Gość lucasville 04.08.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam.Kupilem mieszkanie, gdzie sa drzwi Gerda z takim zamkiem co ma wystajaca metalowa "otoczke". Zamek jednym kluczem uruchamia rownoez rygle/bolce na gorze i na dole. Czy jest mozliwosc wymiany wkladki w takim zamku? A jak tak to czy na Gerde czy moze byc np. Abus? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 06.08.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Oczywiście można wymienić wkładkę , najprościej skorzystać w tym przypadku z oferty firmy Geda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość lucasville 08.08.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) Hmm...Zastanawiam się tylko jak włożyć inną wkładkę do takiego zamka. Dla zobrazowania daję link do zdjęcia jak wygląda zamek w moich drzwiach:http://i47.tinypic.com/2dvn435.jpg A może zamiast wymiany wkładki w takim zamku lepiej jest kupić jakiś bardzo dobry zamek nawierzchniowy? Np. Gerda ZX Plus. Tylko pytanie czy mogę go w ogóle zamontować jak nie ma takiego w standardzie w drzwiach. Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez lucasville Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 09.08.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Najprościej i najtanien oraz najlepiej jest skontaktować się z firma montarzową , która wymieni tobie wkladkę i tyle. Po co komplikować sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość lucasville 09.08.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Chciałbym mieć pokrętło w zamku, którym bym mógł zamykać raz dwa drzwi. A tak to pozostaje opcja zamykaniem tylko z klucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 11.08.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 1. najlepiej GERDA, bo..... najwięcej reklam szło jak komunizm padł i wszystkim w głowie zostało ? jest jakis inny powód ?2. zobacz sobie rozwiązania chociażby tutaj http://sparta.com.pl/ mają wszystko ładnie rozrysowane. jak co znajdziesz to możesz poszukać u siebie lokalnie (albo kupić w necie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość lucasville 11.08.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 @desmear, dzięki za link. Rzeczywiście wybór tam mają spory. Nie znam się jednak na zamkach stąd zadam ponownie pytanie:czy coś z oferty sklepu z linka będzie pasować do mojego zamka/drzwi? Posiadam takie cudo jak na załączonym obrazku http://i47.tinypic.com/2dvn435.jpg i nie wiem czy coś mogę z tym zdziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts