PusiaKssawery 13.09.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 O zakończeniu budowy PINB powiadomiony! - pani powiadomienie przyjęła, choć dała do zrozumienia że o protokół kominiarski się upomną - choć u mnie gazu ani pieca ani komina nie ma. U nas zamiast kominiarza opinię wystawił pan od WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 13.09.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 U nas zamiast kominiarza opinię wystawił pan od WM. Ale musiał mieć odpowiednie "papiery".. U nas kominiarz jak zobaczył że jest WM to tylko zażyczył sobie zobaczyć projekt (żeby nie było że w PB była grawitacyjna a zmieniona samowolnie na WM), zobaczył że w PB jest wpisana mechaniczna to napisał protokół i tyle.. - ale zmierzył też czy wentylacja pracuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 14.09.2016 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Ponieważ część wywiewną mam grawitacyjną, więc kierbud sam ma możliwość wystawić stosowny kwitek. Wspominała zresztą o tym pani z PINB. Jak tylko papier uzyskam, zamierzam go dowieźć urzędowi - i będzie po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 14.09.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 W moich regionach w takim przypadku odbiór jest niezbędny. Jeżeli wentylacja grawitacyjna to odbiór kominiarski i nie ma kominów spalinowych to można pokusić się o przedstawienie protokołu kogoś z uprawnieniami do wentylacji.PozdrawiamPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 06.10.2016 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Starostwo swoje życzenia jeszcze dopisało - nie dotyczyły akurat wentylacji. Papiery wytwarza kierbud i architekt na spółkę. W międzyczasie zrobiło się trochę chłodno, córka i żona patrzyły z wyczekiwaniem na inwestora, więc cóż było robić... sezon grzewczy 2016/17 oficjalnie uważam za otwarty, zaczynamy od 2196,5 kWh. PS. Podlicznik założony dopiero w lutym tego roku, zużycie za zeszły rok było duuużo większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 09.11.2016 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Dzisiaj ten długo wyczekiwany dzień - KONIEC BUDOWY!!! PINB zawiadomienie o zakończeniu działań budowlanych przyjął bez protestu - ufff! . ENEA w końcu po kilku popędzaniach przysłała nową umowę, dziś im ją odesłałem. W końcu zaczyna się normalność. Stwierdzam, że budowanie jest rzeczywistością wielowymiarową, potrzebne są pieniądze, i znowu pieniądze i jeszcze trochę pieniędzy, dużo zapału, ochota, zdrowie, duuużo czasu, dużo nerwów, dużo cierpliwości. No po prostu dużo różnych dużów. Jak mi rewo swego czasu prorokował... teraz para ze mnie zeszła, nie chce mi się... Za szafę w sypialni małżeńskiej już od 2 tygodni nie mogę się zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 09.11.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Gratulujemy Wam z całego serca. W końcu doszliście do końca, albo jak kto woli do początku. A klapnięcie i spadek emocji znamy z autopsji. Przecież facet jak powie, że zrobi coś jutro, nie trzeba mu tego przypominać co 5 minut. Wystarczy raz na pół roku. Uściski!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 09.11.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Gratulacje!!!! Tak to jest z tą parą. U mnie z malowanie klatki zeszło z pół roku, progi na piętrze dalej nie zamontowane, ocieplenie nieskończone, i tak można wymieniać.... Ciesz się, że idzie zima, prac na podwórku nie masz Jeszcze raz pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.11.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 a pamiętam Twoje obawy przed startem gratki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 16.11.2016 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Gratulujemy Wam z całego serca. W końcu doszliście do końca, albo jak kto woli do początku. A klapnięcie i spadek emocji znamy z autopsji. Przecież facet jak powie, że zrobi coś jutro, nie trzeba mu tego przypominać co 5 minut. Wystarczy raz na pół roku. Uściski!!! Gratulacje!!!! Tak to jest z tą parą. U mnie z malowanie klatki zeszło z pół roku, progi na piętrze dalej nie zamontowane, ocieplenie nieskończone, i tak można wymieniać.... Ciesz się, że idzie zima, prac na podwórku nie masz Jeszcze raz pozdrawiam Przemek a pamiętam Twoje obawy przed startem gratki !!! Dziękuję najpiękniej jak umiem za życzenia. Iwonko - serdeczności z okazji urodzin, co roku Mariuszowi piękniejesz i tak trzymać dalej U nas w końcu dotarło łóżko - takie jak to za nami pierwsza noc w sypialni, po ponad roku okupacji salonu - fajnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 07.12.2016 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Jeszcze ostatnie formalności - umowa kredytowa z bankiem zobowiązuje między innymi do dostarczenia im powiadomienia o zakończeniu budowy + m. innymi zdjęcia domu z zewnątrz. Jak już zrobiłem dla banku, to niech będą i dla was wejście od wschodu, elewacja wciąż czeka na malowanie od południa, - wiem, wiem, wiosną będą porządki wokół domu i od zachodu - chyba pierwsze zdjęcie z barierką na balkonie. Miała być prosta ale nie dogadałem się z wykonawcą i zrobił nam "barok". Idzie przywyknąć. Swoją drogą, lenistwo blekowcy zemściło się już po raz któryś - nie chciało mi się zrobić choćby szkicowego projektu, a umowy na gębę mają wadę - każdy rozumie ją po swojemu. A różnice wychodzą jak już jest za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 07.12.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Darku, pięknie dziękuję za urodzinowe życzenia i za komplementy (miłe, choć pozwolę sobie na odmienne zdanie w temacie mojego rozkwitu. Jednak gentelman z Ciebie pełną gębusią ) Łóżko bardzo nam się podoba, wygląda bardzo podobnie do naszego. Nie ma to jak "surowe" drewno, jest bardzo klimatyczne. Domek prezentuje się imponująco, a barierka? No cóż, oczywiście, że się przyzwyczaicie.. Nie jest to - moim zdaniem - aż tak istotny element w ogólnym wyglądzie chałupki. Cieszymy się Waszym szczęściem i spełnieniem. Pozdrawiamy Was cieplutko i ściskamy wirtualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 21.12.2016 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Z maila biurowego, życzenia na Święta i czas przygotowań. Czasem nawet tu znajdą się takie perełki [TABLE] [TR] [TD]Zamiast życzeń świątecznych.[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]Jeśli ustroję mój dom w różne świecidełka, gwiazdki i szkiełka, ale nie okażę miłości mojej rodzinie jestem po prostu kolejnym dekoratorem. Jeśli stanę się niewolnikiem uwięzionym w kuchni, przygotowując wykwintne potrawy i dekorując stół do posiłku, ale nie okażę miłości mojej rodzinie, to jestem zaledwie typowym kucharzem. Jeśli pracuję w przytułku dla ubogich, kolędując z całych sił i wspierając akcje charytatywne, ale nie okażę miłości mojej rodzinie, nic na tym nie zyskam. Jeśli strzygę gałązki drzewka, ozdabiam je aniołkami i śnieżnymi płatkami, odwiedzam niezliczone przyjęcia i śpiewam w chórze, ale nie koncentruję się na Chrystusie, to mijam się z sednem sprawy. Miłość przerywa gotowanie, aby uścisnąć dziecko. Miłość odstawia na bok dekorowanie, aby ucałować małżonka. Miłość nie zazdrości sąsiadom, wystawiającym na świąteczny stół najlepsze płótna i chińską porcelanę. Miłość nie wrzeszczy na dzieci, aby schodziły z drogi. Miłość nie daje wyłącznie tym, którzy mogą się odwdzięczyć, ale raduje się w dawaniu tym, którzy tego uczynić nie mogą. Miłość wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim nadzieję pokłada i wszystko przetrwa. Miłość nigdy nie zawodzi. Gry komputerowe się zepsują, perłowe naszyjniki pogubią, a sprzęt do golfa zajdzie rdzą. Ale dawanie miłości przetrwa. Mamy nadzieję, że doczekacie się świąt w duchu z I Kor. 13 ... [/TD] [/TR] [/TABLE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 01.02.2017 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 W końcu doczekałem się pierwszej f-ry z ENEA w taryfie G12w. Zużycie ogółem podobnie jak rok temu - natomiast jestem zadowolony z osiągniętego udziału taryfy nocnej - 69%. Przy panelach na podczerwień spodziewałem się wyniku 55 - 60%, ten rodzaj ogrzewania nie jest akumulacyjny. W zeszłym roku za zimowe miesiące szarpnęli na C11 - prawie 2,8 tys. zł, teraz 1,550 tys. zł . Styczeń podsumuję w osobnym wpisie - patrz link w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 13.04.2017 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Dla kościółkowych i niekościółkowych - w tym Wielkim Poście znalazłem w czeluściach internetu świadectwo o.Szustaka - nijak nie da się powiedzieć że gość przynudza, ale godzinę warto mieć - uprzedzam, bo żona chciała obejrzeć tylko 'kawałek' ale nie szło się oderwać wcześniej z życzeniami odkrycia obecności Zmartwychwstałego w dniach powszednich i świątecznych blekowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 14.06.2017 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 w blekowcowie coś znowu się rusza znaczy się ściany będą malować i podbitkę kłaść będą. Żeby ładnie było, a co! Odłożyliśmy trochę $ i mamy nasze się dołożyły, więc ruszają prace. Dodatkowo jeszcze w środku mają zostać zamontowane schody docelowe - prostota, bo po prostu buk lakierowany, ale dla nas będą w sam raz. Fotka schodów w 2 połowie lipca po montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 04.07.2017 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 (edytowane) tadam! Minęło kilka tygodni z deszczykiem;) i kilka k$ mniej w kieszeni, mamy taki oto efekt a w środku z kolei przyspieszenie, schody zamontowane wczoraj, żegnaj budowlana prowizorko! na zdjęciu ich urody może nie widać, w naturze schody nam się podobają BARDZO Nawet sobie na nich siadamy i gadamy z żoną. Edytowane 4 Lipca 2017 przez blekowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 04.07.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 tadam! fotek nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 04.07.2017 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Dzięki, the_anonim, poprawione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 04.07.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Schody ekstra. Bardzo.. bardzo.. W ogóle domek prezentuje się super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts