Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prawie Z99 dla parki przyszłych emerytów ;-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W sobotę w samo południe byli u mnie elektrycy, pomierzyli, gniazdka obmacali, powiedzieli że jest ok. Stosowny protokół przekażą kierownikowi budowy, potrzebny do zgłoszenia zakończenia budowy.

Przy okazji koniec mniemanologii stosowanej - założyli mi podlicznik na CO, za całe 60 złociszy. Pierwsza doba na liczniku - 31 kWh, słoneczny ciepły dzień lutego.

No wreszcie... licznik na CO.

Tak, tak, kończ tą budowę, wyłaź z tej taryfy C11.

31 kWh / dobę , to jak w najmroźniejsze dni stycznia u mnie ;-)

• 1 month później...

Gwoli porządku, syn w sobotę rano wyjechał na 6 tygodni, więc wszystkie sypialnie mają teraz obniżone temperatury, pewnie będzie widać w zużyciu.

Barierka już jest, niestety pinb się znarowił i od jakiegoś czasu egzekwują również wykonanie utwardzeń na działce przed przyjęciem powiadomienia o zakończeniu robót. Robienie utwardzeń jak w projekcie to u mnie problem, prywatna 'droga' za płotem to zdziczały sad. Nasłali mnie na kierbuda i architekta, niech dostosują projekt do możliwości i prawa budowlanego. Ta debata jeszcze trwa, na dniach spodziewam się rezultatu. Na razie i tak działam duchowo, w nowej parafii mamy rekolekcje wielkopostne, więc popołudnia siłą rzeczy zajęte.

Pozdrawiam wszystkich wiosennie.

• 4 months później...

Trochę się podziało od ostatniego wpisu.

Po pierwsze primo, łazienka na poddaszu została odpalona - wczoraj pierwsza kąpiel :wave: - jak to dobrze wymoczyć gnaty po kilku latach pod prysznicem - mmmm!!

Nie oznacza to jednak końca prac, w samej łazience został jeszcze do zamontowania prysznic (brodzik już jest) i kabina i umywalka z szafką. Na razie czekamy na fundusze - wykańczanie odbywa się powoli bo na oparach...

Samochód miał ostatnio kilka droższych napraw, w ramach oszczędności i dla zdrowia jeżdżę rowerem, geodeta za inwentaryzację powykonawczą wziął 1,5 tys. :jawdrop: - spodziewałem się gdzieś połowy tej kwoty.

Kierbud aktualizuje dziennik budowy, na dniach ma skończyć to zgłoszę koniec budowy oficjalnie - w końcu. Wyjdziemy z prądu budowlanego i będziemy mogli na spokojnie już wykańczać dla przyjemności, a nie z musu.

haha.. nie ma jak dobrze coś wytłumaczyć.. nie martw się, my już dwa lata tak się wykańczamy ;)

Znaczy się dołączyłem do klubu ;) :)

Darku, spokojnie.

My po 6 latach egzystencji, ciągle jeszcze mamy coś do wykańczającego grzebania. :)

Byle do przodu!!! :D

Iwonko i Mariuszu! oglądając wasz dziennik budowy już od paru lat odnoszę wrażenie że jesteście na etapie dopieszczania. Pewnie jak kładziecie się spać to wasza Chatka mruczy sobie z zadowolenia...

[...]oglądając wasz dziennik budowy już od paru lat odnoszę wrażenie że jesteście na etapie dopieszczania.

Jak zwał, tak zwał. Fakt pozostaje faktem, że ciągle coś tam jeszcze grzebiemy, a jedno z pomieszczeń (kibelek) i "tylna" strona podwórka ciągle pozostają w stanie surowym. :D

Pewnie jak kładziecie się spać to wasza Chatka mruczy sobie z zadowolenia...

Coś tam w nocnej ciszy mruczy. Ale czy to Chatka? Bardziej stawiałabym na nocne wizyty mruczących, wioskowych kotów. ;)

• 4 weeks później...

Wczoraj, co to ja mogłem robić wczoraj?

Szafkę do umywalki skręcać, no też, zapoznałem się instrukcją, nawet pierwszą szufladkę zdążyłem machnąć. Jednak clou dnia wczorajszego to była - la canapa! :rolleyes: Córka stwierdziła że dotychczasowe łóżko jest już dla niej za małe i do swojej nowej sypialni znalazła na olx używany i niedrogi mebel. Rodzina się więc wybrała na zakupy, a 'olbrzimie bidlę' miało okazję wykazać swoją przydatność. Renault Espace to jednak kawał autka jest.

Przeglądając mój zapuszczony DB widzę, że nic się nie pochwaliłem, a przecież ostatnie 2-3 tygodnie temy rencamy hol na poddaszu opędzlowałem i owałkowałem. Wydaje mi się że nawet nieźle ułożył mi się papier gładziowy - spoiny między brytami słabo widoczne, w czasie malowania nawet mi się bąble nie robiły. Płytki na podłodze położyłem, zafugowałem (debiut), zamocowałem listwę przypodłogową, listwy łączące płytki i panele podłogowe. Kontakty, gniazdka dopełniły całości. To dlatego teraz mogę spokojnie zajmować się urządzaniem łazienki, a córka zaczęła urządzać swoją sypialnię.

ostatnie 2-3 tygodnie temy rencamy hol na poddaszu opędzlowałem i owałkowałem. Wydaje mi się że nawet nieźle ułożył mi się papier gładziowy - spoiny między brytami słabo widoczne, w czasie malowania nawet mi się bąble nie robiły. Płytki na podłodze położyłem, zafugowałem (debiut), zamocowałem listwę przypodłogową, listwy łączące płytki i panele podłogowe. Kontakty, gniazdka dopełniły całości. To dlatego teraz mogę spokojnie zajmować się urządzaniem łazienki, a córka zaczęła urządzać swoją sypialnię.

No.. no.. no.. niezły pracuś z Ciebie!!! :p

• 3 weeks później...