Jadzia1988 03.08.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam. Jestem na etapie montażu drzwi. Pierwsze moje pytanie to jakie zamki wybrać do domu (zadano mi takie pytanie i chcę usłyszeć opinie forumowiczów). Drugie moje pytanie to jakie klamki wybrać do drzwi... Zastanawiam się między dwoma modelami: http://www.metal-bud.eu/pl/oferta/produkt/259/onyx.html http://www.metal-bud.eu/pl/oferta/produkt/293/mondo.html Co myślicie o tych dwóch modelach? I czy ktoś miał okazję widzieć te klamki na żywo? Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.08.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 A co mówi producent Twoich drzwi? przecież on zna je najlepiej i wie, co w nich sie dobrze spisuje. Mam wrazenie ze to firma która zrobi wszystko co sobie Klient życzy i jak się popsuje, to powie "takie Pani sobie kupiła"... Metalbud- klamki typowo chińskie, mimo ze na pudełku pisze "polski producent klamek". Ani dobre, ani złe. Zwyczajne klamki w tanim wykonaniu za ok 50zł. Ciężko jest znaleźć jednak lepsze propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.10.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Oj żebyś się nie zdziwiła.. Większość oferty Domino to chińszczyzna, z tym że mają też w ofercie lepsze marki. Ostatnio montowałem portugalskie WB. Miłe zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.10.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Oj żebyś się nie zdziwiła.. Większość oferty Domino to chińszczyzna, z tym że mają też w ofercie lepsze marki. Ostatnio montowałem portugalskie WB. Miłe zaskoczenie. Montowaliście je u nas..... FINLANDIA - dziękuje bardzo za ich montaż, świetnie się też spisują, są przyjemne w dotyku- wygodne, i mam wrażenie że takie masywniejsze..... , są bardzo podobne do TUPAI - wręcz takie same w dotyku, do wnętrza nie zaglądam bo się i tak nie znam.. i oczywiście dziękujemy też za montaż ostatnich drzwi......, jest super elegancko-biało......!! ładnie spasowane i dopasowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.10.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witam hehe widzę finlandia masz WIERNYCH fanów miło słyszeć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.10.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) Mi też miło. Fajne czasem zdać się na gust klientów - mam okazję podotykać obce rzeczy - poszerzają mi się horyzonty. Klamki WB na prawdę były ok. Ps. A widzę że reklamę kolejnego sklepu internetowego administratorzy wywalili? Słusznie, dobrze widzieć że działa przycisk "zgłoś" Ale usunięcie to i tak niski wymiar kary - powisi, zniknie i tyle go widzieli. A jakby tak tkwiło i czerwieniło się ze wstydu.. to może by skutecznie odstraszało naśladowców? Edytowane 3 Października 2012 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laputa 08.10.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Axa? VDS? Co myślicie? No i oczywiście Gerda? Gerda to dla mnie synonim zamków, po prostu kojarzę od wielu wielu lat. Ale podobnie kojarzę kilka marek elektronarzędzi i co z tego, jak przenieśli produkcję do Chin. Świat się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.10.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 miałam klamkę Axa do drzwi zewnętrznych, nie pamiętam modelu, cenowo coś blisko 200zł, byłam bardzo bardzo zadowolona z jakości wykonania, wyglądu i świetna w "uchwycie- otwieraniu" po 3latach wymieniłam drzwi...... znalazłam, miałam ten model:http://online.centrumokuc.pl/klamki-zewnetrzne/1447-klamka-axa-prestige-72.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laputa 15.10.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ta sama firma, to chyba nieźle o niej świadczy - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omarek28 21.05.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 lepiej kupić coś solidnego za spore pieniądze niż martwić się co dalej. klamki AXA są przyzwoite. Ja się dałem nabrać na wkładki DOMUnikam jak ognia "salonu zabezpieczeń CEZAR" w warszawie ! "super-wkładki" padają i nie uznają gwarancji. CEZAR ma cię gdzieś i nie uznają- nawet opinii rzecznika praw konsumenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.05.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 ... CEZAR ma cię gdzieś i nie uznają- nawet opinii rzecznika praw konsumenta. Ziobro - wracaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.05.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Na jakiej podstawie nie uznają gwarancji? Wcześniej (2012r.) Fin pisał o Domino, że chińszczyzna itd. Jakość może nie powala na kolana, cena niska, często wydłużany termin dostawy. Jedynie serwis na plus, bo większość reklamacji uznana i w miarę bystro załatwiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 13.09.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Do drzwi zewnętrznych lepiej wybrać klamkę firmy AXA czy Tupai? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekpiekar 14.09.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 (edytowane) Witam Nie piszesz czy chodzi o drzwi zewnętrzne czy wewnętrzne. Ja niedawno zakładałem drzwi zewnętrzne więc na ich temat się wypowiem. Ja posiadam takie drzwi:MODEROWANO Posiadam w nich zamek listwowy Maco: zamknięcie w kilku punktach (z poziomu klamki: zaczepy zamykam klamką, a kluczem tylko blokuję klamkę - jest to bardzo fajna opcja) + zamek dodatkowy na klucz - działa ekstra Wkładki założyłem Gerda Klaka Hoppe London - wygląda solidnie i czytałem i nich dobre opinie. Jeżeli chodzi o metalbud to powtórzę moich poprzedników jest to chińczyk średniej klasy. Są gorsze i lepsze produkty. Na zewnątrz bym ich nie polecał bo sam miałem przy poprzednich drzwiach metalowych i po roku szlag ją trafił (tak samo jak drzwi w sumie ) Pozdrawiam Edytowane 14 Września 2015 przez finlandia Regulamin pkt 5.2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.09.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Niestety muszę zmienić zdanie o Domino - im dalej w las tym gorzej (bynajmniej u mnie). A u Was jakie opinie nt. ich klamek, serwisu, reklamacji itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.05.2016 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Cieszę się że tak reklamujesz to rozwiązanie, ale na litość boską umówmy się co do jednej rzeczy.Masterkey a system jednego klucza to dwa zupełnie inne rozwiązania.System jednego klucza - jeden klucz i dwie (zazwyczaj dwie) wkładki w jednych drzwiach. Tłumacząc po ludzku - jednym kluczem otworzę i górny i dolny zamek.Większość producentów wkładek ma coś takiego u siebie i za niewielkie pieniądze można wymienić 2 wkładki w starych drzwiach. Producenci drzwi dają to teraz w standardzie. A te całe Masterkeye o których piszesz to zupełnie inna historia. Programujesz klucz i nim otworzysz tylko określone drzwi. Stosuje się to np. w biurowcach aby dana osoba miała dostęp tylko do określonych pomieszczeń. Uffff ... to by było na tyle. P.S. Fin - wywalisz reklamę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diego63 11.06.2021 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 (edytowane) W drzwiach mam wkładki. Nie posiadam już zamka nawierzchniowego. Według mnie takie rozwiązanie wystarczy:/moderowano/ Edytowane 14 Czerwca 2021 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.03.2022 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Ja ostatnio spotkałem się z ktoś korzysta i poleca ? Może jakieś inne firmy? Pierwsze słyszę o tej marce. Druga sprawa: pytając o opinię nie trzeba zaraz zamieszczać linków w postach i stopce. Reklama na tym forum jest możliwa tylko poprzez wykupienie w redakcji. . Twój post usuwam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts