f.5 24.09.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 - też tak mi zrobili - wszystko musiałem wypiepszać i robić jak radzą tutaj Jakiś czas temu słyszałem że ktoś miał właśnie zrobione źle i musiał rozpruwać parkiet, bo mu wilgoć i grzyb właził. tylko skąd u mnie wilgoć ? z mostka termicznego czyli cegły ? z deszczem nie mam problemu bo leci ze spadkiem jedynie problemem był snieg ktory zalegał. rzuce okiem na temat ktory zapodałes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 24.09.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Jeśli masz mostek termiczny, czyli w ciepłym wilgotnym wnętrzu jest chłodne/zimne miejsce, będzie się tam skraplać woda, ... czy dalej muszę opowiadać co to znaczy dla drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.09.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Jeśli masz mostek termiczny, czyli w ciepłym wilgotnym wnętrzu jest chłodne/zimne miejsce, będzie się tam skraplać woda, ... czy dalej muszę opowiadać co to znaczy dla drewna? akurat przy syku z ramą będą płytki tak czy siak zobaczę tą zimą jak sie to miejsce zachowa. w łazience akurat na styku mam drewno tekowe ale juz tego nie zmienię http://images45.fotosik.pl/1453/534ad74bef3ae858med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 25.09.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Te taśmy jeszcze są? Nie powinny być za długo.Ja zapomniałam o oknach dachowych i folia do tej pory jest na nich, tak się z nimi zespoliła czule:lol2:. Masz trójkątne okno? Naljepiej by było gdybyś zrobił termowizję. Wtedy każdy mostek Ci wyjdzie.Dzięki, że pokazałeś swój taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 26.09.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Naljepiej by było gdybyś zrobił termowizję. Wtedy każdy mostek Ci wyjdzie. - ten pod ziemią nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 28.09.2012 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 - ten pod ziemią nie wyjdzie A na zdjęciach od wewnątrz cykanych też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 01.10.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Zdjęcie (robione z zewnątrz) wykaże że ziemia wokół domu jest cieplejsza o jedną dziesiątą stopnia ? A jeśli tak to jest to dowód na mostek termiczny między ławą a fundamentem? A może ziemia jest cieplejsza, bo nagrzała się od wczorajszego słońca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts