wykazać się czujnością klasową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 26.07.2016 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Trochę się podziało od ostatniego wpisu. Po pierwsze primo, łazienka na poddaszu została odpalona - wczoraj pierwsza kąpiel - jak to dobrze wymoczyć gnaty po kilku latach pod prysznicem - mmmm!! Nie oznacza to jednak końca prac, w samej łazience został jeszcze do zamontowania prysznic (brodzik już jest) i kabina i umywalka z szafką. Na razie czekamy na fundusze - wykańczanie odbywa się powoli bo na oparach... Samochód miał ostatnio kilka droższych napraw, w ramach oszczędności i dla zdrowia jeżdżę rowerem, geodeta za inwentaryzację powykonawczą wziął 1,5 tys. - spodziewałem się gdzieś połowy tej kwoty. Kierbud aktualizuje dziennik budowy, na dniach ma skończyć to zgłoszę koniec budowy oficjalnie - w końcu. Wyjdziemy z prądu budowlanego i będziemy mogli na spokojnie już wykańczać dla przyjemności, a nie z musu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.07.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Wyjdziemy z prądu budowlanego i będziemy mogli na spokojnie już wykańczać dla przyjemności, a nie z musu. haha.. nie ma jak dobrze coś wytłumaczyć.. nie martw się, my już dwa lata tak się wykańczamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.07.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Darku, spokojnie. My po 6 latach egzystencji, ciągle jeszcze mamy coś do wykańczającego grzebania. Byle do przodu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 27.07.2016 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 haha.. nie ma jak dobrze coś wytłumaczyć.. nie martw się, my już dwa lata tak się wykańczamy Znaczy się dołączyłem do klubu Darku, spokojnie. My po 6 latach egzystencji, ciągle jeszcze mamy coś do wykańczającego grzebania. Byle do przodu!!! Iwonko i Mariuszu! oglądając wasz dziennik budowy już od paru lat odnoszę wrażenie że jesteście na etapie dopieszczania. Pewnie jak kładziecie się spać to wasza Chatka mruczy sobie z zadowolenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 27.07.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 [...]oglądając wasz dziennik budowy już od paru lat odnoszę wrażenie że jesteście na etapie dopieszczania. Jak zwał, tak zwał. Fakt pozostaje faktem, że ciągle coś tam jeszcze grzebiemy, a jedno z pomieszczeń (kibelek) i "tylna" strona podwórka ciągle pozostają w stanie surowym. Pewnie jak kładziecie się spać to wasza Chatka mruczy sobie z zadowolenia... Coś tam w nocnej ciszy mruczy. Ale czy to Chatka? Bardziej stawiałabym na nocne wizyty mruczących, wioskowych kotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 19.08.2016 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) trafiło się na promocji w LM takie coś w końcu będzie gdzie się ogolić i zęby umyć na poddaszu, a nie tylko nad wanną... Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez blekowca zmiana zdjęcia na bardziej adekwatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 19.08.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 zdjęcia nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 19.08.2016 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 zdjęcia nie widac i dobrze - wrzuciłem ćwiczebnie, jakiekiekolwiek w ramach demonstrowania funkcjonalności zdjęć google. Ale, post można wykorzystać lepiej, wrzucę więc fotkę najnowszego nabytku - umywalka z szafką do łazienki na poddaszu trafiona na promocji w LM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 23.08.2016 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Wczoraj, co to ja mogłem robić wczoraj? Szafkę do umywalki skręcać, no też, zapoznałem się instrukcją, nawet pierwszą szufladkę zdążyłem machnąć. Jednak clou dnia wczorajszego to była - la canapa! Córka stwierdziła że dotychczasowe łóżko jest już dla niej za małe i do swojej nowej sypialni znalazła na olx używany i niedrogi mebel. Rodzina się więc wybrała na zakupy, a 'olbrzimie bidlę' miało okazję wykazać swoją przydatność. Renault Espace to jednak kawał autka jest. Przeglądając mój zapuszczony DB widzę, że nic się nie pochwaliłem, a przecież ostatnie 2-3 tygodnie temy rencamy hol na poddaszu opędzlowałem i owałkowałem. Wydaje mi się że nawet nieźle ułożył mi się papier gładziowy - spoiny między brytami słabo widoczne, w czasie malowania nawet mi się bąble nie robiły. Płytki na podłodze położyłem, zafugowałem (debiut), zamocowałem listwę przypodłogową, listwy łączące płytki i panele podłogowe. Kontakty, gniazdka dopełniły całości. To dlatego teraz mogę spokojnie zajmować się urządzaniem łazienki, a córka zaczęła urządzać swoją sypialnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 23.08.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 ostatnie 2-3 tygodnie temy rencamy hol na poddaszu opędzlowałem i owałkowałem. Wydaje mi się że nawet nieźle ułożył mi się papier gładziowy - spoiny między brytami słabo widoczne, w czasie malowania nawet mi się bąble nie robiły. Płytki na podłodze położyłem, zafugowałem (debiut), zamocowałem listwę przypodłogową, listwy łączące płytki i panele podłogowe. Kontakty, gniazdka dopełniły całości. To dlatego teraz mogę spokojnie zajmować się urządzaniem łazienki, a córka zaczęła urządzać swoją sypialnię. No.. no.. no.. niezły pracuś z Ciebie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 13.09.2016 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 (edytowane) Nadejszła... Wiekopomna... Chwiła O zakończeniu budowy PINB powiadomiony! - pani powiadomienie przyjęła, choć dała do zrozumienia że o protokół kominiarski się upomną - choć u mnie gazu ani pieca ani komina nie ma. Edytowane 13 Września 2016 przez blekowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 13.09.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 no a co myślisz.. jest w przepisach że ma być.. aż dziwne że Ci przyjęła papiery.. u mnie było to samo.. dwie stówki ta przyjemność załatwiaj od razu i im dowieź, bo tak to jeszcze przyjadą i będą dupę zawracać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 13.09.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Artur ma rację, załatwiaj i donieś. Kominiarz wentylację też sprawdza i tego mogą wymagać, a po co mają Ci się na głowę zwalić, zaintrygowani brakiem komina i innych wynalazków, do których są przyzwyczajeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts