destructor 07.09.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 No i mam: Po konsultacji z osobą z naszej centrali odpowiedzialnej za import oraz dyrekcją sklepu informuję, że wszystkie wymagane dokumenty zostały Panu dostarczone. Jednak mając na uwadze dobro klienta przesyłam dodatkowe raporty techniczne. Ostatnie pismo jakie kieruję do Castoramy w mojej miejscowości: Drodzy Państwo, nie wiem co to są za dokumenty, które mi przysłaliście, nie są w języku polskim. Ja nie otrzymałem instrukcji obsługi i konserwacji zakupionych płytek od Państwa. Dokumenty te są wymagane przez wcześniej wymienioną ustawę w języku polskim i Państwa obowiązkiem jest je wydać klientowi. Żadne wymagane dokumenty nie zostały mi wysłane, przecież wskazałem Państwu jasno poprzez przepisy jakie dokumenty są wymagane a Państwo piszą, że zostały mi dostarczone. Proszę mi wskazać kiedy dostałem instrukcję obsługi i konserwacji, bo ja nie mam takich dokumentów. Jeśli Państwo nie wiedzą jak wygląda taki dokument to podaję przykładowy z firmy cersanit: http://www.cersanit.com.pl/cms_tmp/Karta%20gwarancyjna%20plytki.pdf Po konsultacji z kancelarią prawną, ostatni raz żądam wydania tych dokumentów w języku polskim. W przypadku nie otrzymania ich niestety ale zmuszają mnie Państwo to skierowania sprawy w pierwszej kolejności do UOKiK. Jednocześnie zwracam się z prośbą o obniżenie ceny tych płytek, gdyż ich cena znacznie przewyższa ich jakość. Ich jakość jest o wiele niższa niż zwykłych posiadanych przez Państwa tanich płytek, które dokładnie obejrzałem u Państwa w sklepie. Nikt mnie nie poinformował o wadach płytek przed zakupem. Brak instrukcji powoduje, że produkt jest niezgodny z umową. Moja proponowana cena patrząc na ceny Państwa produktów zgodnych z polskim prawem i zgodnych z umową to 20 zł za metr kwadratowy. Rozważę również Państwa propozycję. Potem skieruję pocztą ostateczne pismo do centrali Castoramy a potem do UOKiK. Chyba dobrą kolejność wybieram. W razie co mam adwokata w zanadrzu. Czekam na kolejną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.09.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 ... moim zdaniem to na tym etapie nie powinieneś wysuwać propozycji obniżenia ceny tych płytek - w ogóle jakiejkolwiek propozycji. Czeka się na ruch przeciwnika ( oni Cię tak traktują jak wroga ). Tak naprawdę to na cholerę Ci płytki co się rysują nawet za 20 PLNów ? Ja na Twoim miejscu w odpowiednim czasie "konwersacji" żądał bym wymiany na pełnowartościowy towar + pokrycie kosztów wymiany lub samą wymianę ( sieci marketów budowlanych mają odpowiednich podwykonawców ). A tak to się wychyliłeś z niepohamowaną chęcią "zysku" i zostaniesz z badziewiem na podłodze a goście Twojego domu za Twoimi plecami będą się śmiać z Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
destructor 08.09.2012 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Z mojego domu to jestem sam Ja z nimi na tym etapie kończę konwersację, dlatego wystąpiłem o obniżenie ceny w tym momencie. Może masz rację że za wcześnie, ale tak oceniłem sytuację, może błędnie. Więcej do nich nie napiszę. Jedynie centrala Castoramy jeszcze i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurnikcompl 12.09.2012 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 cos mi obi odesłało nie wygląda to jak karta tech podesłana przez poprzedniego użytkownika lecz troche słabo bez dokładnych inf itp prosiłbym destruktor Ciebie o podesłanie mi na pw maila to podeśle ci to ci mi wysłali i wypowiesz sie na ten temat bo widzę że wiesz co nie co pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anezram 24.09.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Siemano - no wlasnie dzisiaj rozgladalam sie za gresem i tak sobie upatrzylam margin black - ale juz mi sie odwidzial dzieki za wasze uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
destructor 24.11.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Znalazłem trochę czasu wreszcie. Otrzymałem odpowiedź z centrali Castoramy o treści: Szanowny Pan XXXX YYYY Niniejszym chciałabym przedstawić Nasze stanowisko, na Pana pismo e-mail z XX.XX.XXXX dotyczące przyznania praw do odstąpienia od umowy sprzedaży. W Pana korespondencji przywołuje Pan z ustawę z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu art.3 ust.1 Należy stwierdzić że Castorama Polska dostarczyła klientom wraz z towarem wszystkie wymienione w/w Ustawą informacje: Takie Jak Nazwa Towaru, określenie Producenta, znaki zgodności (CE) wymagane ustawą o systemie zgodności oraz wszelkie informacje wymagane tą ustawa i rpzorządzeniem o znakowaniu wyrobów znakiem CE. Wszytkie te informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami znalazły się na opakowaniu i etykiecie CE. Podtrzymujemy więc stanowisko odrzucenia Pana reklamacji Podpisane przez dyrektora ds. jakości. Pogrubiłem błędy językowe w piśmie oraz co ważniejsze słowa. Dostarczyli może i jakimś "klientom" informacje ale to nie wiem do kogo oni się zwracają, do mnie czy do kogo w takim razie. Nie ma mowy o instrukcji konserwacji czy jakiejkolwiek instrukcji. Oczywiście przygotuję jakąś odpowiedź ale poczekam na sugestie jeśli jakieś macie. Oczywiście nie liczę już na uznanie reklamacji. Liczyłem na obniżenie ceny a nie o odstąpieniu od umowy jak to mi napisali. Ale na to też już nie liczę. Jedynie jestem ciekaw czy Castorama może być ukarana w jakikolwiek sposób za takie praktyki. Pismo widać że skopiowane z komputera kolegi i nie przerobione jak trzeba. Świadczy to o podejściu do klienta. Odnośnie opakowania produktu to nie było tam żadnej instrukcji, suche informacje dotyczące normy, dystrybutora (nie producenta, nazwa prawdziwa nie była ujawniona, zresztą nie chcieli mi na początku powiedzieć nawet jak pytałem). Opakowanie bez "góry" tekturowe, mokre chyba od deszczu. Chyba pójdę tam, wyrażę chęć zakupu jednej paczki i ją sfotografuję bo pan dyrektor nawet nie wie chyba jak to jest pakowane. Zanim coś podpisze co mu spłodzi pracownik mógłby chociaż to przeczytać. No i słownik języka polskiego by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 27.11.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 ale co Ci się nie podoba w słowie "klientom" ? przecież tu nie ma błędu ortograficznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
destructor 14.12.2012 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 To że pismo jest do mnie a zwracają się w nim do jakichś klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 22.12.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Nie wiem czy akurat tutaj uzyskam odpowiedź, ale spróbuje.Podobają mi sie płytki woodentic brow 16x 65,5 ale cenowo mnie na nie nie stać. Znalazłam gres Alaska 33,3x66,6 w Castoramie. Mamy zamiar je ciąć wzdłuż i uzyskać podobny efekt. Czy ktoś sie już tak bawił, lepiej cią kontówką z tarczą diamentową, czy lepiej ręczną maszynką do cięcia płytek? Jak gres sie zachowuje, czy nie odpryskuje? Jaki będzie efekt końcowy, nie będą sie odróżniały cięte strony po położeniu fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 28.01.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 daj sobie spokój, albo glazurnik skasuje cie tak za to cięcie że wyjdzie taniej kupić woodentica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 31.01.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Gres jest beznadziejnym materiałem do obróbki ponieważ jest bardzo twardy. Będzie widać docięte krawędzie nawet po fugowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 31.01.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Da się obrobić gres że nic nie widać ale to spore koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts