micmarci 03.04.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Rok temu robiłem tynki i została mi pełna wanna zalasowanego wapna. Jest ono niezanieczyszczone. Czy moge je jeszcze do zaprawy wykorzystać? Wiem że wapno jest w pełni naturalnym surowcem i nie podlega degradacji jak inna chemia bidowlana, ale bardziej ufam Forumowiczom niż sobie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 03.04.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Jasne że jest dobre. Znajomy podczas wykonywania wykopu pod fundament odkrył zlasowane wapno.Musiało leżeć w ziemi kilkadziesiąt lat.Podejrzewał,że było to jeszcze wapno przedwojenne.Było jak masło,tylko koloru lekko różowego.Takie znalezisko podczas budowy to skarb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 03.04.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Jak naj bardzej unas bylo zakopane 20lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts