Sharlotka 03.08.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam,proszę o poradę, czy na ogrzewanie podłogowe wodne należy położyć deski lite, czy warstwowe?Rozważam dąb, 15 mm, olej + kolor.No i do tej pory sądziłam, że TYLKO deska 2-warstwowa, ale są sprzedawcy, którzy nie mają desek warstwowych, ale zapewniają, że lita o takiej grubości jak najbardziej się nadaje na podłogówkę.Możecie potwierdzić/ zdementować???Lita się nadaje, czy chcą mi ją wcisnąć po prostu, skoro nie mają warstwowych?Mam mieć na parterze wyłącznie ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 03.08.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam, proszę o poradę, czy na ogrzewanie podłogowe wodne należy położyć deski lite, czy warstwowe? Rozważam dąb, 15 mm, olej + kolor. No i do tej pory sądziłam, że TYLKO deska 2-warstwowa, ale są sprzedawcy, którzy nie mają desek warstwowych, ale zapewniają, że lita o takiej grubości jak najbardziej się nadaje na podłogówkę. Możecie potwierdzić/ zdementować??? Lita się nadaje, czy chcą mi ją wcisnąć po prostu, skoro nie mają warstwowych? Mam mieć na parterze wyłącznie ogrzewanie podłogowe. Oczywiście, nadaje się! Tylko nalezy przyjąc duże deformacje takich desek, leżących pół roku na ogrzewanej podłodze. Materiał powinien byc dostosowany do ogrzewania podłogowego. Powinien mieć wyjątkową stabilność, mały skurcz, wąski maksymalnie do 7cm przy grubości 16-18mm. W Twoim przypadku najlepsze powinny być deski wielowarstwowe, znanej firmy i przeznaczone na ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 06.08.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Jarku,dziękuję Ci bardzo za pomoc - czyli lepiej jednak pozostać przy warstwówce, tak sądziliśmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts